5 ξεπερασμένα, χειμερινά fashion trends & πώς θα τα αντικαταστήσουμε
Παρίσι, @iamginiee & @cristinahudacov © Instagram
Fashion

5 ξεπερασμένα, χειμερινά fashion trends και πώς θα τα αντικαταστήσουμε

Ίσως η χειμερινή σου γκαρνταρόμπα να χρειάζεται ένα μικρό update

What’s «in» and what’s «out»: Μάθε ποια είναι τα κομμάτια που δείχνουν «passé» αυτόν τον χειμώνα & σε ποια αξίζει να επενδύσεις αυτή τη στιγμή

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι η μόδα είναι κυκλική, και ως εκ τούτου, έχουμε μάθει πλέον να μην πετάμε τα ρούχα και τα αξεσουάρ που κάποτε αγαπήσαμε, αλλά να τα αποθηκεύουμε προσεκτικά στην άκρη. Όχι μόνο το πιθανότερο είναι ότι θα επανέλθουν στην μόδα, αλλά μπορεί να βρεθεί κάποιος σύγχρονος τρόπος να τα συνδυάσουμε και να τα φορέσουμε ξανά. Παρ’ όλα αυτά, είναι επίσης αναπόφευκτο ότι ορισμένα trends που κυκλοφορούν για αρκετό καιρό, θα δείξουν κάποτε τετριμμένα και βαρετά.

Έτσι, τώρα που ο καιρός έχει (κάπως) ψυχράνει και στρεφόμαστε σε πιο χειμερινά looks, συγκεντρώσαμε τα κομμάτια τα οποία δεν θα χρειαστεί να επενδύσεις για φέτος. Ίσως επειδή έχουν φορεθεί τόσο πολύ, που έχουν χάσει την ελκυστικότητα που είχαν κάποτε, ή πολύ απλά, δεν ακολουθούν την τρέχουσα αισθητική των τελευταίων trends. Αντί αυτών, μπορείς να ενημερωθείς και να τα αντικαταστήσεις με τα key pieces που τρεντάρουν αυτή τη στιγμή, από τις μπότες και τα πανωφόρια που φοράνε όλα τα ενημέρωνα fashion girls, μέχρι και το χρώμα καλσόν που έχει κατακλύσει το TikTok.

OutΜπότες με χοντρή τρακτερωτή σόλα
In: Μπότες με kitten heel

Το καταλαβαίνω, σε κανέναν δεν αρέσει να βρέχει τα πόδια του, αλλά η εποχή που οι μπότες με τις έξτρα chunky τρακτερωτές πλατφόρμες ήταν το πιο οn-trend παπούτσι, έχει φτάσει επίσημα στο τέλος της. Το 2024, περνάμε σε ένα πιο κομψό ύφος, επιλέγοντας κλασικές μυτερές μπότες που φτάνουν μέχρι γόνατο, ιδανικά σε χαμηλό kitten heel τακούνι, το οποίο είναι ότι πιο chic αλλά και συγχρόνως άνετο.

Out: Cropped puffer μπουφάν
In: Maxi παλτό

Παρόλο που τα cropped σακάκια έχουν κάποια γοητεία, το κοντό μήκος στα χειμερινά πανωφόρια είναι πλέον ξεπερασμένο. Έτσι, βάζουμε στην άκρη τα cropped φουσκωτά puffers (όπου άφηναν τη μέση μας να κρυώνει) και αντί αυτών φοράμε μακριά μάλλινα ή δερμάτινα παλτό που φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο. Τα είδαμε στις περισσότερες F/W πασαρέλες από τους Khaite, The Row και Saint Laurent και τώρα τα εντοπίζουμε σε όλα τα αγαπημένα μας καταστήματα. Μια διαχρονική και ευέλικτη απόχρωση όπως το γκρι, το κρεμ ή το μαύρο θα φορεθεί με τα πάντα, δίνοντας στιλ χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Out: Oversized σκουφιά
In: Faux γούνινα καπέλα

Για να μη παρεξηγηθούμε, τα απλά πλεκτά σκουφάκια είναι ένα κλασικό χειμερινό αξεσουάρ που ποτέ δεν φεύγει πραγματικά από την μόδα. Τα πολύ μεγάλα σκούφια όμως, με το «slouchy» εφέ, ή αυτά με τα φουντωτά pom pom στην κορυφή τους, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Αυτή τη σεζόν, το πιο στιλάτο αξεσουάρ που μπορούμε να φορέσουμε στο κεφάλι μας, έχει γούνινη υφή και το σχήμα ενός μικρού καπέλου ή bucket hat. Επίλεξέ το σε μια ουδέτερη απόχρωση ως μια luxe προσθήκη, ή σε ένα statement χρώμα που θα τραβήξει κάθε βλέμμα.

Out: Καλσόν με μοτίβα
In: Μπορντό καλσόν

Τα καλσόν με τα γεωμετρικά και artistic μοτίβα μας αρέσουν διότι μπορούν να μεταμορφώσουν στη στιγμή, ακόμα και το πιο βαρετό ντύσιμο. Δυστυχώς όμως -πέρα από το εφέ δαντέλας όπου επέστρεψε φέτος-το πουά, το καρό και οποιοδήποτε pattern σε καλσόν, δεν φάνηκε πουθενά στις φετινές χειμερινές τάσεις. Αντί αυτών, φοράμε οπάκ καλσόν στις αποχρώσεις του μπορντό ή του έντονου κόκκινου. Είναι μια τάση με ρετρό ύφος, αλλά αν  επιθυμείς ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, επίλεξε τα παπούτσια σου στον ίδιο τόνο του κόκκινου.

Out: Funky πλεκτά γάντια
In: Μακριά δερμάτινα γάντια

Συνήθως τα χειμερινά αξεσουάρ μπορούν είτε να αναβαθμίσουν ένα outfit,είτε να το καταστρέψουν ολοκληρωτικά. Ένα από τα αξεσουάρ που μπορεί να δείξει φλύαρο ή ακόμα και παιδικό όταν δεν σεταριστεί προσεκτικά, είναι τα πλεκτά γάντια σε έντονες αποχρώσεις, funky σχέδια ή κομμένα δάχτυλα όπου(ευτυχώς) θα αποθηκεύσουμε στην άκρη προς το παρών. Την θέση τους παίρνουν τα δερμάτινα γάντια που φτάνουν μέχρι τον αγκώνα -γνωστά και ως opera gloves, τα οποία αρχικά μας έκλεψαν την καρδιά στην χειμερινή κολεξιόν του Saint Laurent. Χαρίζουν φινέτσα, σεξαπίλ και μια γοητεία άλλης εποχής.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice