Coqueletic: Υιοθετώντας το στιλ της Zendaya
© Instagram @ ernestocasillas
Fashion

Coqueletic: Η Zendaya και το τένις μόλις δημιουργήσαν νέα τάση

Όταν μια κοκέτα έπαιξε τένις και φόρεσε φιόγκο

Η Zendaya δημιούργησε τη νέα τάση στον κόσμο της μόδας με την εντυπωσιακή εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί 

Αν κάτι θαυμάζουμε πάντοτε στη Zendaya είναι οι εμφανίσεις που δημιουργεί με γνώμονα τις θεματικές των ταινιών που πρωταγωνιστεί. Από το φόρεμα που συνδύαζε κόκκινο και μαύρο χρώμα αντλώντας έμπνευση από την ταινία «Spider-Man: Far From Home» μέχρι το μοναδικό μπεζ - σχεδόν σαν γλυπτό - φόρεμα βασιζόμενο στην ταινία «Dune», η νεαρή ηθοποιός ξέρει πώς να ξεχωρίζει στον κόσμο της μόδας. Το ίδιο συνέβη και στην πρεμιέρα της ταινίας «Challengers» το βράδυ της Τετάρτης, 10 Απριλίου 2024 στο Λονδίνο, με την Zendaya να κερδίζει για μια ακόμα φορά τα βλέμματα.

Η Zendaya ποζάρει κατά τη διάρκεια ενός φωτογραφικού καλέσματος για την ταινία "Callengers" στη Ρώμη
© EPA/FABIO FRUSTACI

Ώρα να γνωρίσουμε την πιο σικ και ταυτόχρονα athletic κοκέτα του Hollywood, η οποία στις 8 Απριλίου 2024 εμφανίστηκε στη Ρώμη με γόβες που συνοδεύονται από μία «πινελιά» τένις, δείχνοντάς μας πως όλα είναι θέμα αισθητικής. Δύο ημέρες μετά, επιστρέφει ακόμα πιο εντυπωσιακή, ανανεώνοντας το ιδιαίτερο αθλητικό στιλ της με ένα μακρύ φόρεμα αυτή τη φορά και ένα διαφορετικό hairstyle.

Ενώνοντας athletic και coquette αισθητική 

Η δημοφιλής ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην αμερικάνικη ταινία «Challengers», στην οποία παρουσιάζεται η ζωή της προπονήτριας τένις Tashi Duncan, την οποία και υποδύεται. Κάπως έτσι βλέπουμε τη Zendaya σε πολλές αθλητικές, αλλά πάντοτε κομψές εμφανίσεις, οι οποίες ήρθε η στιγμή να λάμψουν και εκτός της μεγάλης οθόνης. Φορώντας ένα λευκό φόρεμα με γιακά του σχεδιαστή Thom Brown, το οποίο διακοσμούν μικρά σχέδια ρακέτας και πούλιες, η ηθοποιός εμφανίζεται με ένα chic αλλά ταυτόχρονα αθλητικό στιλ στο κόκκινο χαλί, μαζί με τους συμπρωταγωνιστές της, Josh O’Connor και Mike Faist. Η εικόνα της ολοκληρώνεται με μια μακριά, σε χρυσαφένιους τόνους σφιχτή πλεξούδα, την οποία έρχεται να αναβαθμίσει ένας μεγάλος λευκός φιόγκος. 

Το πρόσωπο πίσω από το coqueletic hairstyle

Η δημιουργός πίσω από το coqueletic hairstyle είναι η στυλίστρια Ursula Stephen, η οποία θέλοντας να αναδείξει όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόσωπο της Zendaya, αλλά κάνοντας παράλληλα κάτι πιο ενδιαφέρον από μια απλή sleek κοτσίδα, εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο χτένισμα. Οι φιόγκοι εδώ και αρκετούς μήνες αποτελούν το νέο αγαπημένο αξεσουάρ μαλλιών, το οποίο βλέπουμε να εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε Instagram και TikTok, τόσο από fashion-influencers όσο και χρήστες που θέλουν να συμβαδίζουν με τις τάσεις. Ο φιόγκος έρχεται για να μας μεταμορφώσει σε κοκέτες, να δώσει μια πιο girly αλλά ελαφρώς αυστηρή νότα στην εμφάνισή μας, δίχως υπερβολές.

Πώς θα υιοθετήσετε το στιλ της Zendaya

Ένα από τα πλεονεκτήματα της coqueletic εμφάνισης είναι πως δεν απαιτεί πολλή προσπάθεια, τουλάχιστον όσον αφορά στην επιλογή ρούχων. Ανοίξτε τη ντουλάπα και αναζητήστε ένα πόλο μπλουζάκι το οποίο θα ταιριάζει με μια λευκή  - ιδανικά - αθλητική φούστα ή με ένα παντελόνι φόρμας. Μπορείτε επίσης να φορέσετε το αγαπημένο σας ήδη έτοιμο αθλητικό σετ, δίχως να ψάχνετε για ώρες ή να προτιμήσετε φόρεμα με γιακά, παραπέμποντας έτσι το οutfit σας σε στολή τένις. Για τα παπούτσια μπορείτε να πειραματιστείτε τόσο με γόβες όσο και sneakers, αναλόγως το πώς θέλετε να περάσετε την ημέρα σας. 

Όσον αφορά στην τοποθέτηση φιόγκου υπάρχουν πολλές επιλογές, καθώς μπορείτε να αγοράσετε με κλιπ, με λαστιχάκι, ή να  προτιμήσετε μια αρκετά μακριά μεταξωτή κορδέλα, στην οποία θα δώσετε εσείς την μορφή και το μεγέθους φιόγκου που επιθυμείτε. Οι γυναίκες μπορούμε να είμαστε sportive αλλά και chic. Γιατί λοιπόν να μην συνδυάσουμε και τα δύο; Ώρα να γίνουμε κοκέτες με έναν τρόπο που μας επιτρέπει να κλέψουμε τις εντυπώσεις αλλά και να πιάσουμε τις ρακέτες όποτε και αν θελήσουμε, κάνοντας level up στον χώρο του fashion athletic.  

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice