O καλλιτέχνης που μετατρέπει διάσημους ποπ σταρ σε χαρακτήρες της Disney

Οι υπέροχες ζωγραφιές του Daniel Kordek

Ένα από τα πλεονεκτήματα των social media και κυρίως του instagram είναι η ευκολία που προσφέρουν στους καλλιτέχνες να δημοσιεύσουν την δουλειά τους και να εκτιμηθούν αναλόγως. Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο Daniel Kordek, το προσωπικό ύφος του οποίου βασίζεται σε πορτρέτα διάσημων τραγουδιστών όπως η Ariana Grande και η Selena Gomez σαν χαρακτήρες από ταινίες κινημένων σχεδίων της Disney. Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς να χαρακτηρίσουμε το συγκεκριμένο στιλ. Δεν είναι καρικατούρα γιατί είναι αισθητικά πανέμορφο και κολακευτικό. Δεν μπορεί να θεωρηθεί καρτούν εξαιτίας των ρεαλιστικών σωματικών χαρακτηριστικών. Θα το κατατάξουμε λοιπόν σε κάτι ανάμεσα στο 2D animation που βλέπαμε την δεκαετία του ’80 και του ’90 και στα ψηφιακά σχέδια της Pixar του σήμερα.  Ας δούμε!

Ο Justin Bieber ως ένας εναλλακτικός Prince Charming.

Ποια πριγκίπισσα θα μπορούσε να φτάσει σε φωνή το τρίο Ariana Grande, Selena Gomez και Taylor Swift;

Λίγο Madonna και λίγο Cruella De Vil.

H Rihanna και τα μάτια της.

H Britney Spears της προηγούμενης δεκαετίας με τα πλεξουδάκια της ήταν έτοιμη να γίνει πριγκίπισσα. Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία.

Μία από τις καλύτερες δουλειές του Daniel,  ένα αιθέριο πορτρέτο της Selena Gomez.

H Βασίλισσα Adele μοιάζει να ανήκει σε μία γοτθική ιστορία, με κάστρα και ιππότες που πεθαίνουν για χάρη της.

Στον λογαριασμό του καλλιτέχνη υπάρχουν και πρωταγωνίστριες του κλασσικού Hollywood, όπως η Judy Garland και η Marilyn Monroe.

Δείτε το instagram του καλλιτέχνη εδώ

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice