Jane Birkin effect: Η νέα τάση στις τσάντες είναι εμπνευσμένη από μια γυναίκα σύμβολο της μόδας
© S. E. Orchard/Express/Getty Images
Fashion

Jane Birkin effect: Η νέα τάση στις τσάντες είναι εμπνευσμένη από μια γυναίκα σύμβολο της μόδας

Ακολουθώντας τα βήματα της Jane Birkin και ανανεώνοντας το στιλ μας

Jane Birkin effect: Το στιλ της αγγλίδας ηθοποιού και γαλλόφωνης τραγουδίστριας εμπνέει τη νέα τάση στις τσάντες

Φέτος είναι η χρονιά του Jane Birkin effect, της τάσης που υπόσχεται να δώσει ξανά ζωή στις τσάντες που δυσκολευόμαστε να αποχωριστούμε. Ο μινιμαλισμός είναι πια παρελθόν, τώρα σειρά έχουν τα πολύχρωμα φουλάρια, τα μπρελόκ, οτιδήποτε θα αγκαλιάσει ομοιόμορφα τις τσάντες και θα τις κάνει πιο εντυπωσιακές και κυρίως πιο προσωπικές, χάρη στις δικές μας προσθήκες. Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στις συλλογές άνοιξη/καλοκαίρι 2024 από τον οίκο Balenciaga και Miu Miu, βλέπουμε τσάντες σε κάθε μέγεθος, χρώμα και υφή να είναι φανερά επηρεασμένες από τη θρυλική Birkin Bag, όχι όσον αφορά στον σχεδιασμό αλλά στην εμφάνιση. Μοντέλα διασχίζουν την πασαρέλα κρατώντας τσάντες σχεδόν γεμάτες που με δυσκολία κλείνουν, τα λουράκια αγκαλιάζονται από κάθε μορφής λαμπερά «μπιχλιμπίδια» και μια πιο χαοτική αλλά συνάμα μοντέρνα πλευρά τους ήρθε για να μείνει. 

Jane Birkin effect: Τι είναι και πώς εφαρμόζεται

Η Jane Birkin, η πάντοτε κομψή αλλά ταυτόχρονα antisnob Βρετανο-γαλλίδα καλλιτέχνιδα, ήταν η γυναίκα που υπενθύμισε στον κόσμο της μόδας ότι τα αξεσουάρ εκτός από εντυπωσιακά, πρέπει να είναι χρηστικά, να κάνουν τη ζωή μας όμορφη αλλά και πιο εύκολη. Αυτή ακριβώς ήταν η πηγή έμπνευσης για την Hermès Birkin, της πιο σπάνιας σήμερα τσάντας, που για να την αποκτήσετε χρειάζεστε αρκετά χρήματα και πολλή υπομονή σε χρυσές λίστες αναμονής. Πίσω στα 80s η Jane Birkin βρίσκεται τυχαία στην ίδια πτήση με τον Jean-Louis Dumas, τον Γάλλο επιχειρηματία και πρόεδρο του οίκου Hermès. Σε μια προσπάθεια να τακτοποιήσει τα πράγματά της, όλα όσα είχε στην τσάντα της πέφτουν στο διάδρομο του αεροπλάνου.

«Θα έπρεπε να έχετε μια τσάντα με τσέπες», είπε ο Jean-Louis Dumas. «Την ημέρα που ο Hermès θα φτιάξει κάτι τέτοιο, υπόσχομαι πως θα το έχω», απάντησε εκείνη. «Μα, εγώ είμαι ο Hermès». Και κάπως έτσι, δημιουργήθηκε η εμβληματική Birkin Bag. Χαρακτηριστικό της, εκτός από το υψηλής ποιότητας δέρμα και το ξεχωριστό ορθογώνιο σχήμα της, είναι η εκκεντρική εμφάνισή της, η πινελιά a la Jane Birkin που μετατρέπει την τσάντα σε ένα αξεσουάρ που χωράει τα αγαπημένα μας αντικείμενα και το διακοσμούμε όπως εμείς θέλουμε, αφήνοντας τους «κανόνες» περί σοβαροφάνειας. 

Πώς εφαρμόζεται τελικά το Jane Birkin effect ή αλλιώς πώς κάνουμε Birkinifying;

  • Πρώτο και πιο σημαντικό, δεν χρειάζεται να έχετε μια Birkin Bag, αρκεί να επιλέξετε μια οποιοδήποτε τσάντα, η οποία είναι για εσάς ξεχωριστή. 
  • Ανάλογα με το χρώμα της τσάντας, σκεφτείτε σε τι τόνους και παλέτες θέλετε να κάνετε τις προσθήκες -κάτι σε χρυσό, ίσως ροζ, μήπως πολύχρωμο;
  • Παρατηρήστε το σχέδιο της τσάντας και εντοπίστε σε ποια σημεία της θα θέλατε να βάλετε αξεσουάρ, όπως κορδέλες, μεταξωτά φουλάρια, μπρελόκ, ακόμη και λουλουδένια κλάμερ. 
  • Ξεκινήστε να βάζετε τις μικρές αυτές λεπτομέρειες, μετατρέποντας έτσι μια απλή τσάντα σε ένα ξεχωριστό item που φέρει την προσωπική σας πινελιά. Αν νιώσετε ότι έχετε υπερφορτώσει την τσάντα, απλά αφαιρέστε ό,τι δεν σας ταιριάζει.

Μόλις δώσατε Jane Birkin χαρακτήρα στην τσάντα σας και υιοθετήσατε την τάση που εμφανίζεται σε όλο και περισσότερα TikTok βίντεο. Το μόνο που απαιτείται είναι φαντασία και δημιουργικότητα, δηλαδή, λίγο από το πνεύμα της μοναδικής  Βρετανο-γαλλίδας τραγουδίστριας και ηθοποιού, για την οποία γράφτηκαν τραγούδια, φτιάχτηκαν τσάντες και έγινε σύμβολο για τον κόσμο της μόδας. Και όπως ειπώθηκε από τον αγαπημένο πωλητή προς την Samantha της σειράς Sex and the City: «Δεν είναι απλά μια τσάντα, είναι Birkin». 

@danigskov

I hope I didn’t disappoint Ms. Birkin with this combo over here!!!! 👜👛😅🤭 #janebirkin #birkin #birkinbag #birkinify #bagcharm

♬ original sound - Dani G

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice