Marina_v
Marina V
Fashion

Mediterranean Chic: Πώς να πετύχεις το look

8 προσθήκες που δεν πρέπει να λείπουν από την καλοκαιρινή λίστα

Mediterranean Chic: 8 κομμάτια για να πετύχεις το καλοκαιρινό look

Το μεσογειακό καλοκαίρι δεν είναι εποχή αλλά τρόπος ζωής. Έχει χρώματα, ήχους, μυρωδιές και κυρίως μια διακριτή αισθητική, αυτή της πολυτέλειας της απλότητας. Οι εικόνες του μας ταξιδεύουν στα νησιά του Αιγαίου, στις ακτές της Αμάλφι, στο σορμπέ λεμόνι, στα ατελείωτα aperol spritz, στα ψάθινα καπέλα αλλά και σε all time classic στυλιστικές επιλογές που αποπνέουν αυτό τον μεσογειακό αέρα. Ουδέτερα χρώματα, αέρινες, φαρδιές γραμμές, μπόλικος ρομαντισμός και sexiness. Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε έναν οδηγό για το πως να ντύνεστε σαν μια σύγχρονη Σοφία Λόρεν τους καλοκαιρινούς μήνες που έπονται. 

Λινά πουκάμισα
Το ελληνικό και δη Αθηναϊκό καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό, για αυτό προτιμάμε συνήθως αέρινα κομμάτια που μας δροσίζουν και ταυτόχρονα προσδίδουν έναν ανεπιτήδευτα κουλ χαρακτήρα στις εμφανίσεις μας. Αν ένα υπάρχει ένα ύφασμα λοιπόν, που «ακούει» σε αυτή την περιγραφή είναι το λινό, το οποίο ειδικότερα στη μορφή ενός λευκού πουκάμισου δείχνει πάντοτε σικάτο.

Κιπούρ δαντέλα
Η δαντέλα είναι ένα σύμβολο ρομαντισμού, θηλυκότητας και δίνει άλλη χάρη σε κάθε ρούχο, είτε απλά ως ένα ιδιαίτερο φινίρισμα είτε σε όλο το σχέδιο. Το κιπούρ συγκεκριμένα είναι ένα δροσερό, παιχνιδιάρικο σχέδιο που μπορείτε να το φορέσετε από το πρωί έως το βράδυ και να το συνδυάσετε με ένα τζιν και σανδάλια ή μια μάξι αέρινη φούστα.

Ψάθινη τσάντα 
Όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν, νιώθουμε πως θέλουμε να εγκαταλείψουμε τις δερμάτινες τσάντες μας, για τις ψάθινες, το σύμβολο του καλοκαιριού. Η τσάντα σήμα κατατεθέν της Jane Birkin, είναι το πιο απαραίτητο καλοκαιρινό αξεσουάρ που μπορεί να μετατρέψει όλες σας τις εμφανίσεις και να σας τηλεμεταφέρει σε κάποια εξοχή της νότιας Γαλλίας.

Ρίγες παντού
Αν ένα pattern φωνάζει μεσογειακή αισθητική, αυτό είναι η μαρινιέρα. Μας θυμίζει βόλτες σε σκάφη, είναι η επιτομή της κομψότητας και δεν απογοητεύει ποτέ. Συνδυάζεται τέλεια με τζιν και αναδεικνύει όλα τα χρώματα, καθώς το μπλε με το λευκό είναι ένας ουδέτερος συνδυασμός. Επενδύστε σε ένα φούτερ ή μια ζακέτα καλής ποιότητας σε αυτό το ντεσέν, καθώς θα σας χρειαστεί το βραδάκι που στα νησάκια έχει λίγη ψύχρα.

Δερμάτινα σανδάλια
Έχουν ξεπεράσει την γκαρνταρόμπα των διακοπών καθώς φοριούνται με την ίδια ευκολία στο ποτάκι στα σοκάκια του νησιού αλλά και στο γραφείο. Ένα ζευγάρι δερμάτινα φλατ σανδάλια είναι το πιο διαχρονικό αξεσουάρ, λόγω της μίνιμαλ γραμμής τους και της ευελιξίας τους να ταιριάζουν με τα πάντα. Εμείς κρατάμε και οτι δεν έχουν τακούνι και είναι απείρως άνετα!

Υφασμάτινες βερμούδες
Τα καλά υφάσματα είναι το πρώτο μας μέλημα όταν αυξάνεται η θερμοκρασία, καθώς μας εμποδίζουν από το να ιδρώνουμε και προσδίδουν κομψότητα και στυλ σε ένα απλό συνολάκι, αναβαθμίζοντάς το. Για να πετύχετε λοιπόν μια μεσογειακή εμφάνιση, προτιμήστε βαμβακερές και υφασμάτινες βερμούδες, που είναι ένα capsule wardrobe κομμάτι που συνδυάζεται με τα πάντα. Φορέστε το τις πρωινές ώρες με ένα σανδάλι και ένα απλό φανελάκι και σε μια βραδινή έξοδο με ένα σατέν πουκάμισο και ένα πέδιλο στιλέτο.

Εξώπλατα τοπ
Μια άκρως σέξι επιλογή που εμφανίστηκε στη δεκαετία του 1920 και από τότε έχει καθιερωθεί για τα καλά στην καλοκαιρινή μας γκαρνταρόμπα. Το φετινό καλοκαίρι θα μονοπωλήσουν αρκετά το ενδιαφέρον μας γιατί είναι η πιο εύκολη, cool και girly επιλογή. Οι fashionistas το αγαπούν γιατί αντικαθιστώντας ένα απλό t-shirt, ανανεώνει εντελώς ένα απλό πρωινό outfit.

Απλά φανελάκια 
Αποχαιρετήστε τα φαρδιά t-shirts γιατί το καλοκαίρι επιβάλλει looks με  αυτοπεποίθηση με sexy αέρα. Επικεντρωθείτε σε εφαρμοστά τοπ και απλά φανελάκια με ουδέτερες αλλά και έντονες αποχρώσεις όπως το ροζ και το πορτοκαλί, που αποκαλύπτουν διακριτικά την επιδερμίδα και αναδεικνύουν τη σιλουέτα σας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice