Φόρα το όπως η Gina!


Τα κοσμήματά της Lollobrigida στο σφυρί

«Η γυναίκα στα 20 είναι πάγος, στα 30 είναι ζεστή και στα 40 καυτή» - Gina Lollobrigida.

O οίκος Sotheby's εκθέτει 22 μοναδικά κοσμήματα του θρυλικού sex symbol στην Magnificent Jewels and Noble Jewels δημοπρασία, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαϊου 2013 στη Γενεύη. Εξαιρετικά κομμάτια των δεκαετιών '50 και '60 του οίκου Bulgari, δεκάδων καρατίων και πολλών δισεκαττομυρίων ευρώ θα περάσουν από τα μάτια των τυχερών που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση.

n

Στη δημοπρασία θα παρουσιαστούν ξεχωριστά κοσμήματα που φορέθηκαν από την ίδια καθ'όλη τη διάρκεια της καριέρας της, και τα οποία πρωταγωνιστούσαν στην έκθεση «Bulgari -125 Χρόνια Ιταλικής Μεγαλοπρέπειας», το διάστημα 2009-2012. Μέρος των εσόδων που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για τους σκοπούς της έρευνας γύρω από τα βλαστοκύτταρα.

n

n

Η 85χρονη Ιταλίδα σταρ δήλωσε σχετικά: «Στάθηκα αρκετά τυχερή ώστε να μου έχουν δοθεί πολλοί ρόλοι στην ζωή μου – ως ηθοποιός, ως μητέρα, ως φωτορεπόρτερ, ως πρέσβειρα της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας και ως καλλιτέχνιδος. Ξεκίνησα να συλλέγω κοσμήματα Bulgari τις δεκαετίες ’50 και ’60, μαγεμένη από την υπέροχη τεχνική και το διακριτό στιλ αυτών των κομματιών. Με συνόδευσαν σε πολλά ταξίδια, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά, και φέρουν τα αρώματα εκείνων των εποχών και των συναρπαστικών ανθρώπων που γνώρισα κατά την διάρκεια αυτών των ταξιδιών. Αυτές τις μέρες επενδύω το χρόνο μου στην καριέρα μου ως γλύπτρια. Μετά από περισσότερα από 65 χρόνια έχω κάνει έναν πλήρη κύκλο, επιστρέφοντας σε όσα έμαθα στην Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης. Ως γλύπτρια ελάχιστη ανάγκη έχω από κοσμήματα, και γι’αυτό αποφάσισα ότι είναι η καλύτερη στιγμή να τα μοιραστώ με άλλους συλλέκτες. Με το να κάνω αυτό, μπορώ επίσης να βοηθήσω έναν σκοπό για τον οποίο έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αυτόν της έρευνας των βλαστοκυττάρων και της θεραπείας μέσω αυτών, η οποία πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι δωρεάν διαθέσιμη για κάθε παιδί. Είναι επιθυμία μου μέρος από τα κέρδη των πωλήσεων να διατεθούν προς βοήθεια ίδρυσης ενός διεθνούς νοσοκομείου για την έρευνα των βλαστοκυττάρων.»

n

n

Η δημοπρασία αυτή έρχεται ως συνέχεια σε μια σειρά από συλλογές προσωπικοτήτων συνυφασμένων με την Ιταλική σκηνή της τέχνης, όπως των Gianni Versace, Maria Callas και Franco Zeffirelli, όπως αναφέρει και o Mario Tavella, Πρόεδρος του Οίκου Sotheby’s Ιταλίας και Αντιπρόεδρος του Οίκου Sotheby’s.

n

Τα καλύτερα κομμάτια της δημοπρασίας παρουσιάστηκαν στο Λονδίνο και θα εκτεθούν επίσης στο Χογκ-Κογκ, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, τη Ρώμη και τη Ζυρίχη.

Δείτε ένα απόσπασμα από την ταινία «Beautiful but dangerous», μετά την οποία η Lollobrigida είχε χαρακτηριστεί η ομορφότερη γυναίκα του κόσμου: 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice