Τι είναι τα Subway Fits που τρεντάρουν στο TikTok;
© instagram/ @klaudynaaaaaa, @ruthy_gina, @ sabrinabahsoon
Fashion

Τι είναι τα Subway Fits που τρεντάρουν στο TikTok;

Το look του μετρό είναι το νέο στιλ που κατακλύζει το TikTok αλλά και τους δρόμους

Subway Fits: Το look του μετρό είναι το νέο στιλ που κατακλύζει το TikTok αλλά και τους δρόμους.

Ας είμαστε ξεκάθαροι: Το Subway Fit δεν είναι τίποτα διαφορετικό από το καθημερινό αστικό ντύσιμο. Για την ακρίβεια, είναι τα ρούχα που φοράς για να πας στη δουλειά, όχι να πεταχτείς μέχρι το περίπτερο για τσίχλες. Αν δεν ζεις στη Θεσσαλονίκη, τότε το προσφιλέστερο μέσο για να πας στη δουλειά είναι το μετρό, αγγλιστί subway. Εξού και Subway Fit.

Τι είναι το Subway Fit που τρεντάρει στο TikTok;
© Robert Nickelsberg/Getty Images

Ως στιλ πρωτοεμφανίστηκε στο TikTok από τη δημιουργό περιεχομένου Tina Zhang. Η ινφλουένσερ με έδρα τη Νέα Υόρκη ανέβαζε βίντεο με καθημερινά ρούχα, με τη διαφορά ότι δεν βιντεοσκοπούσε τον εαυτό της στο σπίτι της μπροστά σε καθρέφτη ή σε κάποιο καφέ, αλλά σε μια πλατφόρμα του μετρό. «Για μένα, είναι θέμα πρακτικότητας. Είναι κυριολεκτικά τα ρούχα που φοράω στη δουλειά, τα οποία φωτογραφίζω καθώς παίρνω το τρένο» εξηγεί το σκεπτικό της. Και συμπληρώνει: «Προσπαθώ να δείξω τη ζωή που πραγματικά ζω, γιατί νομίζω ότι αυτό έχει απήχηση στους ανθρώπους». 

Την Tina Zhang μιμήθηκαν πολλοί χρήστες του TikTok. Μια αναζήτηση της φράσης «subway fit» δίνει 13 δισεκατομμύρια views. Άλλοι φωτογραφίζονται καθώς περιμένουν το τρένο, άλλοι μέσα σε αυτό. Viral έχει γίνει και η Sabrina Bahsoon, για τους φίλους Tube Girl, που έγινε γνωστή εν μία νυκτί κάνοντας διάφορες χαζομάρες μπροστά στην κάμερα. 

@sabrinabahsoon

Personally i think I’m slaying and trusssttt nobody cares #tubegirl shoutout to all the people who say hi while i made the videos - you make my day 🥰 #tubegirleffect

♬ sexy ass cars - frʌns

Αφού περάσαμε από σαράντα κύματα, είτε με τους fashion bloggers που κυνηγούσαν το ωραίο στιλ στον δρόμο είτε με το instagram όπου η φωτογράφηση ήταν σκηνοθετημένη και επιτηδευμένη, στο TikTok επιστρέφουμε στους κανονικούς ανθρώπους και το κανονικό ντύσιμο: ανθρωπένιοι άνθρωποι με πρακτικά ρούχα σε οικείους χώρους. Κι αυτό είναι μια καλή εξέλιξη.

Τι είναι τα Subway Fits που τρεντάρουν στο TikTok;
© Andrew Lichtenstein/Corbis via Getty Images

Το Subway Fit είναι η ιδανικότερη τάση των καιρών, όπου οι άνθρωποι είναι «μάχιμοι» και στον δρόμο από το πρωί έως το βράδυ, άρα πρέπει να είναι ντυμένοι κατάλληλα για όλο το πρόγραμμα της ημέρας. Αν και μοιάζει εύκολη πρόκληση αυτού του είδους το casual, δεν είναι. Απαιτεί δημιουργικότητα το all day and night στιλ. Πάντως για κάθε περίσταση κατάλληλα είναι μια μεγάλου μεγέθους τσάντα, οι ογκώδεις φλατ μπότες, οι μάξι φούστες και τα σακάκια.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice