Tα almond pumps ήρθαν για να αντικαταστήσουν τις μπαλαρίνες

Το νέο shoe trend του φθινοπώρου

Τα almond pumps ανήκουν στις φθινοπωρινές τάσεις. Δες πώς θα τα φορέσεις.

Almond pumps: Τα μίνιμαλ παπούτσια του φθινοπώρου

Κάθε εποχή συνοδεύεται και από ένα διαφορετικό shoe trend. Τελευταία έχουμε δει να επιστρέφουν στο προσκήνιο τάσεις που αγαπήσαμε στο παρελθόν, όπως τα μοκασίνια ή αλλιώς boat shoes και οι μπαλαρίνες, στο πλαίσιο της balletcore αισθητικής που επίσης επανήλθε στις τάσεις. Στις μπαλαρίνες μάλιστα παρατηρούνται μια σειρά από διαφοροποιήσεις ανά διαστήματα, ανάλογα τις επιταγές της μόδας, όπως οι mesh μπαλαρίνες, αυτές με τα straps, εκείνες με τα τρουκς, οι βελουτέ, ακόμα κι αυτές με την τετραγωνισμένη αντί για στρογγυλή μύτη. Πρόσφατα ανακαλύψαμε τα almond pumps, μπαλαρίνες στο σχήμα του αμυγδάλου, φλατ, αλλά και με τακούνι.

Τόσο οι γόβες όσο και τα στρωτά παπούτσια με αμυγδαλωτό σχήμα, άλλοτε στρογγυλεμένα και άλλοτε μυτερά ή εντελώς τετράγωνα μπροστά, πρωταγωνιστούν στις καμπάνιες γνωστών οίκων μόδας, όπως η Bottega Venetta που λέγεται ότι εισήγαγε το συγκεκριμένο είδος στις πασαρέλες. Μοντέλα, celebrities και fashion lovers, ανάμεσά τους η Rihanna και η Kendal Jenner, δείχνουν να τα αγαπούν ιδιαίτερα, παρ’ όλο που για πολλούς ταυτίζονται με το «granny style» – παπούτσια που συνηθίζουν να φορούν κυρίες μεγαλύτερης ηλικίας. 

Σε παστέλ αποχρώσεις, σε μεταλλικά χρώματα, με γκλίτερ και παρά το χαμηλό τους τακούνι και τον vintage αέρα που αποπνέουν, τα almond pumps δίνουν ένα πιο παιχνιδιάρικο και μοντέρνο twist, απάντηση σε όσους τα αποκαλούν συντηριτικά.

Η παρακάτω influencer επέλεξε τα pumps με τετραγωνισμένη μύτη, τα οποία συνδύασε με μίνι φούστα και πουκάμισο, δημιουργώντας ένα look που μπορεί να υποστηρίξει τόσο χαλαρή βόλτα για καφέ ή early drinks όσο και ένα προσεγμένο office outfit.

Η flat εκδοχή τους, με λαστιχένια straps, παραπέμπει στις κλασικές κι αγαπημένες μπαλαρίνες, ενώ στην πιο σύγχρονη εκδοχή τους μπορούν να φορεθούν με διάφορους συνδυασμούς – από παντελόνα μέχρι φούστα.

@schtoofa

Did I mention they come in 3 colors and are so comfortable? These almond toe flats are chic, affordable and perfect for when you want to look cute, but also be comfortable. Truly the perfect shoe 👌 Just ordered the nude and black too 👏 #flats #shoes #summershoes #balletflats #tiktokmademebuyit

♬ original sound - cOlOrMEcrAZy

Προσοχή όμως στο μήκος του ρούχου, όπως τονίζουν οι ειδικοί της μόδας. Τα φαρδιά παντελόνια που ακουμπούν στο έδαφος και τα maxi dress δημιουργούν ένα σχετικά μη ισορροπημένο οπτικό αποτέλεσμα, εν αντιθέσει με αυτά που σταματούν στο ύψος του αστραγάλου.

@styledbykimkj

styling the most classic but trendy shoe for fall #balletflats #maryjanes #stylingtips

♬ original sound - Kim Brannigan

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice