Πέντε χτενίσματα ιδανικά για κάθε γυναίκα που φοράει γυαλιά

Do it like a pro αφήνοντας στην άκρη τους φακούς επαφής

Χτενίσματα για γυναίκες που φοράνε γυαλιά οράσεως

Από τις αρχές της φετινής σεζόν είδαμε τα γυαλιά οράσεως να επιστρέφουν, με τάσεις όπως το librarian-core και το office-siren να τα καθιστούν ως ένα από τα πιο hot αξεσουάρ του 2024. Πρωταγωνιστές τα Bayonetta glasses με τον μικροσκοπικό σκελετό, τα οποία έγιναν viral μέσω του TikTok και μας έκαναν ξαφνικά να τα αγαπήσουμε, ακόμα και αν δεν τα έχουμε ανάγκη. Ωστόσο, είτε φορούσαμε είτε ξεκινήσαμε να φοράμε γυαλιά για χάρη της μόδας, με το κατάλληλο χτένισμα μπορούμε να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο το στιλ μας, ανεξαρτήτως το μήκος των μαλλιών. Αντλώντας έμπνευση από αγαπημένες celebrities, όλων των ηλικιών, βρίσκουμε και εμείς το hairstyle που ταιριάζει στη δική μας εμφάνιση. 

Xτενίσματα για γυναίκες με γυαλιά

Χωρίστρα στο πλάι

Meryl Streep © EPA/ALLISON DINNER

Τα γυαλιά από μόνα τους αποτελούν ένα αξεσουάρ που αυτομάτως προσδίδει έναν αυστηρό χαρακτήρα στο look, για αυτό και είναι προτιμότερο να επιλέγουμε πιο «φυσικά» χτενίσματα, τα γνωστά επιμελώς ατημέλητα, διατηρώντας έτσι έναν ήρεμο τόνο. Για όσες είστε φαν της κοτσίδας, δοκιμάστε αυτή τη φορά χωρίστρα προς το πλάι και αναλόγως πιο είναι το καλό σας προφίλ, προσαρμόσετε στην αντίστοιχη πλευρά το χτένισμα. Με τον τρόπο αυτό τονίζετε τα χαρακτηριστικά σας και επιτρέπετε στον σκελετό και τη λάμψη των γυαλιών να κερδίσουν τις εντυπώσεις. 

Ανάλαφρα waves

Billie Eilish © EPA/CAROLINE BREHMAN

Ένα χτένισμα που ταιριάζει τόσο σε μακριά όσο και σε πιο κοντά μαλλιά, είναι οι ανάλαφροι κυματισμοί, ιδανικό για όσες προτιμάτε μία χαλαρή εμφάνιση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε δύο πλεξούδες πριν κοιμηθείτε και το επόμενο πρωί θα έχετε μπούκλες που θυμίζουν καλοκαίρι. Είστε έτοιμες να φορέσετε τα γυαλιά σας και να απολαύσετε την ημέρα. Το χτένισμα αυτό αγκαλιάζει ομοιόμορφα το μέγεθος του σκελετού, ακολουθώντας τις γραμμές του και προσαρμόζοντας στο πρόσωπό σας. 

Χτένισμα butterfly

Oprah Winfrey © EPA/MIKE NELSON

Τα μεγάλα γυαλιά είχαν πάντοτε την γοητεία τους, έδιναν μια έντονη πινελιά στην εμφάνισή μας, για αυτό και χρειάζονται τον «χώρο» τους. Το χτένισμα πεταλούδα υπήρξε τάση των 90s και επιστρέφει βάζοντας τα layers στη ζωή μας. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό χτένισμα λόγω του όγκου που το χαρακτηρίζει, ωστόσο είναι από τα λίγα που τονίζουν τόσο πολύ το πρόσωπο. Τα μαλλιά έχουν κατεύθυνση προς τα πίσω, απομακρύνονται δηλαδή από το πρόσωπο, αφήνοντάς το να ανασάνει και βάζοντάς το στο προσκήνιο. Όσες είστε λάτρεις των μεγάλων και συνήθως όχι πολύ διακριτικών σκελετών, ίσως ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε την butterfly εκδοχή μαλλιών.

A la garçon

Rihanna © EPA/ANDREW GOMBERT

Αν σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα πιο αγορέ χτένισμα ή θέλετε ανανεώσετε αυτό που ήδη έχετε, κινηθείτε σε αισθητική a la garçon. Συνοδεύεται συνήθως από αφέλειες ή φράντζα, δημιουργώντας ένα αρκετά ξεκάθαρο πλαίσιο γύρω από το πρόσωπο, προσδίδοντας παράλληλα ένα γλυκό στοιχείο στο φαινομενικά ανδρικό κούρεμα. Με την επιλογή αυτή, τα γυαλιά και γενικότερα η περιοχή των ματιών πρωταγωνιστεί, έχοντας πετύχει μια σύγχρονη εμφάνιση, δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια. Στο κούρεμα a la garçon έχετε τη δυνατότητα να πειραματιστείτε με χωρίστρες, να δοκιμάσετε ίσια ή πιο σπαστά χτενίσματα, καθώς δεν είναι ένα από τα αυστηρά κοντά κουρέματα.  

Χτένισμα μπαλαρίνα 

Julie Bowen © EPA/CHRISTIAN MONTERROSA

Ό,τι τύπο μαλλιών και αν έχετε, η χαμηλή κοτσίδα ή το χτένισμα της μπαλαρίνας είναι μια safe και εύκολη λύση. Κατάλληλο για κάθε μέγεθος και χρώμα σκελετού γυαλιών, καθώς τα μαλλιά έχουν πια «κρυφτεί» και η προσοχή στρέφεται στο πρόσωπο. Αναλόγως το ύφος που θέλετε να προσδώσετε στην εμφάνισή σας, επιλέγετε μια από τις εκδοχές της χαμηλής κοτσίδας. Μπορεί να είναι ελαφρά πιασμένα μαλλιά, με μερικές τούφες να «ξεφεύγουν», για ένα καθημερινό και πιο casual στιλ. Μπορεί να είναι μια πιο αυστηρή κοτσίδα, ίσως sleek ή το χτένισμα που θυμίζει μπαλαρίνα, μαζεύοντας τις τούφες σε μια «φωλιά». Για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, προτιμήστε να κινηθείτε με γνώμονα την απλότητα και τη συμμετρία. Αποφύγετε τα έντονα χτενίσματα, τα οποία θα υπερφορτώσουν την εικόνα σας και προσπαθήστε τα μαλλιά να μην κρύβουν το πρόσωπο.