Η Τζίτζι Χαντίντ και το brand Miu Miu τιμούν τη φωτογράφο Yevonde - Φόρος τιμής η νέα καμπάνια - Σε λήψεις του εμβληματικού Στίβεν Μάιζελ.
Τζίτζι Χαντίντ και Miu Miu αναβιώνουν το στιλ της Yevonde στη νέα καμπάνια του γνωστού brand © Miu Miu
Fashion

Η Τζίτζι Χαντίντ πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια της Miu Miu - Με έμπνευση από τη δεκαετία του 1930

Το διάσημο μοντέλο ποζάρει στον φακό του Στίβεν Μάιζελ σε μια φωτογράφιση - ωδή στη Yevonde

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η Τζίτζι Χαντίντ και το brand Miu Miu τιμούν τη φωτογράφο Yevonde - Φόρος τιμής η νέα καμπάνια - Σε λήψεις του εμβληματικού Στίβεν Μάιζελ.

Η Τζίτζι Χαντίντ είναι η πρωταγωνίστρια της νέας καμπάνιας του brand Miu Miu, που αποδίδει φόρο τιμής στη φωτογράφο Yevonde, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Γιέβοντ Μίντλετον.

Η Τζίτζι Χαντίντ και το brand Miu Miu τιμούν τη φωτογράφο Yevonde - Φόρος τιμής η νέα καμπάνια - Σε λήψεις του εμβληματικού Στίβεν Μάιζελ.
Φωτογραφημένη από τον Στίβεν Μάιζελ, η καμπάνια εμφανίζει τη Τζίτζι Χαντίντ με τις τσάντες Wander και Arcadie © Miu Miu

Τζίτζι Χαντίντ και Miu Miu αναβιώνουν το στιλ της Yevonde

Η Αγγλίδα φωτογράφος ξεκίνησε την καριέρα της ως μαθητευόμενη στη φωτογραφία αφού ανταποκρίθηκε σε διαφήμιση στην εφημερίδα «The Suffragette» και πρωτοστάτησε στη χρήση της έγχρωμης φωτογραφίας τη δεκαετία του 1930.

Ήταν γνωστή για την αποτύπωση πορτρέτων και νεκρών φύσεων με έμφαση στις φωτεινές αποχρώσεις για να τονίσει την ομορφιά των συνήθως γυναικείων θεμάτων της.

Τον Ιούλιο του 1935, σε ηλικία μόλις 21 ετών, η Yevonde άνοιξε το στούντιό της στο Μέιφερ, στο Λονδίνο. Εκεί, δημιούργησε μερικά από τα πιο διάσημα έργα της, συμπεριλαμβανομένης έκθεσης έγχρωμων φωτογραφιών με τίτλο «An Intimate Exhibition: Goddesses and Others» με αναφορές στα κλασικιστικά και σουρεαλιστικά κινήματα στην τέχνη.

Σύντομα έγινε διάσημη και περιζήτητη φωτογράφος και δημιούργησε πορτρέτα ακόμη και για τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Η καμπάνια του brand Miu Miu με τη Τζίτζι Χαντίντ

Η καμπάνια του brand Miu Miu τιμά το στιλ φωτογραφίας της Yevonde και προβάλλει τη Τζίτζι Χαντίντ σε φόντο διακοσμημένο με ζωηρούς ροζ και μπλε τόνους.

Φωτογραφημένη από τον εμβληματικό Στίβεν Μάιζελ και με στιλίστρια τη Λότα Βόλκοβα η καμπάνια εμφανίζει τη Χαντίντ με τις τσάντες Wander και Arcadie.

Η Yevonde ήταν επίσης υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών σε νεαρή ηλικία και ακολούθησε τη φωτογραφία για να βεβαιωθεί ότι οι γυναίκες φωτογραφήθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στην ιστορία, δηλώνοντας ότι «η φωτογραφία πορτρέτου χωρίς γυναίκες θα ήταν μια θλιβερή υπόθεση».

Glamour and Escapism: Female Photographer Yevonde | Constellations Art History

Η καμπάνια αντανακλά τον στόχο του brand να μεταφέρει «την ουσία μιας χειραφετημένης και συνειδητοποιημένης γυναίκας».

Η Μούτσια Πράντα, ιδρύτρια του οίκου Prada και του θυγατρικού brand Miu Miu ήταν ακτιβίστρια που συμμετείχε στο κίνημα για τα δικαιώματα των γυναικών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 στην Ιταλία.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice