6 τρόποι για να φορέσεις τα καλοκαιρινά σου ρούχα το φθινόπωρο

Το ξέρεις ότι μπορείς να μεταμορφώσεις πανεύκολα τα καλοκαιρινά basic ρούχα σε φθινοπωρινά;

Μεταβατικά outfits: Κάναμε restyle στα staples του καλοκαιριού, ενσωματώνοντάς τα στις τάσεις αλλά και στις ανάγκες της φθινοπωρινής γκαρνταρόμπα

Πλησιάζουμε πλέον προς το τέλος του Σεπτέμβρη και ο απρόβλεπτος καιρός έχει αρχίσει να προκαλεί ένα χάος στις επιλογές για το καθημερινό μας ντύσιμο. Λοιπόν, όχι απαραίτητα. Πολλά από τα καλοκαιρινά ρούχα που ετοιμάζεσαι να αποθηκεύσεις στο πίσω μέρος της ντουλάπας σου, μπορούν στην πραγματικότητα να σε διευκολύνουν και να λειτουργήσουν υπέροχα σε αυτή την μεταβατική εποχή που διανύουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι έξυπνο «restyling». Φυσικά, δεν μιλάμε για σανδάλια και παρεό, αλλά για τα slip φορέματα, τις βερμούδες και τα λευκά βαμβακερά πουκάμισα που είναι εύκολο να ενσωματωθούν στην φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα.

Προσθέτοντας κάποιο layering για την πρώτη ψύχρα και αλλάζοντας λίγο την χρωματική παλέτα σε πιο ζεστές και ουδέτερες αποχρώσεις, μπορείς άνετα να συνεχίσεις να φοράς τα basic κομμάτια του καλοκαιριού για τους επόμενους δυο μήνες. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες προτάσεις για να πάρεις έμπνευση:

1. Maxi φούστα | Πλέκτη ζακέτα | Μπαλαρίνες

Τις αέρινες maxi φούστες που τόσο αγαπάς να φοράς τους καλοκαιρινούς μήνες δεν χρειάζεται να τις αποχωριστείς ακόμα. Μπορείς πολύ εύκολα να τις ενσωματώσεις στην εποχή του φθινοπώρου, συνδυάζοντάς τις με μια πλέκτη ζακέτα με κοντά μανίκια που τρεντάρει αυτή την σεζόν και με ένα ζευγάρι μπαλαρίνες. Έξτρα σικ, έξτρα άνετο.

2. Slip dress | Σακάκι | Μπότες

Μην μαζέψεις ακόμα τα ελαφριά slip φορέματα σου, συνδύασέ τα με μπότες μέχρι το γόνατο, οι οποίες θα τοποθετήσουν στο λεπτό το σύνολό στην φθινοπωρινή σεζόν. Για ένα ακόμα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα, ολοκλήρωσε το look με ένα σακάκι το οποίο θα φανεί χρήσιμο σε τυχόν ψύχρα.

3. Λευκό τζιν | Μαρινιέρα

Ακόμα ένα staple του καλοκαιριού είναι το λευκό τζιν. Πώς μπορείς να το κάνεις να δουλέψει υπέροχα και για το φθινόπωρο; Συνδυάζοντάς το με ένα μακρυμάνικο top και ιδανικότερα, με μια cool μαρινιέρα, είτε στο κλασικό ασπρόμαυρο ριγέ, είτε σε διάφορους χρωματισμούς. Sorry λευκό τζιν, δεν θα πάρεις ρεπό φέτος.

4. Βερμούδα | Σακάκι | Τακούνια

Οι βερμούδες ήταν το key-trend του καλοκαιριού και δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να τις αποχωριστείς ακόμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να δείχνεις stylish φορώντας τις και το φθινόπωρο, είναι να προσθέσεις ένα σακάκι και να ολοκληρώσεις με ψηλοτάκουνα mules ή και μπότες. Θα προστεθούν extra πόντοι στιλ αν το σακάκι είναι καστόρινο και σε καφετί χρώμα, μιας και είναι το απόλυτο κομμάτι της φθινοπωρινής σεζόν.

5. Λευκό πουκάμισο | Πλεκτό στους ώμους | Loose παντελόνι

Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες τα feeds μας στο Instagram είχαν γεμίσει με βαμβακερά πουκάμισα φορεμένα ανέμελα πάνω από μπικίνι. Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, μπορείς να συνεχίζεις να φοράς το πουκάμισό σου, αυτή τη φορά όμως ως την βάση του συνόλου και όχι ως πανωφόρι. Ο πιο cool τρόπος είναι δέσεις στους ώμους σου ένα πλεκτό, είτε γιλέκο, είτε μπλούζα για περισσότερη ζεστασιά. Ολοκλήρωσε το outfit με ένα χαλαρό παντελόνι και loafers για ένα casual-chic ύφος.

6. Λευκό t-shirt | Τζιν παντελόνι | Καμπαρντίνα

Αν ανυπομονείς να φορέσεις την μακριά σου καμπαρντίνα, αλλά ανησυχείς μήπως το τελικό look δείξει κάπως «βαρύ» για την εποχή, ή τέλος πάντων καταλήξεις να βγάζεις την μπέμπελη, σου έχουμε την λύση: Πιάσε ένα ανάλαφρο καλοκαιρινό λευκό t-shirt, ένα loose τζιν παντελόνι και ρίξε την καμπαρντίνα σου χαλαρά στους ώμους. Είναι το απόλυτο φθινοπωρινό combo που θα σε κρατήσει safe και κομψή σε κάθε θερμοκρασία.