6 τάσεις της μόδας που θα φορέσουμε τη σεζόν Φθινόπωρο 2024
6 τάσεις της μόδας που θα φορέσουμε τη σεζόν Φθινόπωρο 2024
Fashion

6 τάσεις της μόδας που θα φορέσουμε τη σεζόν Φθινόπωρο 2024

Ποια είναι τα φθινοπωρινά key-trends που πρέπει να δώσετε προτεραιότητα;

Οι 6 βασικές τάσεις που καθορίζουν την φθινοπωρινή μόδα του 2024

Τώρα που μπήκε ο Οκτώβριος, το πιο πιθανό είναι να έχετε μπει πλήρως σε mode έρευνας αγορών για την φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα. Και για να είστε ένα βήμα μπροστά με το στιλ σας, σημαίνει να γνωρίζετε τις έξι βασικές τάσεις που θα καθορίσουν τη φετινή σεζόν. Από τον Dior που αναζωπύρωσε την αγάπη μας για το λεοπάρ με τα παλτό του, μέχρι τον Chloé που προκάλεσε συζητήσεις για την αναβίωση της boho αισθητικής, φέτος οι πασαρέλες έδωσαν ένα μείγμα από statement στοιχεία σε συνδυασμούς με διαχρονικά κομμάτια, δίνοντας μας ενδιαφέροντα αλλά ταυτόχρονα απόλυτα φορέσιμα looks.

Παρακάτω, έχουμε επιλέξει για εσάς τα βασικότερα key trends τη σεζόν Φθινόπωρο 2024. Αυτά που θα δώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές και την κατάλληλη έμπνευση για να περιηγηθείτε στην φθινοπωρινή μόδα με αυτοπεποίθηση, ώστε να δημιουργήσετε τα πιο ενημερωμένα σύνολα.

1. Το boho ξαναχτυπά

Πιθανότατα θα έχετε ακούσει τα νέα, το boho επιστρέφει δυναμικά για το φθινόπωρο/χειμώνα του 2024. Αυτή τη φορά όμως, πρόκειται για μια σύγχρονη εκδοχή της πολυαγαπημένης τάσης των 70s, χωρίς την «φλυαρία» που είχαμε δει στα 00s, με τα πολλά φρου-φρου και αξεσουάρ. Η F/W 24 συλλογή του οίκου Chloé με την Chemena Kamali ως νέα creative director στο τιμόνι, είναι η απόλυτη boho-chic αναφορά για να πάρετε έμπνευση. Οι Chanel, Zimmermann και Giambattista Valli έλαβαν επίσης το μήνυμα με τα φλοράλ φορέματά τους.

2. Στολίδια για τσάντες

Τώρα, ιδού ένα από τα φθινοπωρινά fashion trends που μπορείτε να υιοθετήσετε χωρίς να πάτε για ψώνια. Είναι τα λεγόμενα «bag charms» και πρόκειται για την άκρως διασκεδαστική τάση του να φορτώνουμε τις τσάντες μας με χαριτωμένα, πολύχρωμα και παιχνιδιάρικα αξεσουάρ. Αλυσίδες, γούρια, μπρελόκ, μαντήλια, πουγκιά, όλα παίζουν και είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να δώσετε στην τσάντα σας μια νέα όψη. Για ακόμα μια φορά ο οίκος  Miu Miu μας έδειξε τον δρόμο και ακολούθησαν οι Coach, Balenciaga και Jacquemus, λανσάροντας τα δικά τους μικρά μπρελόκ.

3. Balloon εφέ

Θυμάστε το λευκό balloon φόρεμα που φορούσαν όλα τα fashion girls αυτό το καλοκαίρι; Λοιπόν, έγινε mini για το φθινόπωρο. Στις πασαρέλες των Coperni, Jil Sander και Loewe τα μοντέλα φόρεσαν φουσκωτά μίνι φορέματα συνδυασμένα με μυτερές γόβες, σε μια φουτουριστική αισθητική που είχε κάτι από τα 80s. Η συγκεκριμένη σιλουέτα φυσικά δεν έμεινε μόνο στις φούστες, καθώς αρκετοί ακόμα σχεδιαστές δημιούργησαν έντονους όγκους σε μανίκια, peplum μπλούζες και barrel leg παντελόνια. Πρόκειται για μια πολύ φρέσκια τάση, ιδανική για όσες γυναίκες επιθυμούν να πειραματιστούν στιλιστικά.

4. Leopard is the new black

Ορισμένες τάσεις είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν από άλλες, απαιτώντας κάποια έρευνα για να φτάσουμε στη ρίζα τους. Το λεοπάρ print, ωστόσο, δεν είναι μια από αυτές. Για το φθινόπωρο/χειμώνα του 24, οι σχεδιαστές φώναξαν: «Το λεοπάρ επέστρεψε», με το print να εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις συλλογές. Το είδαμε σε παλτό, φούστες, μπλούζες και αξεσουάρ, προσφέροντας την απαραίτητη statement πινελιά στα ουδέτερα χρώματα. Το απόλυτο leopard look βέβαια, το είδαμε στον οίκο Dior με ένα λεοπάρ παλτό που θα ζήλευε μια αληθινή mob wife. Αν πάλι η προσέγγιση του τόσου λεοπάρ σας φαίνεται υπερβολική, δοκιμάστε την τάση αλά Zimmermann, όπου το print εξισορροπείται από ένα απλό jean.

5. Γήινο χακί

Εκτός από το βαθύ κερασί χρώμα που φέτος θα το δούμε περισσότερο σε τσάντες και αξεσουάρ, η απόλυτη χρωματική τάση που κυριολεκτικά πλημμύρισε τις φθινοπωρινές πασαρέλες του 24 είναι το χακί. Σύγχρονο αλλά και ταυτόχρονα διαχρονικό, μπορεί να δώσει ένα «ακριβό» ύφος σε μια κατά τα αλλά απλή εμφάνιση. Η απόδειξη βρίσκεται στα μονοχρωματικά χακί looks των Bottega Veneta, Ferragamo και Burberry, με ρούχα, πανωφόρια και αξεσουάρ να είναι βουτηγμένα στους γήινους τόνους του χακί. Αν βέβαια μπορούσαμε να κρατήσουμε αποκλείστηκα ένα κομμάτι στην γκαρνταρόμπα μας, αυτό θα ήταν ένα τύπου μακρύ χακί παλτό όπως αυτό του οίκου Gucci, που θα κάνει το απόλυτο upgrade σε κάθε σύνολο.

6. Πανωφόρια όλα-σε-ένα

Τα λες κάπες, εσάρπες ή πανωφόρια με κασκόλ; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος χαρακτηρισμός, στα «shoulder-wrap-around» πανωφόρια που έκαναν την εμφάνισή τους σε πολλές πασαρέλες. Θα μπορούσαμε σίγουρα να το περιγράψουμε ως ένα στιλ όπου πολυτελή, ζεστά υφάσματα τυλίγονται γύρω από τους ώμους και δημιουργούν ιδιαίτερα ντραπέ σχήματα και πτυχώσεις. Τα είδαμε να επαναλαμβάνονται σε οίκους όπως ο Louis Vuitton, Ferragamo, Bottega Veneta και Chloe.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice