Photo by Jeremy Moeller/Getty Images
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images
Fashion

Μήπως ήρθε ο καιρός να φορέσουμε την κάπα μας;

Το ανερχόμενο κομμάτι της σεζόν και πώς θα το συνδυάσετε με τον καλύτερο τρόπο

Κάπα: 4 επιλογές για να τη φορέσετε 

Ένα από τα αγαπημένα μας πανωφόρια που κυριαρχεί στις τάσεις για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2023-2024 είναι η κάπα. Η ιστορία της ξεκινά τη δεκαετία του 1930, όπου η Ιταλίδα σχεδιάστρια Elsa Schiaparelli την λάνσαρε με αποτέλεσμα να γίνει το επίκεντρο των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας. Το σχέδιο ονομαζόταν «Phoebus» και ήταν εξ ολοκλήρου κεντημένη με πούλιες και χρυσές μεταλλικές κλωστές σε ροζ χρώμα. Τώρα ανήκει στη συλλογή του Μουσείου Galliera στο Παρίσι και θεωρείται αξεσουάρ που υμνεί την γυναικεία χειραφέτηση όπως και το σακάκι με τις βάτες και το κοστούμι. Σήμερα η κάπα θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας. 

Κάπα με ζώνη
Αν θέλετε να επενδύσετε σε ένα εκκεντρικό πανωφόρι που θα μαγνητίσει τα βλέμματα, η κάπα με ζώνη είναι η καταλληλότερη επιλογή. Με τη ζώνη να αναδεικνύει τις καμπύλες σας δίνει στυλ σε κάθε εμφάνιση χωρίς κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια.

Winter White: 7 συνδυασμοί για να φορέσετε το λευκό φέτος το χειμώνα
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

Απλή μαύρη κάπα
Αν θέλετε ένα πιο κλασικό κομμάτι που θα σας βγάζει καθημερινά από το δίλημμα του τι να φορέσετε, μια μονόχρωμη κάπα σε ένα ουδέτερο χρώμα όπως  μαύρο είναι η καταλληλότερη επιλογή. Αυτό το σοφιστικέ πανωφόρι, φοριέται άνετα από το φθινόπωρο έως την άνοιξη, προσθέτοντας μυστήριο και κομψότητα στο προσωπικό σας στυλ.

Photo by Edward Berthelot/Getty Images
Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Πλεκτή κάπα
Οι μακριές κάπες παραπέμπουν σε αριστοκρατική ενδυμασία με τους βασιλείς και τις πριγκίπισσες να τις φοράνε τους παγωμένους χειμώνες για να προστατευτούν από το κρύο. Εκτός από τη δύναμη και την αρχοντιά που αποπνέουν όμως - με ένα πιο σύγχρονο τρόπο πλέον- οι μακριές πλεκτές κάπες, από μαλλί ή και κασμίρ, είναι η τέλεια επένδυση καθώς χαρίζουν στυλ αλλά και ζεστασιά.

Photo by Jeremy Moeller/Getty Images
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

Κάπα σαν παλτό
Άλλη μια επιλογή που δεν θα σας απογοητεύσει και μπορεί ήδη να βρίσκεται στην ντουλάπα σας, είναι η δερμάτινη κάπα σαν παλτό. Αυτό το υλικό έχει δύο επιπλέον θετικά χαρακτηριστικά: προσθέτει μια ροκ αισθητική καθώς θυμίζει leather jacket αλλά και με την εσωτερική γούνινη επένδυση γίνεται ένα οικείο ζεστό αξεσουάρ για τις κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα. 

Photo by Jeremy Moeller/Getty Images)
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice