Οι πιο συχνές στιλιστικές αστοχίες που κάνουν οι γυναίκες όταν φοράνε κοστούμι

Τα κοστούμια είναι τάση και υπάρχει τρόπος να τα φορέσουμε με άψογο στιλ

Το γυναικείο κοστούμι επαναπροσδιορίζεται: Ποια είναι τα στιλιστικά λάθη που πρέπει να αποφύγουμε για μια ενημερωμένη εμφάνιση

Το κοστούμι είναι ένα βασικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας, το οποίο, αν και αρχικά είχε ταυτιστεί με το ανδρικό ντύσιμο, τα τελευταία χρόνια ο ρόλος του έχει επαναπροσδιοριστεί. Αρχικά, είχε έναν αυστηρό χαρακτήρα και ήταν απαραίτητο για μια επαγγελματική εικόνα. Στη συνέχεια όμως, εξελίχθηκε σε μια versatile επιλογή που μπορεί να φορεθεί από όλους και για όλες τις ώρες, πρωταγωνιστώντας ακόμα και στις πιο cool steet style εμφανίσεις. Κρίνοντας και από τις A/W πασαρέλες του 2023-24, τα γυναικεία κοστούμια είναι μια τάση σε πλήρη ισχύ.

Εκτός όμως από την πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξή του και τα trends που το αφορούν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να παρακολουθήσουμε και τις συχνές στυλιστικές αστοχίες που κάνουν οι γυναίκες φορώντας το:

Δεν επενδύετε σε tailored κομμάτια  

 Πιθανόν να έχει τύχει και σε εσάς να βρείτε στην αγορά ένα κοστούμι που σας αρέσει, και είτε οι ώμοι από το σακάκι να μην εφαρμόζουν σωστά, είτε το παντελόνι να είναι λίγο κοντό ή στενό στην περιφέρεια. Αν έχετε λοιπόν την ικανότητα να επενδύσετε σε ένα κοστούμι εξολοκλήρου ραμμένο στα μέτρα σας, θα εξασφαλίσετε ένα άρτιο αποτέλεσμα που θα κολακεύσει ιδανικά τον σωματότυπό σας. Μια εναλλακτική λύση είναι να δώσετε σε μια μοδίστρα ένα έτοιμο κοστούμι που έχετε προμηθευτεί και να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις στην συνέχεια.

Φοράτε κοστούμια μόνο σε επίσημα και office looks  

Το business-core είναι η mega τάση της σεζόν που βγάζει τα κοστούμια εκτός γραφείου. Πέρα βέβαια από το γεγονός αυτό, το κοστούμι έχει σημειώσει μια τεράστια στιλιστική εξέλιξη μέσα στα τελευταία χρόνια, καθώς έχει ενσωματωθεί δυναμικά στο street style και στις πιο casual εμφανίσεις μας. Τα  πιο ενημερωμένα fashion girls προτιμούν τα κοστούμια σε loose γραμμές, τα οποία είναι ιδανικά για την καθημερινότητα και τα συνδυάζουν με t-shirts και φλατ παπούτσια όπως sneakers ή loafers.

Δεν δίνετε αρκετή προσοχή στο styling

Ένα απλό, μονόχρωμο κοστούμι, συνήθως δεν έχει να πει και πολλά αν δεν του δώσουμε εμείς χαρακτήρα. Για τώρα το φθινόπωρο δοκιμάστε να δημιουργήσετε κάποιο layering ρίχνοντας μια πλεκτή μπλούζα στους ώμους σας ή προσθέτοντας ένα ζιβάγκο κάτω από το πουκάμισο σας. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε κάποια αξεσουάρ που θα αλλάξουν την σιλουέτα του όπως μια ζώνη στη μέση, ή να προσθέστε μια glam πινελιά με μια ιδιαίτερη καρφίτσα που βλέπουμε έντονα στις φετινές τάσεις.

Επιμένετε μόνο στις κλασικές σιλουέτες και υφάσματα

Wide leg παντελόνες, βερμούδες, φαρδιά σακάκια με 80s ώμους, έντονα μεσάτα που δίνουν το εφέ κλεψύδρας και cropped στο ύψος της μέσης. Η λίστα με τις σιλουέτες που ξεφεύγουν από το κλασικό είναι μια κυρίαρχη τάση για φέτος, όπως και τα ιδιαίτερα υφάσματα με το κοτλέ, το denim και το tweed να είναι οι αγαπημένες επιλογές των street stylers που δεν διστάζουν να πειραματιστούν.

Δεν επιλέγετε το ανδρόγυνο στιλ

Ορισμένα κομμάτια όπως οι γραβάτες, τα δετά brogue παπούτσια και τα γιλέκα θεωρούνται ανδρικά. Παρ’ όλα αυτά, όλα τα παραπάνω items βρίσκονται στις top γυναικείες A/W τάσεις του 23 και κάθε γυναίκα μπορεί να τα υποστηρίξει υπέροχα. Σύμφωνα με τις πιο κομψές ανδρόγυνες εμφανίσεις των celebrities, το μυστικό βρίσκεται απλώς στο να κρατήσετε μια ισορροπία, επιλέγοντας έξτρα θηλυκά αξεσουάρ όπως ψιλά τακούνια ή ένα bralette εσωτερικά, σε ένα κατά βάση ανδρικό σύνολο.

Διστάζετε να τολμήσετε το χρώμα και τα prints

Όσον αφορά τις αποχρώσεις και τα μοτίβα, σίγουρα ένα κλασικό σακάκι σε μαύρο, γκρι ή μπεζ χρώμα αποπνέει δυναμισμό και επαγγελματισμό. Βέβαια, αυτή η θεωρία έχει αλλάξει ακόμα και στο business wear με τα όρια να έχουν χαλαρώσει αισθητά. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να περιορίζεστε στις εν λόγω αποχρώσεις και μπορείτε να επιλέγετε κοστούμια σε πιο έντονα και trending χρώματα όπως το κόκκινο, το μπορντό ή το burnt orange. Εναλλακτικά ένα κοστούμι σε prints όπως το καρό ή το ριγέ είναι must have.

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice