Κarlie Kloss: το supermodel που λατρεύουμε
Κarlie Kloss © Karlie Kloss x Express
Lifestyle

H Karlie Kloss και 5 λόγοι να την λατρέψεις

Και δεν έχουν καμία σχέση με την εμφάνισή της

Κarlie Kloss: το supermodel που λατρεύουμε για αυτούς τους 5 λόγους.

Εάν νομίζεις πως το super model Karlie Kloss δεν είναι τίποτε άλλο από ένα όμορφο πρόσωπο και ένα ζευγάρι υπερβολικά ψηλών ποδιών, σου έχουμε νέα!

Είναι πανέξυπνη

Παρόλο που σχεδόν ζούσε στην πασαρέλα από την ηλικία των δεκαέξι, η Karlie όχι μόνο κατάφερε να αποφοιτήσει από το αμερικάνικο λύκειο αλλά πρόσφατα έγινε δεχτή στο NYU, ένα από τα μεγαλύτερα σε κύρος  πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών. Και όλα αυτά ενώ κάνει περίπου ένα τρισεκατομμύριο άλλες δουλειές! Αυτές τις μέρες παρακολουθεί μαθήματα και ανεβάζει selfies με τους συμφοιτητές της ενώ οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί ακόμα θεωρούμε το “βρέχει” ως μία καλή δικαιολογία για να χαζεύουμε όλη μέρα. Οι συστάσεις της Karlie για το NYU προέρχονται από καθηγητές του ίδιου του Πανεπιστημίου και από το θρυλικό μοντέλο των ’90s, Cristy Turlington. Τόσο πολύ ενδιαφέρεται για την μόρφωσή της, που αποφάσισε να παραδώσει τα φτερά αγγέλου της Victoria’s Secret και να επικεντρωθεί στις σπουδές της αν και οι φήμες λένε πως θα επιστρέψει για το φετινό show στο Παρίσι.

Έχει τη δική της μάρκα μπισκότων

Η αλήθεια είναι πως όταν κάποιος σου πει την λέξη “μοντέλο”, δεν θα πάει ποτέ ο νους σου στα γλυκά. Η Karlie όμως έχει καταφέρει να συσχετίσει το όνομά της με λαχταριστά, τεράστια, τραγανά μπισκότα που (πρόσεξε!) είναι και υγιεινά! Το 2012 συνεργάστηκε με την αμερικάνα σεφ Christina Tosi και μαζί δημιούργησαν την σειρά “Karlie’s Kookies”, που μετονομάστηκε σε “Klossies” πρόσφατα. Τα “Klossies” φτιάχνονται από ωφέλιμα για τον οργανισμό υλικά με χαμηλές θερμίδες, χωρίς όμως να χάνουν σε γεύση. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις πηγαίνουν στο CFDA Foundation’s Educational Initiatives ενώ για κάθε “Perfect 10” cookie, δωρίζονται δέκα σχολικά κολατσιά σε παιδιά που πεινάνε ανά τον κόσμο.

Προσφέρει υποτροφίες σε νέα κορίτσια

Αφού τελείωσε ένα ανάλογο πρόγραμμα η ίδια, η Karlie κατέληξε στο συμπέρασμα πως το coding είναι “υπερδύναμη”. Λίγο αργότερα συνεργάστηκε με το Flatiron School, μία τύπου κατασκήνωση στην Νέα Υόρκη για όσους θέλουν να μάθουν coding και ξεκίνησε το #KodeWithKarlie, μία υποτροφία για κορίτσια μεταξύ των ηλικιών 13-18 που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν στον συγκεκριμένο προγραμματισμό. Το μόνο που είχαν να κάνουν εκείνες ήταν να εξηγήσουν, σε μορφή βίντεο, τους λόγους για τους οποίους θα ήθελαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα χωρίς να χρειάζεται να έχουν προηγούμενη εμπειρία με υπολογιστές. Όπως λέει και η ίδια η Karlie “είναι εξαιρετικής σημασίας για τις νέες γυναίκες να μάθουν coding όσο πιο νωρίς γίνεται, έτσι ώστε να έχουν λόγο και άποψη στον κόσμο του μέλλοντος”.

Το κανάλι της στο youtube είναι #Goals

Όταν πρωτοξεκίνησε το “Klossy”, οι περισσότεροι πιστεύαμε πως η Karlie θα ανέβαζε μόνο περιεχόμενο σχετικό με μόδα που είχαμε ήδη δει κι έτσι κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη προσοχή, εκτός ίσως από τους φανατικούς της οπαδούς. Ναι, θα βρείτε πολύ backstage υλικό από επιδείξεις και φωτογραφίσεις αλλά με μια φρέσκια ματιά που σε κάνει να θες να δεις κι άλλο, ακόμα και αν αυτός ο τρόπος ζωής είναι κάποια έτη φωτός μακριά από τον δικό σου. Το Klossy είναι σικάτα φτιαγμένο, με υψηλής ποιότητας videos και αγγίζει θέματα αρκετά εκτός της μόδας. Η Karlie παίρνει την κάμερα μαζί της όταν ταξιδεύει, μιλάει με τους φαν της (και τους δίνει συνταγές), ενώ έχουν υπάρξει και μερικά βίντεο που ίσως έκαναν τους πιο ευαίσθητους από εμάς να ρίξουν ένα- δύο δάκρυα όπως όταν ασχολήθηκε με τον καρκίνο του μαστού.

Είναι αξιαγάπητη

Ίσως και ο νούμερο ένα λόγος που η Karlie Kloss είναι τόσο αγαπητή να είναι το γεγονός πως πάντα φαίνεται χαρούμενη, προσιτή, ταπεινή και απλά ένας καλός άνθρωπος. Πριν αρχίσουν οι κυνικοί της παρέας να πυροβολούν με προτάσεις όπως “είναι όλα ψέματα”, “αυτό είναι το Hollywood”, “ξέρεις τι σημαίνει δημόσιες σχέσεις?” θα ήθελα να σας σταματήσω με ένα μικρό και ξεκάθαρο “ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ”. Το γνωρίζουμε όλοι πως οι celebrities βάζουν μάσκες. Όταν όμως μία κοπέλα είκοσι τεσσάρων ετών χρησιμοποιεί την επιτυχία της για να τονίσει την σημασία της σκληρής δουλειάς, ποιος ακριβώς ενδιαφέρεται αν δεν το εννοεί πραγματικά? Με την επιμονή της, το ήθος της και την διάθεσή της να μάθει, η Karlie εμπνέει πολλούς, κυρίως νέα κορίτσια να βγουν εκεί έξω και να πάρουν την ζωή στα χέρια τους. Γι’αυτό είναι ένας όμορφος άνθρωπος.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2016

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice