Η εκλεπτυσμένη εκδοχή των αθλητικών outfits
© Instagram @ chiaraferragni
Fashion

Preppy Athletic: Πώς να συνδυάσετε κομψότητα και άνεση

Η εκλεπτυσμένη εκδοχή των αθλητικών outfits

Preppy Athletic: Επιλέγουμε μπλουζάκια πόλο, κολεγιακά μπουφάν, old-school παπούτσια και αθλητικά αξεσουάρ

Η ανοιξιάτικη συλλογή  S/S 24 του ιταλικού brand Miu Miu μας έδειξε τι θα πει chic sportif, αναδεικνύοντας στοιχεία μόδας μέσω κλασικών αθλητικών κομματιών. Πόλο κολεγιακά μπλουζάκια με κοντές φούστες tutus, αθλητικές βερμούδες συνοδευόμενες από καπαρτίνες και sneakers που έρχονται για να αντικαταστήσουν τα loafers. Μία μίξη μερικών από των αγαπημένων μας ρούχων, την οποία υιοθέτησαν και οι σχεδιάστριες Ashley και Mary-Kate Olsen, αλλά και ο οίκος Loewe. Η αισθητική που ακολουθούν εδώ και χρόνια Tommy Hilfiger και Ralph Lauren σε μια πιο μίνιμαλ εκδοχή, επιστρέφει φέτος ανανεωμένη, έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στις ανοιξιάτικες στυλιστικές μας επιλογές.

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας Preppy Athletic σύνολο

Κολεγιακά μπουφάν
Ένας από τους πιο απλούς και εύκολους τρόπους για να προσδώσετε μια sportif πινελιά στην εμφάνισή σας, είναι τα κολεγιακά μπουφάν. Τα πρωτοείδαμε σε αμερικάνικες σειρές και ταινίες αποτελώντας βασικό ένδυμα των φοιτητών, ταξιδεύοντας τα τελευταία χρόνια σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Oversized γραμμή, έντονα χρώματα και μεγάλα λογότυπα συνθέτουν τα ιδιαίτερα αυτά blazers, τα αξεσουάρ που μετατρέπουν τα απλά σύνολα σε πιο παιχνιδιάρικα. Λόγω του μεγέθους τους είναι αρκετά άνετα, επιτρέποντάς σας έτσι να τα συνδυάσετε με πιο «βαριά» ρούχα όπως φούτερ ή να δημιουργήσετε layering δίχως περιορισμούς. Η γενικότερη φιλοσοφία του Preppy Athletic βασίζεται στο να αισθανόμαστε άνετα αλλά και όμορφα, δημιουργώντας σύνολα με κομμάτια που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε ντουλάπα.

Σακάκια και αθλητικά καπέλα 
Ένα από τα αξεσουάρ που βλέπουμε συχνά σε αθλητές και αθλήτριες είναι τα καπέλα τύπου baseball. Τα βρίσκουμε πλέον σε διαφορετικά χρώματα και υφές, ιδίως τώρα που μπαίνουμε σε mood καλοκαιριού και εμφανίζονται σταδιακά όλο και περισσότερα σχέδια. Τα συγκεκριμένα αξεσουάρ μας προστατεύουν από τον ήλιο και κυρίως, «έρχονται να μας σώσουν» όταν τα μαλλιά αποφασίζουν να μην συνεργαστούν μαζί μας. Πώς θα τα εντάξετε στη νέα τάση; Διαλέξτε το αγαπημένο σας τζιν παντελόνι ή κολάν, αναλόγως πόσο επίσημη θέλετε να είναι η εμφάνισή σας και προσθέστε ένα oversized σακάκι. Κάπως έτσι έχετε ένα πιο απλό look, σαν καμβά και είστε έτοιμοι να πειραματιστείτε με καπέλα και παπούτσια.

Αντίο loafers
Τα loafers υπήρξαν από τις πιο δημοφιλείς τάσεις, μας συνόδευσαν σε πολλές εμφανίσεις, κυρίως στο γραφείο, ήρθε όμως η ώρα να τα αποχωριστούμε, ή έστω, να δώσουμε περισσότερο χώρο στα sneakers. Τα πολύχρωμα samba της Adidas και τα New Balance σε πιο ουδέτερους τόνους, είναι τα παπούτσια που μάλλον αξίζουν μια θέση στην ανοιξιάτικη συλλογή σας. Με φορέματα, φούστες, ακόμα και κουστούμια, το κατάλληλο sneaker ξέρει πώς να προσαρμοστεί, μετατρέποντας ένα επίσημο ντύσιμο σε πιο σύγχρονο και νεανικό, δίχως υπερβολές. Ωστόσο για όσους είστε στυλιστικά πιο τολμηροί, μη διστάσετε να προσθέσετε γκέτες στο σύνολο, προσδίδοντας μια 70s πινελιά.

Πόλο μπλούζες
Τα διαχρονικά μπλουζάκια Polo Ralph Lauren και Tommy Hilfiger επιστρέφουν. Με  εφαρμοστή συνήθως γραμμή, το λογότυπο να εμφανίζεται διακριτικά και θυμίζοντας αισθητική αθλητών τέννις και ιππασίας, χαρίζουν ένα νεανικό preppy ύφος. Ακολουθώντας την έμπνευση της Miuccia Prada, προτιμήστε να συνδυάσετε το συγκεκριμένο ένδυμα με πιο κλασικές φούστες, συνθέτοντας μια όμορφη αντίθεση και αναδημιουργώντας έτσι το tennis look με τον δικό σας κομψό τρόπο.

Αθλητικά φορέματα
Και αν δεν έχετε χρόνο για να συνδυάσετε διαφορετικά κομμάτια μεταξύ τους ή απλά θέλετε να τονίσετε περισσότερο τη θηλυκή πλευρά σας, η λύση είναι τα αθλητικά φορέματα. Σε εφαρμοστή ή και πιο χαλαρή γραμμή, βρείτε το ιδανικό για εσάς και αναδείξτε την πιο chic εκδοχή του προσθέτοντας αξεσουάρ, όπως εντυπωσιακά σκουλαρίκια και κολιέ. Για μία πιο μίνιμαλ εμφάνιση μπορείτε απλώς να επιλέξετε το αγαπημένο σας ζευγάρι γυαλιά και να χτενίσετε τα μαλλιά πιο «αυστηρά» κάνοντας για παράδειγμα μια sleek κοτσίδα.

Η γοητεία του Preppy Athletic ντυσίματος έγκειται όχι μόνο στο πόσες επιλογές δίνονται για να βρει ο καθένας το δικό του στιλ, αλλά κυρίως στο ότι ξαναφέρνουμε την άνεση στην καθημερινότητα. Δεν χρειάζεται να στριμωχτούμε σε εντυπωσιακά αλλά δύσκαμπτα ρούχα για να πετύχουμε μια elegant εμφάνιση. Μερικές φορές φτάνει απλά να ανοίξουμε τις ντουλάπες, να αναζητήσουμε τα κατάλληλα references και να ξεκινήσουμε τους στυλιστικούς πειραματισμούς. Αυτή την άνοιξη ας εστιάσουμε λίγο παραπάνω στο να νιώθουμε όμορφα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice