Χmas στο Graffito

Στην αυτοκρατορία της χαράς με οδηγό ένα vegan τρουφάκι

Aκόμα θυμάμαι τα λόγια του Κωνσταντή Ροκόφυλλου όταν πριν 3 χρόνια άνοιγε το τριώροφο concept store στην επάνω πλευρά της Σόλωνος: «Να το θυμάσαι, σιγά-σιγά η περιοχή θα αναγεννηθεί».

Ήταν ακόμα κρίση, βαθιά κρίση, τίποτα δεν σάλευε στα πεζοδρόμια της μαρτυρικής οδού. Η κρίση συνεχίστηκε και συνεχίζεται αλλά αίφνης αυτό το κομμάτι της Σόλωνος πράγματι αναγεννήθηκε.

Μαγαζιά μεγάλα, μικρά, ισόγεια, πολυώροφα άρχισαν να μπαίνουν ξανά στον εμπορικό χάρτη της πόλης και να διεκδικούν το δικό τους μερίδιο στην αγορά. 

Χmas στο Graffito

Χmas στο Graffito

Το Graffito είναι πάντα εδώ, σταθερή αξία, τόπος συνάντησης για όλους μας, σημείο αναφοράς για τα ραντεβού μας, για να «ψαρέψουμε» ιδέες για το σπίτι και τον κήπο μας, να  βρούμε δώρα γι’ αυτούς που αγαπάμε, να πιούμε ένα καφέ δίχως δράματα, να φάμε μια ολόφρεσκη σαλατούλα στα διαλείμματα της δουλειάς μας, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. 

Χmas στο Graffito

Στο ισόγειο, καθισμένοι στα τραπεζάκια μέσα-έξω θα παραγγέλνουμε πάντα τα vegan ενεργειακά τρουφάκια με τους ξηρούς καρπούς και τα brownies με τη γκρανόλα και τη μαύρη σοκολάτα που δοκιμάσαμε μια φορά και κολλήσαμε για πάντα. Και να ‘ταν μόνο τα γλυκά... Ποιος δεν έχει δοκιμάσει ακόμα τα ρολάκια λαχανικών της κουζίνας του, τον τόνο τατάκι, το ταρτάρ σολομού ή τη σαλάτα με το κολοκυθάκι και το γκότζι μπέρυ;

Χmas στο Graffito

Χmas στο Graffito

Αλλά στο Graffito (αν δεν είσαι τόσο λιχούδα όσο εγώ) ο κανονικός κόσμος πηγαίνει κυρίως για να διαλέξει κάτι από τις εκατοντάδες προτάσεις που εκτίθενται σε όλα τα επίπεδά του. Υπέροχα έπιπλα και φωτιστικά για το σπίτι, τα πιο καλαίσθητα παιδικά ρουχαλάκια που έχεις δει, ζεστά απίθανα φουλάρια από cashmere ή cotton, re-writtable t-shirts (για άνδρες και παιδιά), μια τεράστια ποικιλία γαλλικών (και ελληνικών) τσαγιών και αντίστοιχη ποικιλία αρωματικών χώρου και κεριών με μυρωδιές όχι από εκείνες που σου φέρνουν λιποθυμία αλλά που σε κάνουν να ξαναλατρέψεις το σπίτι σου. Εγώ βέβαια κάθε φορά που το επισκέπτομαι κολλάω στα γυναικεία αξεσουάρ, στα κοσμήματα και σε εκείνα τα μυστήρια bluetooth ηχεία που μου ‘χουν πάρει την καρδιά, ένας θεός ξέρει γιατί.

Χmas στο Graffito

Όπως σωστά υποθέσατε, εκεί θα περάσω και φέτος τις γιορτές και τις παραμονές και τις προπαραμονές γιατί μόνο σε αυτό το στέκι μπορώ να διασκεδάσω μέχρι τελικής πτώσεως και να επιστρέψω τη νύχτα στο σπίτι, ευτυχισμένη, χορτασμένη και ολόκληρη!

Άντε, καλά Χριστούγεννα σε όλους, guys, και ας επαναλάβουμε το μάντρα μας: Φάτε την πανίδα, αγκαλιαστείτε στη χλωρίδα και drive back safe.

Graffito, Σόλωνος 34 Κολωνάκι, 2103608936

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice