376184-776637.jpg
Θανάσης Καρατζάς
Lifestyle

Άντρας προς Άντρα

Τέσσερις ειδικοί, ο καθένας ξεχωριστός στο είδος του, έχουν να πουν δυο λόγια στο σύγχρονο άνδρα για στιλ, fine drinking, grooming και την κουλτούρα των tattoo. 

Γιάννης Ντούκας

Βartender στο Noel Bar

Ο bartender του Noel, Γιάννης Ντούκας, προτείνει ένα κοκτέιλ ιδανικό για άνδρες, το «Lord Of Lombardy». «Ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών ζητά συνήθως κάτι δυνατό και ευκολόπιοτο και αυτό το κοκτέιλ είναι ακριβώς αυτό. Προσωπικά το θεωρώ μια καλή επιλογή καθώς με όπλα του δύο απλά υλικά, δηλαδή την τεκίλα και το μεσκάλ, μπορεί να αντικαταστήσει πολύ εύκολα τη σκέτη τεκίλα ή οποιοδήποτε άλλο απλό ποτό. Διαθέτει γλυκόξινες και spicy νότες, γεύση πικρή αλλά και αρκετά “ελληνική”, λόγω της ρίγανης με την οποία γαρνίρεται, η οποία το κάνει και αρωματικό. Είναι ένα κοκτέιλ για όλες τις ώρες της ημέρας». 


Γιώργος Σουμπάσης

Owner/Creative Director του fashion brand ΜΕ ΤΗΕΝ

Γιώργος Σουμπάσης

Το brand ΜΕ ΤΗΕΝ δημιουργήθηκε το 2014 από μία παρέα δημιουργικών ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τη μόδα από μία ανατρεπτική σκοπιά. Με γνώμονα τη ζωή στην πόλη και έμπνευση από όλα όσα αυτή περικλείει –αρχιτεκτονική, μουσική, στέκια– κατασκευάζουν ρούχα που διηγούνται ιστορίες. Ο ιδρυτής και creative director του ME THEN, Γιώργος Σουμπάσης, επιχειρεί να ορίσει το στιλ του σύγχρονου αθηναίου άνδρα. Του λείπει κάτι άραγε; «Θαρρώ πως το στιλ πλέον είναι στους δρόμους, στα παιδιά που κάνουν σκέιτ και δεν ντύνονται απλά με αυτό τον τρόπο, σε αγόρια (και κορίτσια) που αναζητούν τις προσωπικές τους γραμμές σε ρούχα και αντικείμενα που δεν παρασκευάζονται ανά χιλιάδες. Σίγουρα από την Αθήνα απουσιάζουν εκείνα τα καταστήματα που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις ορισμένα κριτήρια επιλογής.  Ίσως αυτό που αντιλαμβάνομαι σε πιο έντονο βαθμό να λείπει, είναι η φινέτσα. Το πώς και πού θα φας, τι θα πιεις, πώς θα απολαύσεις όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα. Κάπου εκεί, κρύβεται και η έννοια του στιλ».


Κυριάκος Μπαλάσκας

Tattoo Artist / Ιδιοκτήτης του Darkside Tattoo Society / διοργανωτής των Athens International Tattoo Convention,  Balkan Thessaloniki Tattoo Convention & Athens Tattoo Expo

Κυριάκος Μπαλάσκας

Κυριάκος Μπαλάσκας

Ο Κυριάκος Μπαλάσκας, ο άνθρωπος που έχει ταυτιστεί με το tattoo όσο κανείς στην Ελλάδα, μιλά για τις τάσεις στη δερματοστηξία αυτή την περίοδο και αποκαλύπτει τι προτιμούν να «βαρέσουν» συνήθως οι άντρες. «Δεν θα χρησιμοποιούσα τον όρο “τάσεις” γιατί το tattoo είναι τέχνη και όχι μόδα. Είναι μια τέχνη που εξελίσσεται συνέχεια και η πρόοδός της μεταφέρεται μέσα από τα social media στα οποία υπάρχει πολλή πληροφορία, εικόνα και έμπνευση για πολλά διαφορετικά σχέδια. Ο κόσμος τα τελευταία χρόνια είναι πια πολύ ενημερωμένος σχετικά με τη σκηνή του tattoo, δεν επιλέγει με βάση το σχέδιο αλλά την κατηγορία που του αρέσει και τον εκφράζει (π.χ. Dotism, Old School, Watercolors, Leterring κ.ά.). Από εκεί και έπειτα θα έλεγα ότι οι γυναίκες και οι άνδρες δεν διαφέρουν τόσο ως προς το τι επιλέγουν – με εξαίρεση ίσως το Japanese style το οποίο ζητάνε κατά κύριο λόγο οι άνδρες και τα thin lines τα οποία προτιμούν οι γυναίκες. Η διαφορά τους είναι ότι οι άνδρες κάνουν πιο εύκολα μεγάλα tattoo. Οι γυναίκες κάνουν πιο διακριτικά, αλλά συνήθως σε πολύ πιο εμφανή σημεία. Τέλος, οι άνδρες επιλέγουν συνήθως black & grey, παρά χρώμα, με εξαίρεση τους fan των Old School tattoos».


Βασίλης Μοναστιρλής 

Κουρέας / Ιδιοκτήτης του Barber Shop Εν Αθήναις 1928

Βασίλης Μοναστιρλής

Ο Βασίλης Μοναστρίλης ήταν από τους πρώτους που άνοιξε μπαρμπέρικο στην Αθήνα, όταν η τάση των περιποιημένων γενειάδων και των μυστάκων κατέκλυσε την πόλη και η επαγγελματική περιποίησή τους έγινε επιτακτική ανάγκη. Ο ιδιοκτήτης του vintage αισθητικής κουρείου στην οδό Σοφοκλέους δίνει tips για σωστό grooming, έτσι ώστε να διατηρούν τα αγόρια τις γενειάδες τους ή τα μουστάκια τους αφράτα και απαλά. «Το σωστό  grooming απαιτεί καθαριότητα. Από εκεί αρχίζουν όλα. Για αυτό σήκω το πρωί κεφάτος, και αφού έχεις βάλει τον καφέ σου να ετοιμάζεται, πλύνε τα γένια σου καλά, να φύγουν οι σκόνες, ο καπνός και η λιπαρότητα. Στέγνωσέ τα ακόμα καλύτερα. Βάλε επάνω τους ένα ενυδατικό κερί για γένια με medium κράτημα που θα μπορεί να τους δώσει σχήμα για όλη την ημέρα. Τελείωσε την περιποίηση με ένα αρωματικό beard oil. Αν όλα αυτά ωστόσο σου φαίνονται ξένα… τότε έλα και άφησέ μας να σου δείξουμε. Εννοείται πως θα σου προτείνουμε προϊόντα και gadjets».  

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice