Το περιμέναμε ότι αυτό θα ήταν το μοντέλο της χρονιάς

Ξεπέρασε την αδερφή της και αναδείχθηκε «Διεθνές Μοντέλο για το 2016» στα Βρετανικά Fashion Awards

Το μέλλον ανήκει δικαιωματικά στην Τζίτζι Χαντίντ. Ο αισθησιασμός της μπορεί να ρίξει το instagram και μαζί με τους 26.2 εκατομμύρια followers του λογαριασμού της, παίρνει καθημερινά εκδίκηση για όλα τα ειρωνικά σχόλια που είχε δεχτεί κατά καιρούς για τα κιλά της.

Στο κατάμεστο Royal Albert Hall του Λονδίνου, η 21 ετών Χαντίντ ανακηρύχτηκε και επισήμως, χθες το βράδυ, Διεθνές Μοντέλο της χρονιάς. Επικράτησε τόσο της νεότερης αδελφής της Μπέλα, όσο και άλλων κορυφαίων τοπ μόντελ όπως οι Κένταλ Τζένερ, Adwoa Aboah και Λινέισι Μοντέρο, αποσπώντας το  Βραβείο Top Modelling.

Η Τζίτζι Χαντίντ μοντέλο της χρονιάς για το 2016

Η Χαντίντ γίορτασε τη νίκη της συμμετέχοντας σε ένα mannequin challenge, μαζί με το κοινό του Royal Albert Hall και με δάκρυα στα μάτια δήλωσε, παραλαμβάνοντας το βραβείο: «Θέλω μόνο να πω ότι ξέρω πως ανήκω στη γενιά των social media και αισθάνομαι ευλογημένη γι’ αυτό, αλλά η βιομηχανία της μόδας είναι η οικογένεια μου και εσείς είστε ο λόγος που σήμερα βρίσκομαι εδώ. Υπήρξαν πολλοί τόσο γνήσιοι, ειλικρινείς, που είδαν πέρα από αυτό που έψαχνε να δει όλος ο υπόλοιπος κόσμος, αυτό σημαίνει πάρα πολλά για μένα».

Η πανέμορφη ξανθιά ύπαρξη με τον ακαταμάχητο συνδυασμό Παλαιστίνιας και Ολλανδικής καταγωγής και τις ασυνήθιστες καμπύλες, που σπάνια συναντά κανείς σε μοντέλο του δικού της βεληνεκούς, ανέτρεψε όλα τα δεδομένα στον κόσμο των It girls. Κατάφερε, πρόσφατανα, γίνει ιέρεια του οίκου Chanel και οι μετοχές της ανεβαίνουν συνεχώς.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε ηλικία 2 ετών την ανακάλυψε ο συνιδρυτής της Guess, Πολ Μαρτσιάνο κάνοντάς την το πρόσωπο της εταιρείας για τις παιδικές καμπάνιες. Ακολούθησαν προτάσεις και συνεργασίες από τις μεγαλύτερες εταιρείες και περιοδικά, ενώ η Τζίτζι Χαντίντ έχτιζε μεθοδικά τον μύθο της στα social media, ποστάροντας κάθε λεπτό της υπερπολυτελούς και αστραφτερής ζωής της. Οι selfies με τις κολλητές –όλες διάσημα μοντέλα της παγκόσμιας σκηνής- η μητέρα πρωταγωνίστρια στο reality «The Real Housewives of Beverly Hills», η σούπερ μόντελ αδερφή και μία καριέρα που, όπως όλα δείχνουν, δεν μπορεί παρά να καταλήξει στην κορυφή.

Πίσω από την λάμψη και τα φώτα της διασημότητας η Χαντίν είναι και λίγο αντράκι, αφού στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, όταν τα 57 κιλά της είχαν γίνει αντικείμενο δριμύτατων αρνητικών και ειρωνικών σχολίων, τόλμησε να απευθυνθεί ανοιχτά στους επικριτές της με αναρτήσεις στα social media:

«Ναι, έχω στήθος, έχω κοιλιά, έχω οπίσθια, έχω μπούτια και δεν ζητάω χάρη από κανέναν. Φοράω ρούχα κανονικού μεγέθους. Τα άγρια σχόλια που μου στέλνετε δεν μου δίνουν κίνητρο να αλλάξω σώμα, ούτε να αρνηθώ τις προτάσεις των σχεδιαστών που μου προτείνουν να φορέσω τα ρούχα τους στην πασαρέλα».

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι έσπευσαν να με σχολίασαν πολύ γρήγορα και πολύ αρνητικά τον τελευταίο μήνα. Ναι, οι επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έρχονται κατά 99% από ανθρώπους, που δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε. Είμαι άνθρωπος και δεν πρόκειται να πω ψέματα. Άφησα αυτήν την αρνητικότητα να με επηρεάσει λίγο… Ναι, δεν έχω το ίδιο σώμα, που έχουν άλλα μοντέλα στα show. Όχι, δεν πιστεύω ότι είμαι η καλύτερη στα show, στα οποία έχω συμμετέχει. Ναι, θέλω να κάνω μοναδικές εμφανίσεις, αλλά ξέρω ότι πρέπει να βελτιωθώ. Παρόλα αυτά, δεν είμαι η μοναδική με αυτόν τον τύπο σώματος στη μόδα…».

Η Τζίτζι Χαντίντ μοντέλο της χρονιάς για το 2016

Από σήμερα θα αδιαφορεί μάλλον ακόμα περισσότερο για τις κακές γλώσσες, αφού η αξία της αναγνωρίστηκε και επισήμως τη νύχτα της 5ης Δεκεμβρίου, στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας. Από τους μεγάλους κερδισμένους της βραδιάς των Fashion Awards που την ανέδειξαν ήταν και ο οίκος Alexander McQueen, που κέρδισε το βραβείο «British brand of the year», αλλά και η βρετανική Vogue, που κλείνει φέτος έναν αιώνα ζωής.

Η πρόθεση της διοργάνωσης να επενδύσει στη νέα γενιά φάνηκε –εκτός από τη βράβευση της 21χρονης Χαντίντ- και από την επιλογή του βραβείου «New Fashion Icons», που δόθηκε στα αδέλφια Jaden και Willow Smith, 18 και 16 ετών αντίστοιχα. 

Η Τζίτζι Χαντίντ μοντέλο της χρονιάς για το 2016

Με την Donatella Versace τη βραδιά των βραβείων

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice