παπούτσια Φθινόπωρο 2023
© Instagram/ @ kendalmilles, @jilsander, @yumeyume__
Fashion

5 στιλ παπουτσιών που θα φορεθούν αυτή τη σεζόν

Μοντέρνα clogs ή τακούνι σε σχήμα καρδιάς; Πιθανόν και τα δύο (ή μήπως κανένα;)

Τάσεις στα παπούτσια: Ποια θα πρωταγωνιστήσουν το Φθινόπωρο του 2023

Οι μέρες του καλοκαιριού φθίνουν και με την προσέγγιση μιας νέας σεζόν και τον γλυκό μεταβατικό καιρό που είναι φιλικός προς τη μόδα, έρχεται η ευκαιρία να εισβάλλουν στη ντουλάπα μας νέα παπούτσια- για πόσο ακόμη θα κυκλοφορούμε με φλατ πέδιλα και πλαστικές σαγιονάρες; Άλλωστε όπως λέγεται ο Σεπτέμβριος είναι ο Ιανουάριος της μόδας (Candy Pratts Price). Γιατί λοιπόν να μην ξεκινήσετε το φθινόπωρο με ένα φρέσκο ζευγάρι παπούτσια και λίγο πειραμισμό; Παρακάτω, θα βρείτε 6 από τις επικρατέστερες τάσεις στα παπούτσια για  αυτό το φθινόπωρο. Δοκιμάστε τα με τόλμη (και γοητεία).

5 στιλ παπουτσιών για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα του 2023

Με έντονη μύτη

Μήπως τα μυτερά παπούτσια δεν είναι τάση πια, αλλά ένα εδραιωμένο για τα καλά στιλ παπουτσιού; Αυτό το τόσο θηλυκό στυλ επιστρέφει για άλλη μια σεζόν, με τα brands να αγκαλιάζουν το kitten heel και τα μυτερά loafers. Το κομψό στυλ δεν φαίνεται να χάνει ποτέ την εύνοια των shoe lovers.

Μοντέρνα Clogs

Το περασμένο φθινόπωρο, είδαμε τα τσόκαρα να «ξεθάφονται» από τις ντουλάπες των stylish γιαγιάδων μας. Φέτος επιστρέφουν πάλι με μια νέα εκδοχή. Αντί για τα τυπικά τσόκαρα εμπνευσμένα από τη δεκαετία του '70, βλέπουμε brands να ξεπερνούν τα όρια σχεδιάζοντας νέες πιο τολμηρές γραμμές. Η μπότα clog φαίνεται ότι θα κάνει θραύση, μαζί με μοντέρνα σχέδια, όπως Simon Miller και Jeffrey Campbell.

 

Maximal & Fuzzy

Η ψεύτικη γούνα και τα παπούτσια δεν είναι ο πιο πρακτικοί συνδυασμπός (ειδικά αν ζείτε σε μια πόλη με ένα νέο εμπόδιο σε κάθε τετράγωνο, aka Αθληνα), αλλά παρ' όλα αυτά, αυτή η σχέση φέτος έχει την τιμητική της. Βλέπουμε πιο campy, φτερωτά στυλ αλλά και πιο άνετες μπότες και τακούνια από shearling.

Τακούνια με σχέδιο

Θυμάστε τα παπούτσια Dukas που το τακούνι τους αντί για ίσια γραμμή είχαν ένα γυναικείο σώμα από τα οπίσθια έως τις φτέρνες; Τα τακούνια δεν έχουν λάβει ποτέ μεγαλύτερη προσοχή από ό,τι τώρα. Οι σχεδιαστές έχουν επινοήσει κάθε λογής αρχιτεκτονικό σχέδιο, και φαίνεται ότι όσο πιο περίεργο, τόσο το καλύτερο. Ειδικά κατασκευασμένα για τις ημέρες που νιώθετε ότι θέλετε να κάνετε ένα statement με τα αξεσουάρ σας.

Cowboy boots σε έντονη μονοχρωμία 

Οι καουμπόικες μπότες δεν εξαφανίζονται ποτέ πραγματικά, αλλά έχουν μια σημαντική ανάκαμψη τον τελευταίο καιρό, με τις μάρκες να προσφέρουν πολλές καινοτόμες εκδοχές του στυλ. Μας αρέσουν ιδιαίτερα οι εκδόσεις που επικεντρώνονται σε ένα μόνο χρώμα, είτε πρόκειται για ροζ Barbie, είτε για μαύρο, είτε για πράσινο της ελιάς.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice