Τα σανδάλια του Ποιητή

Βόλτα στου «Μελισσινού» στου Ψυρρή

114847-643498.jpg
Μάρω Ζήνα |

«Οι Έλληνες θα έπρεπε να προμηθεύουν με σανδάλια όλο τον κόσμο. Το να πουλάς εισαγόμενα σανδάλια εδώ είναι σαν να πουλάς παγάκια στους Εσκιμώους», λέει ενώ μου «ρεφιλάρει» τα σανδάλια που έχω διαλέξει.

n

Αγοράζω ένα ζευγάρι κάθε καλοκαίρι, όχι γιατί τα περσινά δεν φοριούνται πια, αλλά θέλω κι ένα που να λάμπει. Άλλωστε, στα € 28 τα Cleopatra μου (κατά κόσμο σχέδιο Gladiator, που αν είναι επώνυμο κοστίζει € 300) είναι οικονομικότατα. Ο κύριος Παντελής Μελισσινός, που συνεχίζει την επιχείρηση από τον πατέρα του Σταύρο Μελισσινό (γνωστό ως «The Poet Sandal-Maker»), προσέχει κάθε επισκέπτη. Γι’ αυτό, να έχεις στη διάθεσή σου μισή ωρίτσα για εκείνον και το βοηθό του Ναζίμ Λουαλέ.

n

Αφού καταλήξετε σε μέγεθος και σχέδιο του χειροποίητου ζευγαριού σανδαλιών σου, θα σου πάρει μέτρα για διάφορα σημεία και κάθε λουράκι θα τοποθετηθεί εκ νέου ώστε να σου ταιριάζει ακριβώς. Το λες και «sur mesure».

               n

Πάντα θα συναντήσεις έναν τουρίστα εκεί. Σήμερα ήταν ο καθηγητής ιστορίας Peter Β. Gilmore και η σύζυγός τους Cynthia, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τη λεπτομέρεια στη δουλειά του.

n

Ήταν η πρώτη φορά που ο Peter αγόραζε σανδάλια μιας που ήταν κι η πρώτη φορά που ταίριαζαν ακριβώς στα πόδια του (το sur mesure, που λέγαμε).

image

Στον Μελισσινό θα βρείτε σανδάλια σε τουλάχιστον 30 σχέδια, ενώ σήμερα ανακάλυψα και μία συγκλονιστική ζώνη με 20 ευρώ. Τρέξτε.


Αγίας Θέκλας 2/ Ψυρρή, 210 3219.247

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice