Γκρι πουλόβερ: Πώς θα συνδυάσεις το hero piece της σεζόν
Photo by Jeremy Moeller/ © Getty Image
Fashion

Γκρι πουλόβερ: Πώς θα συνδυάσεις το hero piece της σεζόν

Το βασικότερο κομμάτι του χειμώνα που αποτελεί την πρώτη μας επιλογή από το πρωί μέχρι το βράδυ

7 τρόποι να συνδυάσεις το γκρι πουλόβερ το φετινό χειμώνα

Υπάρχουν κάποια βασικά κομμάτια που όλοι έχουμε τουλάχιστον από ένα και διατηρούν πάντα μια περίοπτη θέση στην ντουλάπα μας. Τώρα που ο χειμώνας μπήκε επιτέλους για τα καλά, τα πλεκτά δικαιωματικά παίρνουν αυτή τη θέση, κυρίως αυτά με καθαρές γραμμές που αποτελούν βάση για το καθημερινό μας στιλ, όπως για παράδειγμα το γκρι πουλόβερ. Λίγο πιο μακρύ, λίγο πιο κοντό, λίγο πιο σκούρο, λίγο πιο ανοιχτό, είναι ένα ρούχο-κλειδί που δεν θα αποχωριστούμε και το φετινό χειμώνα, γιατί ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Με πλέξη, στρογγυλή λαιμόκοψη, ασύμμετρο ή ζιβάγκο, υπάρχουν πάμπολλες παραλλαγές που αξίζει να εξετάσουμε και πάρα πολλοί συνδυασμοί που αξίζει να δοκιμάσουμε.

Με μίνι φούστα
Οι μπότες μέχρι το γόνατο σε συνδυασμό με μια μίνι πλισέ φούστα, εκτός από Miu Miu vibes που φωνάζουν, είναι ίσως το συνολάκι που εγκρίνουν πιο πολύ οι fashionistas. Έχουμε δει πάμπολλες παραλλαγές στον παραπάνω συνδυασμό, αλλά με ένα γκρι πουλόβερ στους ίδιους τόνους με τη φούστα, είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μας. Εκτός από ένα σέξι outfit που μπορούμε να φορέσουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, η μονοχρωμία και η απλότητα, το κάνουν και απόλυτα σικ. 

Σαν μπολερο
Το γκρι πουλόβερ, ακριβώς επειδή είναι ένα staple, έχει τη δυνατότητα να αλλάζει ύφος ανάλογα με το κομμάτι που συνδυάζεται. Μια απλή, καθημερινή πρόταση, ιδανική για κυριακάτικες εξορμήσεις, ψώνια αλλά και για το γραφείο, είναι σε στυλ μπολερό, πάνω από ένα φανελάκι ή ζιβάγκο, ανάλογα τα επίπεδα ψύχους. Μια άνετη, γοητευτική και άκρως κοριτσίστικη πρόταση που θυμίζει μπαλαρίνα off duty.

Με στρασάκια ή πέρλες 
Επειδή τα Χριστούγεννα πλησιάζουν απειλητικά και πριν κάθε γιορτινή περίοδο έχουμε την τάση να ανανεώνουμε τη γκαρνταρόμπα μας, και κυρίως ό,τι εντάσσεται στη βραδινή ένδυση, το γκλίτερ και το στρας κρατάνε και φέτος τα ηνία. Ένα γκρι πουλόβερ με λίγη λάμψη, μπορεί να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση, δηλαδή όταν πρέπει να ντυθούμε πιο βραδινά αλλά ο καιρός δεν το επιτρέπει. Σε συνδυασμό με ένα δερμάτινο παντελόνι, μια τούλινη ή σατέν φούστα -με μπότες και παλτό φυσικά- το layering γίνεται παιχνιδάκι και παραμένουμε κομψές και λαμπερές.

Σε μονοχρωμία
H quiet luxury αισθητική έφερε ξανά στο επίκεντρο όλα τα αγαπημένα μίνιμαλ basics, δίνοντας και πάλι ζωή στο μονόχρωμα πλεκτά, τα tailored παντελόνια και τις ουδέτερες αποχρώσεις. Η απλότητα και τα ρούχα σε μια ουδέτερη παλέτα, μας αποτρέπουν από στυλιστικά λάθη και τυχόν αστοχίες, ενώ αν «παίξουμε» λίγο με τα αξεσουάρ, όπως ένα εκκεντρικό παπούτσι, μια χρωματιστή τσάντα ή έντονα κοσμήματα, ένα φαινομενικά καθημερινό outfit μπορεί να κερδίσει αμέσως τις εντυπώσεις.

Με τζιν και καμπαρντίνα
Αν οι Γαλλίδες μπορούν να έχουν μια χειμερινή «στολή», αυτή θα ήταν ένα μονόχρωμο πουλόβερ με ένα τζιν και μια καπαρντίνα. Το parisian style, ανέκαθεν κινούνταν γύρω από less is more αισθητική, γιαυτό και οι λιτές γραμμές θεωρούνται τόσο κομψές και chic. Το μυστικό όμως βρίσκεται στην ποιότητα των ρούχων και στην επένδυση σε πιο απλά κομμάτια, όπως ένα γκρι κασμιρένιο πουλόβερ, που όμως θα κρατήσει για χρόνια και θα ξεχωρίσει λόγω της ποιότητας του.

Σε oversized εκδοχή
Πρακτικό, ευκολοφόρετο αλλά και σε μια απόχρωση που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τους τελευταίους μήνες, το γκρι πουλόβερ μπορεί να φορεθεί όχι μόνο ως καμβάς για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό outfit αλλά και ως το κύριο στοιχείο της εμφάνισης σας. Ζιβάγκο, με μια ιδιαίτερη πλέξη, ασύμμετρο και σε oversized γραμμή, μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα, ακόμα και αν το υπόλοιπα μέρη του συνόλου είναι μονόχρωμα και διακριτικά, κάτι που ίσως θα έπρεπε να προτιμήσουμε κιόλας. 

Με λευκό πουκάμισο
Μια μοντέρνα πρόταση για τα χειμερινά office looks σας, είναι το layering ενός λευκού πουκαμίσου με ένα γκρι πουλόβερ, έτσι ώστε να προεξέχει ο γιακάς, τα μανίκια και το κάτω μέρος του ρούχου. Μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα δερμάτινο παντελόνι και μπότες ή ακόμα και κολάν με uggs για ένα πιο χαλαρό και άνετο outfit, ανάλογα με τις ανάγκες σας. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice