Balletcore: Η μόδα βγάζει τις πουέντ στο δρόμο

Φέτος η αισθητική του μπαλέτου δεν ανήκει μόνο στους χορευτές

Balletcore: Η νέα τάση της μόδας και τα κομμάτια-κλείδια για να μπορέσεις να την εντάξεις στο στιλ σου

Χορός και μόδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που δύο τέχνες αλληλοσυμπληρώνονται, αποτελώντας πηγή έμπνευσης η μία για την άλλη. Τη φετινή χρονιά οι δύο τους βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ. Η νέα τάση της μόδας ονομάζεται Balletcore και αντλεί στοιχεία από την αισθητική του μπαλέτου.

Η επίδειξη μόδας του οίκου Dior για την κολεξιόν Άνοιξη/Kαλοκαίρι 2023 ξεκίνησε με μια αισθησιακή χορογραφία μπαλέτου. Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Miu miu, Loewe και άλλοι οίκοι παρουσίασαν στις πασαρέλες τους ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ βγαλμένα από τον κόσμο μιας μπαλαρίνας.

Πώς εμείς μπορούμε να αντλήσουμε έμπνευση από αυτό το νέο trend; Ποια κομμάτια από αυτά μπορούμε να προσθέσουμε στη γκαρνταρόμπα μας; Όσα είδαμε τόσο στις πασαρέλες όσο και στα Balletcore looks -που ήδη κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους- δηλώνουν ότι το balletcore έφτασε και μας καλεί να πειραματιστούμε.

Η τούλινη φούστα

Η φούστα είναι ένα κομμάτι, το οποίο αποτελεί τέλεια βάση, τόσο για βραδινά, όσο και για πρωινά σύνολα. Εμπνευσμένες από τις τούλινες τουτού, οι φούστες στιλ balletcore αναδεικνύουν τη θηλυκή σιλουέτα με ιδανικό τρόπο. Η στενή μέση ισορροπεί με το ογκώδες σχήμα τους, το οποίο δίνει ζωντάνια και κίνηση στο ρούχο, ενισχύοντας τη θηλυκότητα.

Από την άλλη, αν επίλεξουμε την φούστα balletcore το πρώι μπορούμε να την συνδυάσουμε με ένα απλό t-shirt ή με ένα φούτερ σε μια πιο ροκ εκδοχή. Για να αναδείξουμε την μπαλαρινέ φούστα σε βραδινές εμφανίσεις θα χρειαστούμε έναν κορσέ ή ένα μακρυμάνικο κορμάκι.

Οι μπαλαρίνες

Οι μπαλαρίνες κυριάρχησαν στις πασαρέλες της Chanel και Margiela MM6 για την φετινή Άνοιξη. Η αισθητική τους εκπέμπει ρομαντισμό και θηλυκότητα, στοιχεία που συνδέονται άμεσα με τον κόσμο του μπαλέτου. Μπορεί σε μια πρώτη εντύπωση να μοιάζει δύσκολο να συνδυαστούν, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το πρωί, οι μπαλαρίνες μπορούν να φορεθούν για ένα άνετο και ανάλαφρο σύνολο. Το βράδυ, μια μπαλαρίνα με τακούνι είναι ένα κομμάτι-κλειδί, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με τα πάντα.

Η Βρετανίδα Alexa Chung, η πολυσυζητημένη σχεδιάστρια μόδας, έχει ήδη προσθέσει στην γκαρνταρόμπα της τις μπαλαρίνες. Τις συνδύασε με μια μακριά εμπριμέ φούστα και  μια μονόχρωμη μπλούζα, δημιουργώντας ένα κομψό και ισορροπημένο σύνολο.

Τα αξεσουάρ της μπαλαρίνας

Γκέτες, κορδέλες και ό,τι άλλο χρησιμοποιεί μια μπαλαρίνα είναι απαραίτητο φέτος για όποιον θέλει να ακολουθεί πιστά τη μόδα. Μάλιστα, οι γκέτες αποτελούν παρεξηγημένο αξεσουάρ, καθώς συνδέονται με τα παιδικά μας χρόνια. Στην πραγματικότητα όμως, είναι ένα αξεσουάρ που μπορεί να φορεθεί με πολλούς τρόπους. Η Bella Hadid επέλεξε να συνδυάσει τις γκέτες με ένα ζευγάρι μπαλαρίνες, πετυχαίνοντας το απόλυτο balletcore σύνολο.

Τέλος, ένα αξεσουάρ χαρακτηριστικό της balletcore αισθητικής είναι η κορδέλα σε στιλ headband. Μαύρες, άσπρες ή χρωματιστές είναι μόνο μερικές από τις εκδοχές κορδέλας που μπορούμε να βρούμε στην αγορά και να τις συνδυάσουμε ανάλογα με τη χρωματική παλέτα του συνόλου μας. Ίσως να μην γνωρίζετε ότι, πέρα από το ότι προσδίδουν στιλ, οι κορδέλες δημιουργούν ένα φυσικό αποτέλεσμα lifting στα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί λόγοι για να εμπνευστούμε από το balletcore trend, να πειραματιστούμε και να υιοθετήσουμε όσα στοιχεία ταιριάζουν στην αισθητική μας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice