Η Βερόνικα Λεόνι ορίστηκε διευθύντρια δημιουργικού του Calvin Klein - Ποια είναι η Ιταλίδα σχεδιάστρια που γίνεται η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί του οίκου.
Ο Calvin Klein επιστρέφει στην πασαρέλα με τη Βερόνικα Λεόνι στον ρόλο της διευθύντριας δημιουργικού συλλογών © Instagram/Veronica Leoni
Fashion

Νέα διευθύντρια δημιουργικού του Calvin Klein η Βερόνικα Λεόνι

H Ιταλίδα σχεδιάστρια θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί του οίκου

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η Βερόνικα Λεόνι ορίστηκε διευθύντρια δημιουργικού του Calvin Klein - Ποια είναι η Ιταλίδα σχεδιάστρια που γίνεται η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί του οίκου.

Ο οίκος Calvin Klein επιστρέφει στην πασαρέλα με τη Βερόνικα Λεόνι στον ρόλο της διευθύντριας δημιουργικού συλλογών.

Κάτοχος του βραβείου LVMH 2023 και ιδρύτρια του brand QUIRA, η Ιταλίδα σχεδιάστριαΒερόνικα Λεόνι έχει εργαστεί στους οίκους Jil Sander, Céline, Moncler και The Row.

Η Βερόνικα Λεόνι έτοιμη να γράψει το νέο κεφάλαιο της ιστορίας του Calvin Klein

«Είμαι ενθουσιασμένη και είναι τιμή μου που έχω την ευκαιρία να γράψω ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας του Calvin Klein», ανέφερε η Λεόνι σε δήλωσή της.

«Για δεκαετίες, ο Calvin Klein ερμήνευε την ιδέα της τολμηρής αυτοέκφρασης και είμαι πρόθυμη να την ενδυναμώσω με έντονη έμφαση στο στυλ και τη δημιουργικότητα. Είμαι βαθιά ευγνώμων στην Έβα Σεράνο για το όραμα και την εμπιστοσύνη της. Στην καριέρα μου είχα εμπνευσμένες συναντήσεις με μερικές από τις γυναίκες της μόδας με όραμα και είναι μία από αυτές. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον διευθύνοντα σύμβουλο του PVH Στέφαν Λάρσον για την καταπληκτική ευκαιρία να τιμήσω ένα από τα πιο σημαντικά brand της αμερικανικής μόδας».

Η Βερόνικα Λεόνι θα συνεργαστεί απευθείας με την παγκόσμια πρόεδρο του brand CK, Έβα Σεράνο, για «να συγχωνεύσει τη βαθιά τεχνογνωσία της στον κλάδο με τη μοντέρνα αισθητική του Calvin Klein», όπως αναφέρεται.

Από την αποχώρηση του Ραφ Σίμονς το 2017, η θέση του διευθυντή δημιουργικού συλλογών ήταν κενή.

Mεγάλωσε στη Ρώμη, θήτευσε στο πλευρό της Jil Sander

Η Λεόνι θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί του οίκου και ο διορισμός της αντανακλά το γεγονός ότι τα τζιν και οι influencers μπορεί, στην πραγματικότητα, να μην είναι αρκετά για να διατηρήσουν ένα παγκόσμιο όνομα ακόμα και στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ότι μια πραγματική σχεδιαστική άποψη μπορεί να είναι απαραίτητη, αναφέρεται σε δημοσίευμα των ΝΥΤ.

Γεννημένη το 1984, η Βερόνικα Λεόνι μεγάλωσε στη Ρώμη, όπου σπούδασε Λογοτεχνία και Φιλοσοφία. Η Γερμανίδα σχεδιάστρια Jil Sander είναι εκείνη που τη μύησε για πρώτη φορά στη βιομηχανία της μόδας, «μια γυναίκα από μια άλλη εποχή, μια εξαιρετική δασκάλα, μια αστραπή η ίδια».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice