Double sweater trend
© Instagram / @guestinresidence, @danielleguizio
Fashion

Double sweater trend: Η τέλεια λύση για να παραμείνεις ζεστή και στιλάτη

Φόρεσέ το διπλό. Εδώ που ισχύει το more is more

Double sweater: Η νέα τάση layering για το χειμώνα 23/24 και εύκολοι τρόποι να την υιοθετήσεις 

Μπορείτε να φέρετε στο νου σας εκείνα τα κρύα πρωινά του χειμώνα που εύχεστε να μπορούσατε να κρατήσετε την πυτζάμα σας κάτω από τα ρούχα της δουλειάς ή μήπως κρύφα το κάνετε κιόλας; Οι τάσεις κάθε σεζόν επιφυλάσσουν πάντοτε εκπλήξεις. Μπορεί φέτος να μην επιτάσσουν πυτζάμες κάτω από ρούχα, αλλά παρουσιάζουν ένα trend εξίσου βολικό για τον χειμώνα: double sweater ή αλλιώς πουλοβερ κάτω από πουλόβερ. Σας ακούγεται ογκώδες και λιγάκι άβολο, σωστά; Μη βιάζεστε! Οι σχεδιαστές έχουν αλλάξει τη λογική στα πουλόβερ με τρόπους layering που είναι τόσο κομψοί όσο και άνετοι.

Πώς προέκυψε ο διπλασιασμός των πουλόβερ

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι τα πουλόβερ το φθινόπωρο δεν είναι κάτι το πρωτοποριακός σχεδόν σε καμία τους εκδοχή. Η τάση των πολυεπίπεδων πουλόβερ όμως, ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2022 με τον οίκο Miu Miu να παρουσιάζει για πρώτη φορά layers με πουκάμισα και στη συνέχεια να παίζει με prim twinsets, ενώ παράλληλα κυκλοφορούσε τη συλλογή της librarian-chic.Ο ασκός του αιόλου άνοιξε και η επόμενη σειρά του οίκου Prada έβαλε περισσότερη δράση στο παιχνίδι του sweater-on-sweater. Στη συλλογή του Spring ‘23 ready-to-wear, τοποθέτησε ελαφριά πουλόβερ με λεπτή εφαρμογή το ένα πάνω στο άλλο με απλές και πιο δημιουργικές μεθόδους, αποδεικνύοντας ότι ένα ταπεινό πουλοβεράκι δεν χρειάζεται να είναι και βαρετό.

Λίγο αργότερα ο οίκος Sandy Liang έδωσε μια δική του δημιουργική εκδοχή στο layering πουλόβερ στο σόου του Άνοιξη/Καλοκαίρι 24, στέλνοντας μοντέλα στην πασαρέλα με σετάκια με πουλόβερ και plus μια ζακέτα δεμένη στους ώμους τους. 

SandyLiang_Look

Αν τα double sweater εμπνευσμένα από τη δεκαετία του '90 δεν ταιριάζει στο στιλ σας, τότε ίσως τα πουλόβερ με συνδυασμενα με ζακέτα της σχεδιάστριας Danielle Guizio μπορεί να είναι αυτό που μπορεί να σας ζεστάνει με στιλ αυτό το χειμώνα.

Η είσοδος στην τάση step-by-step

Ο ευκολότερος τρόπος για να πειραματιστείτε με την τάση του double sweater είναι με ένα κλασικό twinset. Τα shell and cardigan είναι το μάθημα layering 101, ιδανικά για όποιον δεν αισθάνεται πολύ άνετα με αυτήν την τεχνική styling.

Μια άλλη αντίστοιχα εύκολη λύση είναι να φορέσετε ένα ελαφρώς μακρύτερο λεπτό πουλόβερ κάτω από ένα πουλόβερ με μια απλή λαιμόκοψη και να αφήσετε το στρίφωμα και τα μανίκια να φαίνονται, δίνοντας μια ιδέα ανεπιτήδευτου layering στο look σας.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά στυλ πουλόβερ, από λαιμόκοψη μέχρι ζιβάγκο και ζακέτες που θα τα δοκιμάσετε μεταξύ τους. Για ένα preppy twist, φορέστε ένα πουλόβερ δεμένο γύρω από τους ώμους σας ή ακόμη και τυλιγμένο σαν ένα μεγάλο χοντρο φουλάρι γύρω από το λαιμό στο ίδιο χρώμα με το πουλόβερ σας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice