Η Σοφία Κοκοσαλάκη σχεδιάζει τις νέες στολές της Aegean

Λειτουργικές και κομψές με έναν υπαινιγμό αρχαιοελληνικού κλασικισμού

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Η AEGEAN, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της να προβάλει το έργο των Ελλήνων ανά τον κόσμο, παρουσιάζει τις νέες της στολές, σχεδιασμένες από την διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη. Διατηρώντας τα χρώματα της εταιρικής ταυτότητας, βαθύ μπλε, κόκκινο και γκρι, τα νέα ρούχα και αξεσουάρ των στολών είναι πρακτικά, ώστε να επιτρέπουν τις κινήσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων, ενώ ταυτόχρονα αποπνέουν στιλ και κομψότητα.

«Η ελληνικότητα της εταιρείας, μας ωθεί πάντα στο να προάγουμε και να προβάλουμε το έργο εκείνων που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με εμάς. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία με τη Σοφία Κοκοσαλάκη και τη νέα δυναμική που φέρνει στην εικόνα μας, δημιουργώντας τις καινούριες στολές των ανθρώπων μας», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN.

93429-209635.jpg

Τα σχέδια των νέων στολών συνδυάζουν την ελληνικότητα που προάγει η Aegean, καθώς και την αγάπη της σχεδιάστριας για την Ελλάδα, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την ίδια σε κάθε της δημιουργία. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και η ίδια, τη δουλειά της την καθοδηγούν οι αρχές του ελληνικού κλασικισμού: η αναζήτηση ισορροπίας και οικονομίας στις γραμμές και η διαχρονικότητα. Την ίδια αρχή εφάρμοσε τόσο στο φόρεμα των αεροσυνοδών, όσο και στα ρούχα των πιλότων, των φροντιστών και του προσωπικού εξυπηρέτησης στα αεροδρόμια.

Η ίδια η σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη δήλωσε: «Η εικόνα της AEGEAN είναι μιας δυναμικής, μοντέρνας ελληνικής αεροπορικής εταιρείας και προσπάθησα να αντικατοπτρίσω αυτό στα σχέδιά μου. Θαυμάζω την εταιρεία για το ήθος που διακρίνει όλες τις δραστηριότητές της, την τροχιά που έχει διανύσει και την ανάπτυξη που έχει επιτύχει όλα αυτά τα χρόνια. Το ένδυμα είναι λειτουργικό και κομψό με έναν υπαινιγμό αρχαιοελληνικού κλασικισμού. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν ο σύγχρονος χαρακτήρας, η πρακτικότητα και η ποιότητα».

93429-209634.jpg

«Προσπάθησα να διατηρήσω τόσο την προσωπική μου σχεδιαστική ταυτότητα, όσο και την εταιρική ταυτότητα της αεροπορικής εταιρείας. Το να ντύνεις πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικούς ρόλους και να καταφέρνεις ένα όμορφο συνολικό αποτέλεσμα που θα αρέσει σε όλους έχει τις δυσκολίες του. Ήταν μεγάλη ευθύνη, γιατί οι πρώτες εντυπώσεις είναι σημαντικές. Θα ήθελα οι άνθρωποι να βλέπουν την Ελλάδα ως αυτό που είναι: μια σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice