Τα καλύτερα Halloween video του Youtube

Ντύσου ζόμπι, φτιάξε κρανία και αλείψου με ψεύτικα αίματα

31 Οκτωβρίου. Η μέρα του Halloween, η γιορτή που για πολλές δυτικές εκκλησίες αντιστοιχεί στην παραμονή της δικής μας γιορτής των Αγίων Πάντων. Οι Μεξικανοί την ίδια μέρα γιορτάζουν τη δική τους Μέρα των Νεκρών (και αυτή περιλαμβάνει κρανία και νεκροταφεία), ενώ για τους Ορθόδοξους είναι απλά η ονομαστική γιορτή του Νάρκισσου (η άχρηστη πληροφορία της μέρας). Αλλά επειδή είμαστε η γενιά που μεγάλωσε με αμερικανικές ταινίες στις οποίες προέφηβοι περιφέρονταν από πόρτα σε πόρτα ρωτώντας "trick-or-treat?", μας είναι πολύ οικεία η γιορτή του Halloween με τις γελαστές κολοκύθες και το διαγωνισμό τρομακτικότερου κοστουμιού. Σήμερα, επί Youtube, η γιορτή ζει νέες δόξες. Κι έτσι τον τελευταίο καιρό η πλατφόρμα έχει πλημμυρίσει με βίντεο από τους υπερεπιδέξιους make up gurus με τους πιστούς subscribers και τα χιλιάδες λάικ, με diy βίντεο κοστουμιών και μεταμφιέσεων και με τιπς πάσης φύσεως για τους αμέτρητους φαν του σπλάτερ, ταραντινικού ή, συχνά ακόμα πιο χάρντκορ.

Με μια πρόχειρη κατηγοριοποίηση θα μπορούσαμε να πούμε πως τα βίντεο μεταμφιέσεων για το Halloween χωρίζονται σε τρεις μεγάλες ομάδες. Η πρώτη είναι η παλιά καλή σέξι στολή, δηλαδή οι νοσοκόμες, οι γατούλες καθώς και οτιδήποτε άλλο (όπως ζόμπι εν προκειμένω) με μεγάλες δόσεις σεξαπίλ και κλασικών womens costumes χαρακτηριστικών (βλέπε σορτς, κορμάκια, διχτυωτά καλσόν κτλ). Η δεύτερη είναι οι μεταμφιέσεις-υπερπαραγωγή, δηλαδή τα βίντεο που πάντα σ' αρέσει να βλέπεις αλλά ποτέ δεν πρόκειται να καταφέρεις να αντιγράψεις. Τέλος, υπάρχει και η αμιγώς Halloween κατηγορία, η ούλτρα σπλάτερ. Με εξαίρεση την 1η κατηγορία που τη θεωρούμε ξεπερασμένη και μας αρέσει λιγότερο από τις άλλες, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα Halloween βίντεο του Youtube για να πάρετε ιδέες για τα σημερινά πάρτι. Γιατί ναι, και στην Ελλάδα γιορτάζεται το Halloween.


Μακιγιάζ-υπερπαραγωγή, εμπνευσμένο από τη μεξικάνικη Day of the Dead, από τη διάσημη make up guru Michelle Phan.


Ζόμπι-υπερπαραγωγή. Το last minute στον τίτλο του βίντεο μην το πάρεις τοις μετρητοίς, κανένα διωράκι το χρειάζεσαι (τουλάχιστον). 


Πώς να ντυθείς Έμιλυ από το Corpse Bride του Tim Burton (ο σκηνοθέτης που φοριέται πάντα σε απόκριες, Halloween κτλ).   


Με το βίντεο αυτό ασχολήθηκε μέχρι και η Daily Mail. Είναι εμπνευσμένο από τον Γερμανό διπρόσωπο καλλιτέχνη Sebastian Bieniek.


 Κατηγορία ντύσιμο, όχι πια βάψιμο. Τέλειες οι δίδυμες από τη Λάμψη του Κιούμπρικ στο 1:20.


 Άουτφιτ Κουρδιστό Πορτοκάλι στο 1:30 και Wednesday Addams, της γνωστής οικογένειας, στο 3:50.


 Καλά, ναι, αυτό είναι ο ορισμός της κατηγορίας 1 με την οποία διαφωνώ. Αλλά αγαπώ την Andrea.


 Κι άλλη Andrea.


 Όταν η Michelle Phan συνάντησε τη Μπάρμπι και τον Ρομέρο.


 Γι' αυτό το βίντεο τα λόγια περιττεύουν. Όσοι τολμηροί θα αποθεωθείτε.


Η κατηγορία βίντεο με κομμένα μέλη και σάρκες που χάσκουν ορθάνοιχτες είναι αχανής. Αυτό το βίντεο, παρά την άγνωστη γλώσσα, έχει κάτι ιδιαίτερο. Και ναι, it's all about latex! 


Για το τέλος, κάτι κλασικό και αγαπημένο.

Επειδή κάθε χρονιά φαντασιωνόμαστε την τέλεια στολή ζόμπι αλλά καταλήγουμε να κάνουμε το πολύ καμιά αποτυχημένη γρατζουνιά ελλείψει χρόνου και συνέργων, t-shirt και γρήγορα στο πάρτυ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice