Η άνεση και η κομψότητα φέτος ακούνε στο όνομα σατέν φούστα
© Instagram / camilacoelho, clairerose, haileybieber
Fashion

Η άνεση και η κομψότητα φέτος ακούνε στο όνομα σατέν φούστα

Αυτοί είναι οι κατάλληλοι τρόποι για να τη φοράς 24/7

Σατέν φούστα: Η ιστορία πίσω από την τάση της μόδας και τα tips για να την συνδυάσεις αρμονικά

Σε ένα κόσμο που οι τάσεις της μόδας αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα, το ανακουφιστικό είναι ότι οι σατέν φούστες έχουν πλέον κερδίσει μια βασική θέση στη γυναικεία γκαρνταρόμπα. Και ενώ η αναγέννηση της τζιν maxi είναι γεγονός, πάντα θα επιστρέφουμε στις σατέν φούστες, αναζητώντας την άνεση, τη μεταξένια αίσθηση και την κομψότητά τους.

Για την ιστορία…

Πριν συμβεί το comeback της σατέν φούστας, τα λαμπερά υφάσματα αξιοποιούνταν κυρίως σε βραδινά ντυσίματα. Ακόμη και στη δεκαετία του '90, όταν μεγάλοι οίκοι μόδας σέρβιραν εμφανίσεις με εσώρουχα ως outwear, τα slip φορέματα από οργάντζα και οι slip φούστες εξακολουθούσαν να θεωρούνται ρούχα για πάρτι.  

Το 2018 άρχισε να κυκλοφορεί η casual εκδοχή της σατέν φούστας, εμπνευσμένη από την αισθητική των εσωρούχων. Έτσι, το ιδανικό ρούχο για δείπνα και πάρτι ξαφνικά μετατράπηκε σε κομμάτι-κλειδί για δουλειά, βόλτα και άλλες καθημερινές περιστάσεις.

Fast forward στο 2023: οι σατέν φούστες είναι must κομμάτι για κάθε στιλάτο κορίτσι και έτσι τα fashion brands έχουν φροντίσει να κάνουν τα πολυτελή μεταξωτά υφάσματα, από τα οποία αυτές δημιουργούνται, και οικονομικά προσιτά και βιώσιμα. Σήμερα, η αγορά είναι γεμάτη από μαύρες μέχρι περίτεχνες, vintage και εκκεντρικές σατέν φούστες. Οι fashion insiders έχουν δημιουργήσει με αυτές σύνολα που μας προκαλούν να τα δοκιμάσουμε.

Σατέν φούστα σε κάθε casual περίσταση 

Είναι εκπληκτικό πως μια απλή φούστα μπορεί να διαμορφωθεί με τόσους διαφορετικούς τρόπους. Τα casual μπλουζάκια και τα crop top ταιριάζουν ιδανικά με σατέν φούστες για όλες τις καθημερινές περιστάσεις. Σε αυτή τη περίπτωση τα παπούτσια μπορεί να είναι γόβες με λουράκια ή και σανδάλια, για όσο το επιτρέπει ακόμη ο καιρός.

Όταν πιάσουν τα κρύα…

Ένα πλεκτό oversized πουλόβερ ή κάποιο jacket συνδυάζονται ιδανικά με τη midi εκδοχή της φούστας και μπορούν να σε κρατήσουν ζεστή και άνετη τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Εκεί, τα αγαπημένα σου sneakers θα φανούν χρήσιμα και θα δημιουργήσουν μια ωραία αντίθεση με την slip φούστα, ακόμη και σε βραδινή εξόδο.

Πώς θα παρτάρεις με σατέν

Για την περίσταση ενός πάρτι, μπορείς να δοκιμάσεις τη μίνι σατέν φούστα σε φαρδύ ή στενό fit. Πρόσθεσε μερικά funky αξεσουάρ όπως κολιέ, δαχτυλίδια ή κάποια statement ζώνη και κάνε το ντύσιμό σου να ξεχωρίσει. Αν είσαι το θαρραλέο κορίτσι που αντέχει πάνω σε τακούνια, τότε να ξέρεις ότι εδώ μπορείς να αξιοποιήσεις τις αγαπημένες σου γόβες.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice