Mob Wife: Η κυρία Κορλεόνε έχει την τιμητική της
© Photo by Raymond Hall/Getty Images
Fashion

Mob Wife: Η κυρία Κορλεόνε έχει την τιμητική της

Γούνες, πέρλες, άνιμαλ πριντ και μακιγιάζ χωρίς όρια, είναι η νέα τάση που παραπέμπει στο στυλ των συζύγων των αρχιμαφιόζων, κατακλύζει το Τικ Τοκ και διχάζει το διαδίκτυο.

«Mob Wife Aesthetic» : Ένας οδηγός για να υιοθετήσετε τη τάση που κατακλύζει το Tik Tok

Τελευταία η «ήσυχη πολυτέλεια», δηλαδή τα looks βασισμένα σε basic κομμάτια τα οποία έχουν απλές, μίνιμαλ γραμμές και είναι φτιαγμένα από lux υφάσματα, έχει αρχίσει να φθίνει και την θέση της παίρνουν διαφορετικές τάσεις που αναπηδούν καθημερινά στο Tik Tok. Άλλες είναι πιο εκκεντρικές και εφήμερες και άλλες με μεγαλύτερη απήχηση στο ευρύ κοινό με πρώτη και καλύτερη τη δημοφιλέστερη της φετινής χρονιάς, με το όνομα «Mob Wife Aesthetic». Η τάση που έχουν ακολουθήσει όλες οι celebrities και έχει κατακλήσει τα social media μας οδηγεί στην ιταλοαμερικάνικη κοινότητα της Νέας Υόρκης και στις ταινίες του Κόπολα και πιο συγκεκριμένα στο look συζύγων περιβόητων αρχιμαφιόζων (!), όπως ο Tony Soprano, ο Tony Montana ή Michael Corleone κ.ά. Τι άλλο θα δούμε, έτσι; Η τάση προέκυψε με αφορμή την 25η επέτειό της τηλεοπτικής σειράς The Sopranos του HBO, την οποία ανακάλυψε η νέα γενιά.

Την αρχή έκαναν τα κορίτσια του Tik Tok, που δήλωσαν ότι αποχαιρετούν τον μινιμαλισμό και το «Clean Girl Aesthetic» και ανακαλύπτουν μια πιο χαώδη και σέξι πλευρά τους. Φυσικά ένα trend βασισμένο στην αισθητική των συζύγων γκάνγκστερ έχει διχάσει το διαδίκτυο και έγινε θέμα συζήτησης, όχι τόσο για την αισθητική και το στυλικό κομμάτι αλλά για την femme fatale περσόνα πάνω στην οποία είναι δομημένο. Μια τάση που προωθεί την πολυτέλεια, τον πλούτο, την εξεζητημένη θηλυκότητα και θέλει τις γυναίκες περιποιημένες από την κορυφή μέχρι τα νύχια, με γούνες και με πέρλες.  Έρχεται ίσως λίγο σε αντιπαράθεση με τις φεμινιστικές απόψεις ενώ μπορεί, άθελά της, να μεταφέρει και λάθος μηνύματα σε νεαρότερες ηλικίες, για την αξία της ομορφιάς, την προέλευση των χρημάτων κοκ. Εμείς αποκωδικοποιώντας την τάση, κρατήσαμε όλα εκείνα τα ωραία που είδαμε με βασικό χαρακτηριστικό το glamour χωρίς τύψεις! Celebrities που την έχουν ήδη αναδείξει είναι μεταξύ άλλων οι Kendall Jenner, Hailey Bieber και Dua Lipa. Παρακάτω δείτε ένα ενημερωτικό οδηγό για τις λεπτομέρειες.

@manolya_ylz

THE MOB WIFE STYLE - 2024 A fashion style inspired by the women of Italian mafias, with elegant outfits, fitted dresses, high heels, and chic accessories. It's a very glamorous and sophisticated look that exudes a sense of power and mystery. #mobwife #cleangirlout #mobwifeaesthetic #fauxfur #leather #glamorous #sophisticated #pourtoi #foryou #seniniçin

♬ original sound - sandy (simp)

Πώς να ντυθείτε με βάση το «Mob Wife Aesthetic»
Αν και το ύφος και ο αέρας μιας ανεξάρτητης και δυναμικής γυναίκα είναι χαρίσματα πηγαία και ανεπιτήδευτα, η αισθητική αυτή έρχεται να τα τονίσει με ένα έντονο παρουσιαστικό. Εντυπωσιακές
faux και vintage γούνες, ψηλά τακούνια, εφαρμοστά ταγιέρ και θηλυκά φορέματα, δερμάτινες μπότες, μεγάλα χρυσά κοσμήματα και ρούχα με λεοπάρ prints δίνουν και παίρνουν. Η τάση έχει πολλά παρόμοια στοιχεία με το «Old Money Aesthetic», στην υπερβολική και πιο glam εκδοχή του. Εμφανίσεις που δεν έχουν να κάνουν με το πόσο ακριβό είναι ή δείχνει το outfit αλλά με το δυναμικό και τολμηρό attitude, την αύρα, την ενέργεια εκείνης που το φορά. Σε γενικές γραμμές το στιλ περιλαμβάνει πολύ μαύρο, δερμάτινα, γούνες, μεγάλα γυαλιά ηλίου, και πολυτελείς τσάντες. Οι ιταλικοί οίκοι όπως Schiaparelli, Versace, Gucci και Dolce & Gabbana είναι οι βασικοί εκπρόσωποι της.

@manolya_ylz

THE MOB WIFE STYLE - 2024 A fashion style inspired by the women of Italian mafias, with elegant outfits, fitted dresses, high heels, and chic accessories. It's a very glamorous and sophisticated look that exudes a sense of power and mystery. #mobwife #cleangirlout #mobwifeaesthetic #fauxfur #leather #glamorous #sophisticated #pourtoi #foryou #seniniçin

♬ original sound - sandy (simp)

Πώς να πετύχετε το σωστό «Mob Wife» μακιγιάζ
Όσο για τα beauty looks, η τάση αναφέρεται σε πολύ μακριά μαλλιά και εντυπωσιακά  χτενίσματα με πλούσιο όγκο και αφράτες μπούκλες, κόκκινα προσεγμένα μακριά νύχια και μπόλικο eyeliner. Tο μακιγιάζ διακρίνεται από ένα glam vibeπου “φωνάζει”, με έντονα μαξιμαλιστικά χρώματα, κυρίαρχο κόκκινο και μπορντό κραγιόν ενώ ο τονισμός ματιών ή χειλιών απουσιάζει εντελώς. Πρόκειται για ένα εκκεντρικό σέξι look που δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά για όποτε θέλετε να τονώσετε λίγο το ηθικό σας, τη θηλυκότητά σας ή να δείχνετε απλά το… «τέλειο έγκλημα»!

@aliciabreuer0

I think this is my favourite makeup look to date lol, maybe im supposed to be a mob wife… #mobwifemakeup #mobwife #makeup #beauty (Products used @Armani beauty luminous silk foundation 6.5 @YSL Beauty all hours concealer MN1 @Huda Beauty pretty grunge palette @REFY cream bronzer ‘tan’ @Fenty Beauty mascara @L’Oréal Paris le khol 102 pure espresso ysl lipstick shade 14)

♬ Love In Portofino - Dalida & Raymond Lefèvre Et Son Grand Orchestre
@isabellrrose

“Mob Wife” Makeup 🤔 wearing @Nova Beauty lipstick in “heaven” lashes in “70” cheek powder in “plush” and “spent” eyeliner in “black” & eyeshadow pallet in “bronze” mobwife mobwifeaesthetic mobwifemakeup makeup makeuptutorial

♬ Love In Portofino - Dalida & Raymond Lefèvre Et Son Grand Orchestre

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice