10 quite luxury bags που θα φορεθούν πολύ φέτος
© Instagram/ @fakerstrom, @elegantmademoiselle, @rosiehw
Fashion

10 quiet luxury bags που θα φορεθούν πολύ φέτος

Το μεταλλικό κούμπωμα στην Triomphe της Celine συμβολίζει την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι

Quiet luxury bag: Δες ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς για το 2024 και αξίζει να επενδύσεις

Quiet Luxury (Ήσυχη πολυτέλεια). Ένας όρος με περισσότερες από 500 εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Σκεφτείτε το ως κρυφό πλούτο, με τσάντες χωρίς λογότυπο, πολυτελή πλεκτά από κασμίρ και μαλακά δέρματα - όλα με βαριές ετικέτες τιμών σχεδιαστών που (σιωπηλά) φωνάζουν "If you know, you know". Το να δείχνετε αβίαστα ακριβό δεν είναι κάτι καινούργιο- οι ρίζες του μπορούν να εντοπιστούν στις αρχές της δεκαετίας του 1800, όταν η αυτοκράτειρα Ζοζεφίνα επαναστάτησε ενάντια στην υπερβολική ροκοκό αισθητική που προτιμούσε η Μαρία Αντουανέτα. Αλλά ήταν η Phoebe Philo, πρώην creative director της Celine, που τελειοποίησε την ιδέα στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Ποιότητα έναντι ποσότητας, δεξιοτεχνία έναντι λογότυπων και εκλέπτυνση έναντι επίδειξης.

Σε έναν κόσμο που συχνά χαρακτηρίζεται από «ανούσιο» θόρυβο, υπάρχει μια αυξανόμενη εκτίμηση για το λεπτό και φίνο. Σε αυτή την επιδίωξη της διακριτικής κομψότητας, οι τσάντες αθόρυβης πολυτέλειας έχουν αναδειχθεί ως περιζήτητα αξεσουάρ για όσους προτιμούν να κάνουν μια ήσυχη δήλωση μόδας παρά μια απροκάλυπτης χλιδή. Πλέον it bags θεωρούνται οι designer τσάντες χωρίς logos (λέμε αντίο σε αυτό το bold 90s στοιχείο), με απλό design, έμφαση στην ποιότητα και σε χρώμα γήινο, χωρίς «φασαρία», που δύνανται να φορεθούν σε πάρα πολλές εμφανίσεις. Aυτό δεν σημαίνει ότι οι τσάντες αυτές είναι εντελώς μη αναγνωρίσιμες παρά την έλλειψη branding. Αντίθετα, διαθέτουν λεπτομέρειες όπως τα signature κουμπώματα και χαρακτηριστικές γραμμές που οι fashion insiders εξακολουθούν να αναγνωρίζουν.

ΝΟ1 στη λίστα, οι τσάντες Hermès, διάσημες για τις μεγάλες λίστες αναμονής και τις μυστηριώδεις πρακτικές αγοράς τους. Οι τσάντες Kelly, ειδικότερα, έχουν ένα στιλ που είναι πρακτικά απαλλαγμένο από branding και γνωστό για την εξειδικευμένη δεξιοτεχνία του. Ένα ακόμη παράδειγμα είναι η τσάντα Prada Re-Edition 1995 που έγινε διάσημη μέσα από την Carolyn Bessette-Kennedy, ένα είδωλο της μόδας γνωστό για αβίαστα κομψό στιλ της. Οι σχεδιαστές Miuccia Prada και Raf Simons επανέφεραν τη διαχρονική τσάντα στο χώρο της μόδας, καθιστώντας την μια επενδυτική αγορά που αξίζει να αποκτήσετε. 

Από αυτή την κατηγορία δε λείπει και η Triomphe της Celine, όπου το ιδιαίτερο μεταλλικό κούμπωμα, αντλεί έμπνευση από τη μεταλλική αλυσίδα που περιβάλλει την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι. Ταυτόχρονα συμβολίζει δύο μονογράμματα C

Οι quiet luxury bags που θα πρωταγωνιστήσουν το 2024

Hermes-Kelly Pochette Bag

Celine-Triomphe Bag

Celine- Classique 16 Bag

Prada- Re edition 1995 Bag

Prada- Re edition 1995 Bag
© Prada

Gucci- Jackie 1961 Bag

Saint Laurent- Manhattan Bag

Savette- The Symmetry leather Tote Bag

Bottega Veneta- Arco Bag

Bottega Veneta- Arco Bag
© Lyst

Tory Buch-Lee Radziwill Double tote Bag

Tory Burch- Lee Radziwill Double tote Bag
© farfetch

Loro Piana-Bale Bag

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice