5 κομμάτια που θα αναβαθμίσουν κάθε ανοιξιάτικη εμφάνιση

Κάνε ένα update στο στιλ σου με τα key trends της σεζόν

Άνοιξη - Καλοκαίρι 2024: Τα βασικά trends για τα πιο ανοιξιάτικα σύνολα - Από την πιο φρέσκια απόχρωση μέχρι την «it» τσάντα της σεζόν

Καθώς η θερμοκρασία ολοένα και ανεβαίνει, ήρθε επιτέλους η ώρα να εγκαταλείψεις κάθε υπόνοια του χειμώνα από τις εμφανίσεις σου και να αγκαλιάσεις στο έπακρο την ζωντάνια των trends για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι του 2024. Φυσικά και δεν προτείνουμε να στήσεις την γκαρνταρόμπα σου από την αρχή, καθώς πάντοτε υπάρχουν τα λεγόμενα «key trends» της σεζόν. Πρόκειται για κάποια κομμάτια, που πραγματικά «μιλάνε» από μόνα τους και προσθέτοντάς τα θα απογειώσεις αβίαστα κάθε ανοιξιάτικη και γιατί όχι, μετέπειτα, καλοκαιρινή εμφάνισή. 

Άνοιξη - Καλοκαίρι 2024: Τα βασικά items της σεζόν

Οι «east- west» τσάντες

Πολύ πιθανόν να έχει πάρει κάπου το μάτι σου την viral τσάντα Le Teckel του οίκου Alaïa, σε TikTok και Instagram. Αυτή την Άνοιξη, τα περισσότερα luxury brands έκαναν ένα «φρεσκάρισμα» στις κλασικές τσάντες, δίνοντάς τους ένα πιο στενό και οριζόντιο σχήμα. Αυτή η σύγχρονη σιλουέτα λοιπόν, με το όνομα «east-west», σαρώνει στα trends των τσαντών, διότι όχι μόνο δείχνει απίστευτα updated και κομψή, αλλά είναι και απροσδόκητα πρακτική (πράγματι, χωράει αρκετά). Συνδύασέ την με τα καθημερινά σου outfits αλλά και με τα πιο επίσημα φορέματά και δες τα να παίρνουν άμεσα έξτρα πόντους στιλ.

Έξτρα chic φορέματα

Η λέξη που καθορίζει τα trends της άνοιξης του 2024, είναι σίγουρα η λέξη «κομψότητα». Από τις σατέν καμπαρντίνες, τα σιφόν τοπς, μέχρι και τα ballet shoes, υπάρχουν πολλά ομορφιά κομμάτια αυτήν την εποχή που ακολουθούν το «old money» ύφος που τόσο έχουμε αγαπήσει. Τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τον μοναδικό αέρα που δίνει ένα κομψό φόρεμα. Έχουμε εντοπίσει στην αγορά φορέματα με έξτρα chic σιλουέτες σε άλφα γραμμή, αλλά και maxi μήκη που θα φορεθούν πολύ και το καλοκαίρι. Επέλεξε ουδέτερα ή παστέλ χρώματα και κράτησε ένα όσο το δυνατόν «ήσυχο» styling.

Θηλυκά Μules

Σε απόλυτη συμφωνία με το κομψό vibe της σεζόν είναι και η άνοδος των mules με το λεπτό τακούνι, σε ρομαντικά υφάσματα όπως το σατέν, το σουέντ και στην πιο σέξι εκδοχή της διαφάνειας. Η συγκεκριμένη σιλουέτα παπουτσιών αποτελεί μια τέλεια μεταβατική επιλογή, καθώς δεν αφήνει τα πόδια ακάλυπτα όπως τα πέδιλα και φοριέται πραγματικά με τα πάντα. Για φέτος ξεχωρίζουν τα έξτρα μυτερά mules τα οποία ήταν παρόντα στις πασαρέλες των Prada και Khaite όπως επίσης και πολλά peep toe σύμφωνα με την Miu Miu.

Το χρώμα «baby blue»

Mπορεί αυτή τη χρόνια η απόχρωση cherry red να κάνει θραύση ακόμα και τους ζεστούς μήνες, όμως σίγουρα δεν είναι για όλους. Αν αναζητάς ένα πιο light και χαρούμενο χρώμα για τα spring/summer ντυσίματά σου, αυτό είναι το ανοιχτό γαλάζιο ή αλλιώς, baby blue. Είναι ένας πριγκιπικός τόνος που θυμίζει το φόρεμα της Σταχτοπούτας και ήδη συνδυάζεται με κάθε πιθανό τρόπο από τους fashion insiders. Αέρινα και φινετσάτα φορέματα, blazers, αξεσουάρ και χαριτωμένες μπαλαρίνες, ντύνονται στην πιο ρομαντική απόχρωση του μπλε, η οποία δείχνει υπέροχη μόνη της, αλλά και σε color blocking συνδυασμούς.

Statement ζώνες

Οι μεγάλες statement ζώνες με τις μεταλλικές αγκράφες-γλυπτά, ήταν παντού στις πασαρέλες για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2024. Φορεμένες είτε ψηλά, τονίζοντας την μέση, είτε χαμηλά δίνοντας ένταση στους γοφούς, δεν έχει καμία σημασία η πρακτικότητα, μιας και φέτος παίρνουν την διάσταση ενός κεντρικού αξεσουάρ, το οποίο θα δώσει χαρακτήρα ακόμα και στο πιο basic σύνολο. Οι Khaite και Saint Laurent, δημιούργησαν ζώνες με κουμπώματα του ονείρου, αλλά υπάρχουν εξίσου ενδιαφέρουσες επιλογές από πολύ προσιτά brands.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice