Cowboycore: Ντυνόμαστε καουμπόισσες και ας μην είναι καρναβάλι
© Matthew Sperzel/Getty Images
Fashion

Cowboycore: Ντυνόμαστε καουμπόισσες και ας μην είναι καρναβάλι

Το τρεντ που ανθίζει στο TikTok κι έχει μετατρέψει τη ζωή σε ροντέο

Cowboycore: Το τρεντ που μας θέλει ντυμένες καουμπόισσες, με όλον τον εξοπλισμό: μπότα, καπέλο, κρόσσι.

Όταν είδαμε τις πρώτες καουμπόικες μπότες φορεμένες σε ανοιξιάτικα πόδια, σταυροκοπηθήκαμε. Πλέον όμως βλέπουμε όλον και περισσότερο κόσμο να τις φοράει, οπότε καταλάβαμε πως είναι το κυρίαρχο trend, που ξεπήδησε διαδικτυακά από το TikTok και στην πραγματική ζωή διακονείται από την Beyonce και τον δίσκο της Cowboy Carter.

Τι κι αν κατοικούμε σε πόλεις και δουλεύουμε σε γραφεία και όχι σε στάβλους! Η μόδα επιτάσσει να ντυθούμε Άγρια Δύση, Μπονάνζα, Χάι Σάπαραλ (τι σου θύμισα τώρα!) και γουέστερν. Μικρή παρένθεση για να συνεννοούμαστε: Επειδή στα γουέστερν καλλιτεχνικά δημιουργήματα των 70s οι γυναίκες ήταν μια ασήμαντη λεπτομέρεια σε ένα περιβάλλον ματσίλας και πηχτής αρσενικότητας, η μόδα του 2024 μας προτρέπει να ντυθούμε σαν τους άνδρες της Άγριας Δύσης και της Μπονάνζα. Οι γυναίκες φορούσαν φουστάρες και πουκάμισα ζιβάγκο, άσε. 

Μπότες, καουμπόικα καπέλα, δερμάτινα γιλέκα, λάτεξ, κρόσια δεν είδαμε μόνο φορεμένα από την Beyoncé. Κυριάρχησαν και στην τουρ της Τέιλορ Σουίφτ Eras, έπαιξαν στην Barbie, άρεσαν πάνω στην Μπέλα Χαντίντ που απέκτησε νέο χόμπι, την ιππασία, και εμφανίστηκαν στις πασαρέλες των συλλογών Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024. 

Αν είσαι κορίτσι από το Τέξας, είναι πανεύκολο να υιοθετήσεις το στιλ της καουμπόισσας. Αν όμως είσαι Γλυφαδιώτισσα, δε θα βρεις στην ντουλάπα σου ούτε ένα αξεσουάρ χρήσιμο για το Cowboycore. Οι Ελληνίδες ίσως θα πρέπει να κατεβάσουν από το πατάρι τα αποκριάτικα. Όλο και κάνα καουμπόικο καπέλο ή κανένα γιλέκο σερίφη μπορεί να βρει κανείς εκεί!

Cowboycore: Ντυνόμαστε καουμπόισσες και ας μην είναι καρναβάλι
© Omar Lopez / Unsplash
Cowboycore: Ντυνόμαστε καουμπόισσες και ας μην είναι καρναβάλι
© Megan Ruth / Unsplash

Για να σοβαρευτούμε, το Cowboycore δεν είναι μεταμφίεση σε Μοναχικό Καβαλάρη. Ένα τζιν παντελόνι κι ένα λευκό t-shirt την κάνουν τη δουλειά. Επίσης δουλίτσα κάνει και μια ζώνη αλά America America, δηλαδή πομπώδης, με τρουκς και πέτρες. Φυσικά, η καουμπόικη μπότα με μύτη και τακούνι είναι το απόλυτο αξεσουάρ. Άλλος τρόπος να ντυθείς εύκολα καουμπόισσα είναι να φορέσεις τζιν με τζιν, δηλαδή και παντελόνι και μπουφάν, ή τζιν σαλοπέτα. Τέλος βοηθάνε και οι στάμπες, κάνας κάκτος, καμιά αγελάδα, τέτοια. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice