Μary jane flats
Ⓒ Instagram/ @matildadjerf, @hoskelsa, @alexachung
Fashion

Οι ιδανικοί τρόποι για να φορέσεις τα mary jane flats σε κάθε περίσταση

5 δοκιμασμένα look με το ιστορικό παπούτσι που αξίζουν την προσοχή σου

Μary jane flats: 5 τρόποι να φορέσεις τo παπούτσι που κυριαρχεί φέτος

Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα παπούτσι που αναγεννήθηκε φέτος όσο κανένα άλλο, σίγουρα αυτό θα ήταν τα Mary jane flats. Τα ιστορικά μπαλαρινάκια -εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον- δεν δίνουν την εντύπωση της πιο κολακευτικής επιλογής παπουτσιών, όμως οι διασημότητες και οι fashion insiders, που έχουν ήδη τολμήσει να τα φορέσουν επανειλημμένα αυτή τη σεζόν, παρουσίασαν μια φρέσκια οπτική της τάσης. Οι διάφοροι τρόποι με τους οποίους η καθεμία τα συνδύασε λειτουργούν ως παράδειγμα για να δημιουργήσουμε σύνολα πέρα από τα συνηθισμένα.

Total white όπως ο Supervillain από τους Απίθανους

Με μπαλαρίνες  Mary Jane aπό την εταιρεία Aeyde, η Gigi Hadid έκανε μια ολόλευκη εμφάνιση που θύμιζε τον iconic χαρακτήρα του Supervillain από το The Incredibles. Εξαιτίας της συνέχειας που δημιουργούσε το total white look της, αναδεικνυόταν τέλεια τα πόδια της.

Η Gen Z προσέγγιση  

Σε μια πιο νεανική εκδοχή της τάσης, η Olivia Rodrigo φόρεσε το κλασικό παπούτσι με μια χαριτωμένη, punky άποψη: τετραγωνισμένα Mary Janes με μπλουζάκι Pat Benatar και γκρι μίνι φούστα. Η προσθήκη άσπρης κάλτσας έκανε τα παπούτσια να μοιάζουν ακόμη πιο cool, αλλά και ευκολοφόρετα, ακόμη και τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Mary jane flats με φόρεμα για να είσαι vintage

Με τη σειρά τους, οι κορυφαίες fashion influencers έδειξαν τον δρόμο για στιλάτα σύνολα με βάση τα mary jane flats. Η πάντα κομψή Elsa Hosk παρουσίασε ένα look με φόρεμα και Mary Jane flats. Ο συνδυασμός τους με φόρεμα τονίζει τον vintage χαρακτήρα του ιστορικού παπουτσιού.

Margaret Qualley, η τέλεια νύφη με Mary Jane flats

Η Margaret Qualley, η κόρη της Andie MacDowell παντρεύτηκε τον μουσικό παραγωγό Jack Antonoff τον περασμένο Αύγουστο στο Long Beach Island του New Jersey και επέλεξε για την περίσταση λευκά mary jane flats, κερδίζοντας το βραβείο των πιο cool και συγχρόνως ανατρεπτικών νυφικών παπουτσιών. Νυφικό φόρεμα και mary janes ήταν όλα Chanel, ενώ τα μαλλιά της ήταν χτενισμένα σε στιλ bob.

Τα λευκά Mary-Janes της Qualley είχαν ένα μικροσκοπικό τακούνι και χάντρες στο πάνω μέρος του παπουτσιού. Το στρίφωμα του φορέματός της έφτανε μόλις τον αστράγαλό της, αφήνοντας περιθώριο να αναδειχθούν τα λαμπερά λευκά mary jane flats. Το μπαλαρινάκια της έκαναν την τέλεια αντίθεση με το chic νυφικό που επέλεξε και εναρμονιζόνταν με το προσωπικό της στιλ. Έτσι, καθώς τα Mary Janes flats έχουν αρχίσει να κυριαρχούν σε πολλές περιστάσεις, η γαμήλια εμφάνιση της Qualley επιβεβαίωσε ότι τα άνετα φλατ παπούτσια μπορούν να αντικαταστήσουν ακόμη και τις γόβες του γάμου.

H Alexa Chung πάει παντού με τα Mary Jane της

Τέλος, καθώς οι πρόσφατες εμφανίσεις της Alexa Chung έχουν ξεχωρίσει αυτό το καλοκαίρι, η fashion insider εθεάθη πρόσφατα στο Notting Hill του Λονδίνου φορώντας την τάση των φλατ παπουτσιών, αλλά αυτή τη φορά πρότεινε μια εμφάνιση που ταιριάζει και για τους φθινοπωρινούς μήνες. 

Η Alexa πάει σχεδόν παντού με ένα συγκεκριμένο ζευγάρι μαύρων mary janes από τον οίκο Miu Miu, αλλά εδώ επέλεξε ένα ζευγάρι με animal print τίγρη, στρογγυλή μύτη και ασημί λουράκι. Η Chung φόρεσε το παπούτσι της σεζόν με φαρδύ τζιν και ένα μεγάλο πουκάμισο με κουμπιά. Ολοκλήρωσε το ντύσιμό της  με τσάντα Loewe raffia και μαύρα γυαλιά ηλίου. Αν και το look θυμίζει αυτό της Dua Lipa, είναι λίγο πιο σύνθετο και τολμηρό. Παραμένει όμως μια επιλογή την οποία μπορούμε εύκολα να αναδημιουργήσουμε με όσα έχουμε στη ντουλάπα μας και έτσι να μπορέσουμε να υιοθετήσουμε τα mary jane flats στην καθημερινότητά μας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice