Ακουστικά: cool στιλ χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια
© Arnold Jerocki/Getty Images
Fashion

Ακουστικά: cool στιλ χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια

Όπως τα ρούχα, έτσι και τα ακουστικά λένε πολλά για την προσωπικότητα του ατόμου που τα φοράει.

Τα ακουστικά με τα οποία ακούμε στον δρόμο μουσική είναι ένα αξεσουάρ που δηλώνει coolness.

Τα ακουστικά με τα οποία ακούμε μουσική δεν είναι απλώς ένα χρηστικό αντικείμενο, είναι και ένα statement αξεσουάρ. Δηλαδή δεν τα φοράμε στον δρόμο (άλλο στο σπίτι) για να μην ενοχλούμε τους διπλανούς μας όταν κεφάρουμε με heavy metal, αλλά και για να κάνουμε μια δήλωση στιλ. 

Ακουστικά: cool στιλ χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια
© Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images

Όπως κάθε αξεσουάρ, έτσι και τα trendy ακουστικά αλλάζουν σε εμφάνιση, μέγεθος και χρώματα μέσα στα χρόνια. Άλλοτε μεγαλώνουν, άλλοτε συρρικνώνονται. Στα 80s, άμα είχες κρεμασμένο πάνω σου το τεχνολογικό θαύμα που άκουγε στο όνομα walkman της Sony, και τα μαύρα, μεταλλικά, προσαρμοζόμενα στο κεφάλι σου headphones, ήσουν πολύ γαμάτος. Όταν η μουσική ερχόταν από τα ipods, το trend ήταν τα μικρά λευκά ακουστικά της Apple. Ένα φεγγάρι στα πάνω τους ήταν και τα ασύρματα Airpods, ειδικά για τα στελέχη επιχειρήσεων που ήθελα να δείχνουν εξαιρετικά busy. Σήμερα η μόδα τα θέλει ογκώδη, σαν εκείνα των πιλότων, και σε διάφορα χρώματα. Η δε τιμή τους είναι υπέρ προσιτή, άρα μπορείς να έχεις όσα ζευγάρια τραβάει η όρεξή σου. 

Ακουστικά: cool στιλ χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια
© EPA/ANDREU DALMAU

Θα τα δεις στα αυτιά όσων είναι διψασμένοι για στιλιστική πρωτοτυπία - είναι το φετίχ τους. Οι ειδικοί του στιλ λένε ότι ταιριάζουν με κάθε outfit, κάζουαλ ή κυρίλε. Η Μπέλα Χαντίντ συχνά πυκνά συμπληρώνει τα τζινένια σύνολά της με την εν λόγω μικροσυσκευή ως μια πινελιά νοσταλγίας για τις εποχές του Y2K. Ο Κένταλ Ρόι στη σειρά Succession τα φορούσε με κοστούμι για να δείχνει εναλλακτικός και τρελιάρης σε σχέση με τα αδέλφια του. Ο Τιμοτέ Σαλαμέ και η Αντέλ Εξαρχόπουλος δεν τα αποχωρίζονται ποτέ. 

Τιμοτέ Σαλαμέ - Ακουστικά: cool στιλ χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια
© Raymond Hall/GC Images

Όπως τα ρούχα, έτσι και τα ακουστικά λένε πολλά για την προσωπικότητα του ατόμου που τα φοράει. Και πάνω από όλα είναι attitude. Όσοι τα επιλέγουν μας λένε με τον τρόπο τους ότι δεν θέλουν πολλά πολλά μαζί μας όταν είναι εν κινήσει. Κλείνοντας τα αυτάκια τους κλείνονται στον κόσμο τους, και έτσι δείχνουν (και νιώθουν) κουλ ατομάκια χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Αφήνουν και μια υπόνοια ότι είναι ψαγμένοι τύποι με ψαγμένα μουσικά γούστα (τι στο καλό, δεν είναι δυνατόν να ακούνε Νταλάρα ή Σαλαμπάση!) ή με μεγάλη αγάπη στα επιμορφωτικά podcasts.

Τα ακουστικά είναι εφηβεία. Είναι το μαγικό ραβδάκι που σε μεταμορφώνει σε bad ass. Είναι αχώριστος φίλος. Είναι απομόνωση. Είναι η επιστροφή στη χαμένη αθωότητα του να ζεις στο κεφάλι σου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice