376199-778260.jpg
Θανάσης Καρατζάς
Lifestyle

Κίμων Φραγκάκης: Συνδυάζεται η διανόηση με το στιλ;

Ο ιδρυτής του Andro.gr μας μιλάει για συμπεριφορές και στιλ

Eίσαι ιδρυτής του Andro.gr, ενός καθαρά ανδρικού site. Ποιος είναι ο στόχος σου; 

Το Andro είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς και απευθυνόμαστε στον σκεπτόμενο άνδρα της νέας εποχής που δεν φοβάται να συνδυάσει τη διανόηση με το στιλ. Στόχος μας είναι να προάγουμε ένα λάιφσταϊλ με θετικό αποτύπωμα για αναγνώστες με άποψη που αναζητούν αξιόλογο πρωτογενές περιεχόμενο – όχι ειδησάρια, πορνογραφία και πειρατικές αναδημοσιεύσεις. Επίσης στόχος μας στα Artisans events, που διοργανώνουμε, είναι να φέρουμε τα αληθινά premium brands που έχουν μια ιστορία να αφηγηθούν, σε επαφή με το αληθινά premium κοινό που ξέρει να εκτιμά την ποιότητα και τη μοναδικότητα. Τέλος, στόχος μας στο Ladies Run που φέτος διοργανώνουμε στις 22/10 είναι να στηρίξουμε ευπαθείς ομάδες γυναικών. Μέσω του ΔΕΣΜΟΥ έχουμε προσφέρει πάνω από 20.000 ευρώ σε γυναίκες φυλακισμένες, μετανάστριες, τοξικομανείς, κακοποιημένες κ.ά.

Είσαι ένας από τους πιο καλοντυμένους Αθηναίους. Ποιο είναι το μυστικό του στιλ σου; 

Ελπίζω να μη θεωρούμαι ιδιαίτερα καλοντυμένος, καθώς το βρίσκω μειονέκτημα για έναν άνθρωπο που προτιμά να δημιουργεί ένα ελάχιστο ενδιαφέρον με τα λόγια και τις πράξεις του και όχι με την εμφάνισή του. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αποφεύγω τη μόδα. Κατά συνέπεια το «μυστικό του στιλ μου» είναι ότι είμαι μάλλον παλιομοδίτης. 

Το ρούχο ορίζει τον άνδρα ή ανάποδα;

Το ρούχο σε ορίζει, αν δουλώνεσαι σε αυτό. Όμως η υπερβολική έμφαση στην εικόνα μας ενέχει τον κίνδυνο της αυτογελοιοποίησης. Αντιθέτως είναι αλήθεια ότι με το παράστημα και τον αέρα της αυτοπεποίθησης μπορείς να αναδείξεις κάθε ρούχο. Άρα εσύ ορίζεις το ρούχο, αν έχεις προσωπικότητα, και το ρούχο σε ορίζει, αν είσαι υπερβολικά ανασφαλής και μαϊμουδίζεις τις τάσεις. Τέλος, σχετικά με τη «στολή εργασίας» που αφορά και τους πολιτικούς μας, συνηθίζω να λέω ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, όμως ο παπάς δεν μπορεί να φορέσει ό,τι ράσα γουστάρει. 

Έχουν στιλ οι έλληνες άντρες; Τι κάνει σήμερα στιλάτο έναν άντρα;

Στιλ έχει οτιδήποτε το αυθεντικό. Ένας βέρος Κρητικός με στιβάνια είναι πιο stylish από τον «μοδάτο» του συρμού που απλώς συλλέγει φίρμες. Γενικά οι σύγχρονοι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη ομογενοποιούνται εμφανισιακά και χάνουν την ιδιοπροσωπία τους. Παρόλα αυτά επειδή οι Έλληνες έχουμε σε γενικές γραμμές έντονες προσωπικότητες, αν εμπιστευτούμε τον εαυτό μας και δεν μαϊμουδίζουμε εφήμερες τάσεις, μπορούμε να είμαστε αυθεντικά στιλάτοι. Άλλωστε η μεσογειακή ακτογραμμή όπου κατοικούμε είναι το πιο στιλάτο σιρκουί του πλανήτη. 

Κίμων Φραγκάκης

Τα 3 πιο συνηθισμένα λάθη συμπεριφοράς που κάνουν οι άντρες;

Στη συμπεριφορά τα περισσότερα λάθη πηγάζουν από τη στρεβλή αντίληψη ότι η ευγένεια αποτελεί ένδειξη αδυναμίας. Στην πραγματικότητα ισχύει το ανάποδο: Η αγένεια είναι αδυναμία χαρακτήρα και μαρτυρά κόμπλεξ κατωτερότητας.

Ένα αρκετά διαδεδομένο λάθος ντυσίματος αλλά στην ουσία συμπεριφοράς, είναι και ο πτωχοπροδρομισμός αρκετών καλλιτεχνών και καλλιτεχνιζόντων που πηγαίνουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις –ή προσέρχονται να βραβευτούν!– με περίλυπο ύφος και μουσταρδί πουλόβερ διότι νομίζουν ότι αυτό τους καθιστά εναλλακτικούς. Πρόκειται περί αντεστραμμένης σπουδαιοφάνειας και κοινής αγένειας. 

Τρίτο λάθος συμπεριφοράς και εμφάνισης είναι η υπερπροσπάθεια. Πολλά καινούργια ρούχα, πολλές μάρκες, πολύ άρωμα, πολύ κακό για το τίποτα. 

Ποιο είναι το στιλ που κατά τη γνώμη σου χαρακτηρίζει την εποχή της κρίσης;

Η κρίση θα μπορούσε να αναδείξει ένα πιο διαχρονικό στιλ αφού, όπως έλεγαν οι παλιοί, «η φτήνια τρώει τον παρά». Δηλαδή η κρίση θα μπορούσε να ωθήσει ανθρώπους –όσους έχουν τη δυνατότητα– να επενδύσουν σε λίγα και καλά ρούχα που θα κρατήσουν για πολλά χρόνια. Τσαγκάρηδες που διόρθωναν τα στιβαρά δερμάτινα παπούτσια βρίσκαμε παντού τα χρόνια της πραγματικής φτώχειας. Δεν υπήρχε το Zara και το H&M αλλά οι άνθρωποι ήταν πιο καλοντυμένοι. Όχι μόνο οι αστοί αλλά και οι χωριάτες – όσο ντύνονταν παραδοσιακά, με έργα λαϊκής τέχνης κατάσαρκα δηλαδή. Αν εννοείτε ποιο λουκ είναι συνυφασμένο με την περίοδο που διανύουμε, τότε προφανώς θα σας πω το λουκ των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, μερικοί εκ των οποίων ομοιάζουν με παλιάτσοι. 

Ποιο είναι το μυστικό για να αναδείξεις ένα συνηθισμένο ντύσιμο;

Ένα φανταχτερό αξεσουάρ δεν θα το αναδείξει, απλώς θα τονίσει την μπαναλιτέ του ντυσίματος. Το μυστικό για να αναδείξεις το πιο κοινό ντύσιμο είναι να είσαι καθαρός, ευγενής, καμαρωτός, να έχεις ένα ζεστό χαμόγελο και μια σφιχτή χειραψία. 

Βλέπουμε τους πολιτικούς μας να μην αποχωρίζονται το σακίδιο. Είναι το νέο φετίχ;

Μάλλον θέλουν να δείχνουν δραστήριοι και όχι καθωσπρέπει. Γιατί όχι; Το σακίδιο είναι η καλύτερη τσάντα διότι έχεις τα χέρια σου ελεύθερα. Προσωπικά κυκλοφορώ μονίμως με σακίδιο Kimalé . Ακόμα και με κοστούμι.

Τι θα συμβούλευες κάποιον άντρα για το ιδανικό smart casual και το ιδανικό business look;

Επειδή έχω κάνει βίντεο γι’ αυτά ακριβώς τα θέματα «εκπαιδεύοντας» αντίστοιχα τον Αντώνη Βλοντάκη και τον Θοδωρή Τσεκούρα, θα μου επιτρέψετε να σας παραπέμψω να τα δείτε εδώ

Ποιες είναι οι πιο hot τάσεις του φετινού χειμώνα στους άντρες;

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα.

Κίμων Φραγκάκης

Ο Κίμων Φραγκάκης φωτογραφήθηκε στο Tartaras Eyewear & Optometry

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice