Μαιευτήριο! Τα πιο διάσημα νεογέννητα της τέχνης

9 διάσημα μωρά

Με αφορμή τη γέννηση του βασιλικού μωρού, που ξαναέκανε τα μωρά της μόδας, θυμόμαστε τα πιο διάσημα νεογέννητα (ή περίπου).

 

«Το μωρό της Ρόζμαρι». Γεννήθηκε από τη φαντασία του συγγραφέα Άιρα Λέβιν και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Ρομάν Πολάνσκι το 1968.

n


Ο βαφτισιμιός του Αλ Πατσίνο στο «Νονό». Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα το 1972 χρειάζεται έναν ανιψιό και πνευματικό παιδί για τον Μάικλ Κορλεόνε (Αλ Πατσίνο) στον «Νονό» του. Επιστρατεύει τη σχεδόν νεογέννητη κόρη του Σοφία Κόπολα.

ν


«The Radiant Baby». Δημιούργημα του Κιθ Χάρινγκ το 1980. Οι κριτικοί τέχνης πίστεψαν ότι παραπέμπει στο νεογέννητο Χριστό, αν και ο καλλιτέχνης δεν το παραδέχτηκε ποτέ. «Τα μωρά συμβολίζουν τις δυνατότητες του μέλλοντος, την κατανόηση της τελειότητα, πόσο τέλειοι θα μπορούσαμε να είμαστε. Δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό σε ένα μωρό. Ποτέ» έλεγε.

n


Blanket. Το τρίτο παιδί του Μάικλ Τζάκσον γεννήθηκε το 2002 κι έγινε διάσημο όταν ο πατέρας του αποφάσισε να το βγάλει έξω από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου, στο κενό.

n


«Το παιδί του σωλήνα», αριθμός ένα. Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1978 και έδωσε ελπίδα και απογόνους στα άτεκνα ζευγάρια του πλανήτη.

n


Μωρά στη Φωτιά. Πανκ-ροκ συγκρότημα, που φτιάχτηκε το 1984 από τρεις Βεροιώτες, τους Στέλιο "Σαλβαδόρ" Παπαϊωάννου (τραγούδι και μπάσο), Γιώργο Παπαϊωάννου (ντραμς) και Δημήτρη Βασιλειάδη (κιθάρα). Λίγο αργότερα ο Βασιλειάδης αντικαθίσταται από τον Παύλο Παυλίδη (μετέπειτα Ξύλινο Σπαθί).

n


Talladega Nights – Προσευχή στον Baby Jesus. Ένα μικρό απόσπασμα «Dear Lord baby Jesus, […] I would like to thank you for bringin' me and my mama together, and also that my kids no longer sound like retarded gang-bangers».


 «Μωρό μου» και «Κλείσε τα μάτια». Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γράφει το σενάριο και δίνει στον Αιμίλιο Χειλάκη ρόλο τρελού. Κάνει γλύκες για να μην τον καταλάβουν αποκαλώντας διαρκώς την Ιωάννα Παππά «μωρό του».


«Χωρίς το μωρό μου». Διά χειρός Νίκου Καρβέλα, τραγουδήθηκε το 2000 με μεγάλη επιτυχία από την Άννα Βίσση.

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice