Πώς θα κατακτήσετε την τέχνη του layering το φετινό χειμώνα
Υan Krukau on Pexels
Fashion

Η τέχνη του layering: Πώς θα ντυθείς ζεστά και κομψά τον χειμώνα

Το αγαπημένο στιλιστικό trick που μας θυμίζει πως η μόδα και το κρύο μπορούν να συνυπάρχουν

Layering: 5 απλοί κανόνες για να αντιμετωπίσετε τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες με στιλάτο τρόπο.

Ο χειμώνας, αν και άργησε λίγο φέτος, έχει έρθει για τα καλά και η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά. Το κρύο των ημερών μάς ταλανίζει τα πρωινά και η επιλογή ενός outfit με το οποίο δεν θα κρυώνουμε όταν είμαστε έξω και δεν θα ζεσταινόμαστε στους εσωτερικούς χώρους με θέρμανση, είναι σχεδόν ακατόρθωτη. Για αυτό κάνουμε layering, μια τεχνική styling όχι μόνο για να παραμείνουμε ζεστές, αλλά και μια ευκαιρία να εκφράσουμε το προσωπικό μας στιλ και να δημιουργήσουμε μοναδικά, εντυπωσιακά σύνολα, συνδυάζοντας τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τον πρακτικό χαρακτήρα. Παρακάτω θα δεις 5 κανόνες layering που θα σου «λύσουν» τα χέρια τον χειμώνα.

Ξεκίνα με μια σταθερή βάση
Το κλειδί για ένα επιτυχημένο layering είναι να ξεκινήσεις με την κατάλληλη βάση. Επένδυσε σε ποιοτικά ισοθερμικά μπλουζάκια και ζεστά κολάν ή καλσόν για να διατηρήσεις ζεστό τον πυρήνα σου. Αν δεν θέλεις να κρυώνει ο λαιμός και τα πόδια σου, προτίμησε ζιβάγκο και μάλλινες κάλτσες. 

Συνδύσε υφές και υφάσματα
Το βασικότερο νόημα του layering είναι να αναμείξεις διάφορες υφές και υφάσματα για να δημιουργήσεις ένα στιλάτο και αισθητικά ικανοποιητικό σύνολο. Συνδύασε ένα πλεκτό πουλόβερ με μια μπλούζα από σατέν ή ένα σακάκι βελούδου πάνω από ένα κομψό βαμβακερό πουκάμισο. Οι αντιφάσεις στις υφές όχι μόνο προσθέτουν ενδιαφέρον στο σύνολο, αλλά βοηθούν επίσης να «παγιδεύσεις» τη θερμότητα.

@clairerose

super simple tips but they always make the best outfits #layering #outfitideas

♬ original sound - Claire Rose

Ο κανόνας των τριών
Ο no1 κανόνας του layering είναι να κινηθείς μόνο σε 3 χρώματα - και ναι, οι διαφορετικές αποχρώσεις μετράνε σαν άλλο χρώμα. Επίσης είναι καλύτερα να φαίνονται έστω και λίγο όλα τα στρώματα του layering, όπως ο λαιμός από ένα μπλουζάκι ή το μανίκι. 

Δώσε προτεραιότητα στην μόνωση
Για να αντιμετωπίσεις το κρύο, πρέπει να μην υπάρχουν «τρύπες» για να εισέλθει, δηλαδή σημεία που συνήθως δεν καλύπτουμε όπως ο λαιμός ή οι αστράγαλοι. Γι' αυτό πρόσθεσε αξεσουάρ όπως κασκόλ, μπαλακλάβες, σκουφιά και γάντια, που μεταξύ άλλων αναβαθμίζουν και το στιλ. Μπορείς επίσης να βάλεις «μονωτικά στρώματα» όπως γιλέκα από πούπουλα μέσα από το πανωφόρι σου για να έχεις επιπλέον ζεστασιά χωρίς όγκο.

@amyfuchsiashaw

6 ways you can dress warmer this winter without compromising on style ❄️ cold girls lazy hacks for dressing warmer this winter 🫶 #winteroutfits #stylishwinteroutfits

♬ original sound - Amyfuchsia

Επένδυσε σε ένα ξεχωριστό πανωφόρι
Το εξωτερικό στρώμα του layering (παλτό, γούνα ή μπουφάν) πρέπει να είναι όχι μόνο λειτουργικό αλλά και statement καθώς χαρακτηρίζει το 80% της εμφάνισης, για αυτό επένδυσε σε ένα ποιοτικό και μοδάτο πανωφόρι. Κινήσου σε ουδέτερα χρώματα, όπως το καμηλό, το μαύρο ή το γκρι, για να μπορείς να το συνδυάσεις με μεγαλύτερη ευκολία, αλλά και υφάσματα όπως η γούνα ή το μαλλί που εμποδίζουν το κρύο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice