Office Siren: Το look γραφείου για το 2024
© Instagram @ kendalljenner
Fashion

Office-Siren: Υιοθετώντας το νέο στυλ γραφείου εμπνευσμένο από τα 90s

Για τις γυναίκες που έχουν πάθος με τη δουλειά και τη μόδα

Office Siren: Κομψά γυαλιά, εφαρμοστά παντελόνια, επιμελώς ατημέλητα χτενίσματα και ανοιχτά πουκάμισα

Τη χρονιά του 2022 βάλαμε ξανά το ροζ στη ζωή μας, ακολουθήσαμε με αφοσίωση την τάση Barbiecore και αναδείξαμε την πιο χαριτωμένη εκδοχή μας. Φορέματα και φούστες σε άλφα γραμμή, εντυπωσιακοί φιόγκοι και κορδέλες για τα μαλλιά βρήκαν μια θέση στην γκαρνταρόμπα μας, η οποία όμως ήρθε η στιγμή να ανανεωθεί. Για το 2024 υποδεχόμαστε την Office-Siren, τη γυναίκα «σειρήνα» του γραφείου, ως μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή της Mob-Wife, με επιρροές από τις rom-com ταινίες των 90s και 00s. Σκεφτείτε την εμφάνιση της Gisele Bündchen στην ταινία «Ο Διάβολος φοράει Prada», με τα σοφιστικέ γυαλιά και τα εφαρμοστά outfits. Αυτό είναι ένα καλό δείγμα αισθητικής Office-Siren, το οποίο βλέπουμε να επιστρέφει δυναμικά, αποτελώντας αγαπημένη επιλογή διάσημων μοντέλων όπως της Bella Hadid. 

Πώς θα δημιουργήσετε την εμφάνιση Office-Siren

Γυαλιά σε αυστηρή γραμμή, χτένισμα επιμελώς ατημέλητο, εφαρμοστά ρούχα, με έμφαση στα slim πουκάμισα και είστε έτοιμη. Η τάση Office-Siren έρχεται για να δώσει έναν διαφορετικό αέρα στις γυναίκες που συνδυάζουν καριέρα και προσωπική ζωή, υπενθυμίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος να ξεχνάνε τη θυληκότητά τους. Για αυτό και η ντουλάπα της Office-Siren αποτελείται από πιο επίσημα ρούχα, όπως στενά σκουρόχρωμα παντελόνια και φούστες, διατηρώντας το επαγγελματικό προφίλ, προσδίδοντας ταυτόχρονα μια πιο ελκυστική πινελιά με πανωφόρια που αγκαλιάζουν ομοιόμορφα το σώμα, τονίζοντας κυρίως τη μέση. Βάζουμε για λίγο στην άκρη τις oversized επιλογές και τα sneakers -και ας είναι ο ορισμός της άνεσης- επιλέγοντας γόβες ή μυτερές μπαλαρίνες.

Όσον αφορά στη χρωματική παλέτα, μπορεί στο Barbiecore και στο Mob-Wife να είδαμε έντονα και διαφορετικά χρώματα, όμως εδώ κινούμαστε σε πιο διακριτικούς τόνους. Μαύρο, άσπρο, ίσως και λίγο γκρι για μία πιο αυστηρή εμφάνιση, έχοντας έτσι το περιθώριο να προσθέσετε περισσότερα αξεουσάρ και να πειραματιστείτε με τα μαλλιά σας. Προτιμήστε γυαλιά μυωπίας αντί για φακούς επαφής -αν είναι εφικτό- και μην ξεχάσετε να φορέσετε το αγαπημένο σας ρολόι, ώστε να είστε πάντοτε στην ώρα σας σαν σωστές επαγγελματίες. 

Ένα καλό hairstyle πάντοτε κάνει τη διαφορά, σε ό,τι λουκ και αν έχουμε δημιουργήσει, για αυτό και στην περίπτωση Office-Siren έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη είναι πιο απλή, λιγότερο επιτηδευμένη, χαρίζοντας μια παιχνιδιάρικη διάθεση στην εικόνα. Πιάστε τα μαλλιά σας μια χαλαρή κοτσίδα, όμως αντί για λαστιχάκι επιλέξτε κάποιο μολύβι ή στιλό -όπως κάναμε στο σχολείο όταν βαριόμασταν στο μάθημα και παίζαμε με τις τούφες μας. Τα αξεσουάρ της Office-Siren ξεχωρίζουν γιατί προέρχονται από τον χώρο του γραφείου, ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε και κάποιο κλάμερ για το συγκεκριμένο χτένισμα. Σκεφτείτε τα μαλλιά της Serena van der Woodsen στη σειρά Gossip Girl, πάντοτε εντυπωσιακά όμως ποτέ στυλιζαρισμένα. Η δεύτερη επιλογή είναι πιο formal, καθώς υπάρχουν και οι κοπέλες που προτιμάμε τα αυστηρά στιλ. Θα χρειαστούμε πολλή λακ και ίσως αρκετή υπομονή, καθώς οι sleek κοτσίδες ήρθαν για να μείνουν. Η Office-Siren θέλει γενικώς να έχει πιασμένα τα μαλλιά της. Να μην την ενοχλούν όσο δουλεύει μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή και όταν διαβάζει τα αγαπημένα της περιοδικά, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το πρόσωπό της.

Για το 2024 γινόμαστε οι main characters του γραφείου, φορώντας όλα όσα μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφες και όσο το δυνατόν πιο άνετες. Οι ώρες που αφιερώνουμε δουλεύοντας είναι αρκετές, τουλάχιστον, ας τις κάνουμε λίγο πιο κομψές.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice