Ο Adrian Appiolaza είναι ο νέος δημιουργικός διευθυντής του Moschino
© instagram / @adrianappiolaza
Fashion

Ο Adrian Appiolaza είναι ο νέος δημιουργικός διευθυντής του Moschino

Είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά της βιομηχανίας της μόδας και με βαρύ βιογραφικό

Adrian Appiolaza: Ποιος είναι ο νέος δημιουργικός διευθυντής του Moschino

Τον Adrian Appiolaza ως νέο του creative director ανακοίνωσε ο Οίκος Moschino. Ο Massimo Ferretti, πρόεδρος της Aeffe, ομπρέλα στην οποία ανήκει ο Moschino, δήλωσε πως ο Appiolaza θα είναι υπεύθυνος για τις γυναικείες και ανδρικές σειρές ενδυμάτων και αξεσουάρ. «Ο Adrian φέρνει μαζί του έναν μοναδικό πλούτο εμπειριών, δημιουργικότητας και γνώσης της ιστορίας της μόδας που θα συμβάλει στη συγγραφή ενός υπέροχου νέου κεφαλαίου στην περιπέτεια του brand που ίδρυσε ο Franco Moschino» είπε ο Ferretti.

Ο Appiolaza είναι αγαπημένος της βιομηχανίας και με πολύ καλό βιογραφικό. Στον Moschino πήρε μεταγραφή από τη Loewe, όπου δούλευε για μια δεκαετία υπό την επίβλεψη του Τζόναθαν Άντερσον ως διευθυντής στο γυναικείο ένδυμα. Διαδέχεται τον Davide Renne, ο οποίος έφυγε από την Gucci για να αντικαταστήσει τον Jeremy Scott, αλλά πέθανε από ξαφνική ασθένεια πριν καν παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή. Πριν από τη Loewe, ο Appiolaza υπήρξε βοηθός της Clare Waight Keller στην Chloé. Αλλά αυτά θα τα πούμε παρακάτω.

Τι ξέρουμε για το νέο όνομα στο διευθυντικό ρόστερ του Moschino; Την αγάπη για τη μόδα την κόλλησε από τη γιαγιά του, που ήταν μοδίστρα. Στο ατελιέ της ο έφηβος Adrian περνούσε πολλές ώρες «παίζοντας» με τα εργαλεία της γιαγιάς. Το 1992, σε ηλικία 20, πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τη γενέτειρα Αργεντινή για τη Βρετανία. Δεν τον οδήγησε εκεί η μόδα, αλλά η μουσική και το hype του «Madchester». «Τα χρόνια που η μουσική σκηνή στο Μάντσεστερ ανθούσε, εμπνεύστηκα για να φανταστώ ένα άλλο σύμπαν, φαινομενικά μακρινό, όπου θα μπορούσα να εκφραστώ όσο ποτέ άλλοτε» λέει ο ίδιος. 

Πρώτο του μέλημα φτάνοντας στο Λονδίνο ήταν να σπουδάσει σχέδιο μόδας στο Central Saint Martins, μια σχολή που εφοδιάζει την αλυσίδα με τους καλύτερους. Όταν βγήκε στη βιοπάλη, βρήκε μια χαμηλόβαθμη θέση σχεδιασμού στους Alexander McQueen και Miguel Adrover. Αλλά ήταν η Phoebe Philo που τον έβαλε στα μεγάλα σαλόνια. Όταν είδε τη μεταπτυχιακή του εργασία το 2002, τον κάλεσε να δουλέψει μαζί της στην Chloé.

Έφυγε από την μέντορα Philo  το 2006 για τη Miu Miu. Το 2010 κατευθύνθηκε προς τη Louis Vuitton δίπλα στον Marc Jacobs. Επέστρεψε το 2012 στην Chloé υπό τη διεύθυνση της Clare Waight Keller και το 2014 μετακόμισε στη Loewe. Σε στενή συνεργασία με τον Jonathan Anderson συμμετείχε σε εμβληματικές συλλογές, όπως η κολεξιόν SS23 Anthurium και η γκαρνταρόμπα της Beyonce για την παγκόσμια περιοδεία Renaissance. Εκτός από σχεδιαστής, είναι και φανατικός συλλέκτης βίντατζ ρούχων. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice