Ο Alessandro Michele είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Valentino
© EPA/CHRISTIAN MONTERROSA
Fashion

Ο Alessandro Michele είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Valentino

Είναι ο πρώην σχεδιαστής της Gucci, που είχε τριπλασιάσει τις πωλήσεις του οίκου

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Ο Alessandro Michele, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής της Gucci, ορίστηκε νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Valentino.

Ελάχιστες μέρες μετά την απομάκρυνση του Pierpaolo Picciolo από τον θώκο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Οίκου Valentino, ορίστηκε ο αντικαταστάτης του. Είναι ο πρώην σχεδιαστής του Gucci, Alessandro Michele. Η πρώτη συλλογή του σχεδιαστή για τον ιταλικό Οίκο θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού τον Σεπτέμβριο.

Και κάπως έτσι έλαβε τέλος ένα από τα ερωτήματα που βασάνιζαν τον κόσμο της μόδας για περισσότερο από έναν χρόνο: Πού θα έπιανε δουλειά ο Michele, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου, αφότου απομακρύνθηκε από τον Gucci; Όλοι περίμεναν ότι θα «εκδικούνταν» τη μαμά της Gucci Kering, πηγαίνοντας σε κάποιο brand της αντιπάλου LVMH. Τελικά, ο Michele κατευθύνθηκε στη Mayhoola for Investments, έναν όμιλο μόδας που υποστηρίζεται από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ, στην οποία ανήκει επίσης επίσης ο οίκος Balmain.

Την περασμένη εβδομάδα, ο σχεδιαστής Pierpaolo Piccioli αποχώρησε από τον Valentino μετά από 25 χρόνια στον Οίκο, συμπεριλαμβανομένων των 8 ετών που ήταν ο μοναδικός δημιουργικός διευθυντής. Το brand δεν θα παρουσιάσει συλλογές ανδρικών ρούχων ή υψηλή ραπτική τον Ιούνιο.

Ο Michele πέρασε πολλά χρόνια δουλεύοντας στα παρασκήνια σχεδιασμού της Gucci πριν επιλεγεί για την κορυφαία θέση το 2015. Μαζί με τον τότε CEO Marco Bizzarri, ο σχεδιαστής ξεκίνησε μια εποχή εκρηκτικής ανάπτυξης κατά την οποία οι πωλήσεις τριπλασιάστηκαν περίπου, πριν έρθει η πανδημία και παγώσουν τα πάντα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice