Η Ναόμι Κάμπελ προμοτάρει τα ρούχα για την έκθεση στο μουσείο V&A
Η Ναόμι Κάμπελ προμοτάρει τα ρούχα για την έκθεση στο μουσείο V&A © Instagram/Victoria and Albert Museum
Fashion

Μια μοναδική έκθεση στο μουσείο Victoria and Albert για τα 40 χρόνια της Ναόμι Κάμπελ στον χώρο της μόδας

Θα παρουσιαστούν πάνω από 100 εμβληματικές δημιουργίες που έχει φορέσει

62224-137655.jpg
Newsroom |

H Ναόμι Κάμπελ γιορτάζει με μία μοναδική έκθεση στο V&A τα 40 χρόνια στον χώρο της μόδας

Για πρώτη φορά το διάσημο Μουσείο Victoria and Albert (V&A) του Λονδίνου, θα φιλοξενήσει έκθεση με την οποία τιμά τη «μαύρη γαζέλα» της μόδας Ναόμι Κάμπελ (Naomi Campbell), σχεδόν 40 χρόνια από το ξεκίνημά της στις πασαρέλες σε ηλικία 15 ετών.

Με τίτλο «Naomi», η μοναδική έκθεση θα παρουσιάσει πάνω από 100 εμβληματικές δημιουργίες που έχει φορέσει, μεταξύ των οποίων και κάποιες από την προσωπική της γκαρνταρόμπα, καθώς και διάσημων σχεδιαστών όπως των Τζάνι Βερσάτσε (Gianni Versace), Αζεντίν Αλαϊά (Azzedine Alaïa) και Αλεξάντερ ΜακΚουίν (Alexander McQueen).

«Για μένα, αυτό που είναι τόσο συναρπαστικό είναι ο τρόπος με τον οποίο η 40χρονη καριέρα της διασταυρώνεται με την υψηλή μόδα», δήλωσε στη Vogue η επιμελήτρια Σόνετ Στάνφιλ (Sonnet Stanfill).

«Αφηγούμαστε την ιστορία μιας καριέρας μέσα από ρούχα τα οποία είναι εξαιρετικά», πρόσθεσε.

Μάλιστα, η ίδια επιβεβαίωσε ότι θα συμπεριληφθεί στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται για πρώτη φορά από το Μουσείο σε εκπρόσωπο μόδας, η δημιουργία της Κάμπελ από το Met Gala του 2019, δια χειρός Πιερ Πάολο Πιτσιόλι (Pierpaolo Picciolu) για τον οίκο Valentino.

«Είναι τιμή μου που μου ζητήθηκε από το V&A να μοιραστώ με τον κόσμο τη ζωή μου με τα ρούχα. Η συλλογή μόδας του V&A είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και είναι ευλογία να συνεργάζομαι μαζί τους για να μοιραστώ την ιστορία μου», ανέφερε η Ναόμι Κάμπελ σε ανάρτησή της στο Instagram.

Η έκθεση «Naomi» θα φιλοξενηθεί από τις 22 Ιουνίου του 2024, έως τις 6 Απριλίου του 2025

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice