Librariancore: Πώς να υιοθετήσετε τη νέα viral τάση

Γιατί το geek είναι ακόμα chic

Librariancore: Η νέα τάση που θα κυριαρχήσει τη φετινή άνοιξη

Οι μέρες που το «geek fashion» περιελάμβανε μη κολακευτικά γυαλιά, χοντροκομμένα πουλόβερ και άμορφες, φαρδιές φούστες έχουν περάσει προ πολλού. Σε περίπτωση που δεν το έχετε παρατηρήσει ακόμα, η εμμονή με τα preppy συνολάκια και η ακαδημαϊκή αισθητική κυριαρχεί στον κόσμο της μόδας, με μια έντονη νοσταλγία σε 90s κολεγιακά και businesswear looks.

To nerdy chic trend που ήρθε για να μείνει και θα βλέπουμε παντού την άνοιξη, ακούει στο όνομα «Librariancore» και είναι μια εξελιγμένη εκδοχή του στυλ της βιβλιοθηκονόμου, όπως περίπου το έχουμε στο μυαλό μας από τον κινηματογράφο. Φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο σε pencil φούστες, γόβες και γυαλιά, όπως το κλασικό στερεότυπο μιας γραμματέα από κάποια 90s σειρά, αλλά πολύ πιο κομψό, σέξι και μοντέρνο.

Αν και ο όρος «Librariancore» άρχισε να κερδίζει έδαφος μόλις πρόσφατα, το να ντύνεσαι σαν βιβλιοθηκάριος δεν είναι ακριβώς καινούργια ιδέα. Ήδη από τη δεκαετία του 1950, οι μίντι πένσιλ φούστες, τα εφαρμοστά σακάκια και τα πλεκτά πουλόβερ ήταν ήδη βασικά στοιχεία για το τυπικό σύνολο των ακαδημαϊκών κύκλων.

Χρόνια αργότερα, το λουκ εκσυγχρονίζεται και επανερμηνεύεται σεζόν με τη σεζόν χάρη σε σημαντικούς οίκους μόδας, όπως η Chanel που το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019 που παρουσίασε την επίδειξη της σε μια γιγαντιαία βιβλιοθήκη. Ακόμα πιο πρόσφατα, η Miu Miu ενσωμάτωσε επίσης τα απαραίτητα στοιχεία της τάσης στη σειρά Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023.

Η βασική έμπνευση αντλείται από τη σοφιστικέ γυναίκα και βασίζεται σε θηλυκές γραμμές που αναδεικνύουν τις καμπύλες, χωρίς όμως να αποκαλύπτουν πολλά. Κύρια στοιχεία στα οποία πρέπει να επενδύσετε είναι οι μίνι αλλά και οι pencil φούστες, τα σακάκια, οι ζακέτες -φορεμένες σαν μπλουζάκια- τα μυτερά και ντελικάτα kitten heels, loafers, οι boxy τσάντες και φυσικά τα γυαλιά με λεπτό σκελετό.

Επιλέξτε ουδέτερους τόνους όπως το μπεζ, το γκρι, το χακί και το καφέ, και δώστε βάση στα αξεσουάρ και στο layering, όπως οι κάλτσες μέχρι το γόνατο, οι μάλλινες καζάκες, τα γιλέκα και οι γραβάτες. Αναφερόμαστε λοιπόν σε μια cool αλλά ταυτόχρονα σέξι διάθεση, που συνθέτει μια προσεγμένη και κομψή φιγούρα, και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να το αναδείξει στη νούμερο ένα τάση του 2024.