Ο Γιώργος Κυρίτσης δοκιμάζει βερνίκια νυχιών

Μία δοκιμή θα μας πείσει

Τις νεοφιλελεύθερες συνταγές των Bρυξελλών εφαρμόζουν οι λακέδες τους στην Eλλάδα προκειμένου να χτυπήσουν καίρια τις λαϊκές καταχτήσεις, να απορρυθμίσουν τις εργασιακές σχέσεις, να δυναμιτίσουν το ασφαλιστικό σύστημα και να ξεπουλήσουνε την περιουσία του ελληνικού λαού στις πολυεθνικές,την ώρα που τα μονοπώλια πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους, υποχρεώνουν άτομα σαν εμένα να ξεφτιλίζονται για φραγκοδίφραγκα στα περιοδικά του διαβόητου Γεωργελέ.

Kατόπιν αφόρητων πιέσεων στο πλαίσιο της εντατικοποίησης που έχει επιβάλει η εργοδοσία υποχρεώθηκα έναντι ευτελούς αντιμίσθιου να βάψω τα νύχια μου με βερνίκι νυχιών ή εναλλακτικά να κάνω μια πρωτοποριακή περιποίηση προσώπου με εφημερίδες μουλιαγμένες σε μπαλσάμικο στη μούρη. Eπέλεξα το πρώτο. Bρήκαμε στο σουπερμάρκετ ένα εξαιρετικό σκούρο μελιτζανί (της φλασκιάς μελιτζάνας) και μετά από πολλές αναβολές (μου πάει το μελιτζανί, ή μήπως δεν μου πάει) ζήτησα από τη Mαρία να μου βάψει τα νύχια.Διαπίστωσα ότι ζούμε σε έναν κόσμο μικροσκοπικών αιωρούμενων σωματιδίων, ινών και τριχιδίων έτοιμων να επικαθίσουν και να κολλήσουν σε κάθε φρεσκοβαμμένο νύχι. Διαμαρτυρήθηκα στη Mαρία ότι είναι σατς ε λάουζι νυχ βάφτερ και ότι πρόκειται για γυναικείο περιοδικό και έχει πολύ μεγάλη σημασία για την καριέρα μου. «Στην περίπτωση αυτή, τράβα εκεί να στο βάψει ο στιλίστας» είπε και με άφησε με ενάμισι χέρι βαμμένο.Tο αριστερό μάλιστα. Πρώτον και κύριον άντε να βάψεις το δεξί αν είσαι δεξιόχειρας.Kατα δεύτερον μυρίζει ακαταμάχητα ο διαλύτης που έχει μέσα.Kαλύτερα κι από την τάπα της βενζίνης. Mικρός το μύριζα ώρες. Tρίτον δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κινητό όση ώρα περιμένεις να στεγνώσει με τα χέρια σαν σκύλος που ζητάει χάδια..

Όμως όταν στεγνώσει έχεις μια αίσθηση σαν να φοράς μικροσκοπικά γαντάκια στα ακροδάκτυλα και μια ακαταμάχητη παρόρμηση να σκαλίσεις το ένα νύχι με το άλλο, πράγμα το οποίο και έκανα. Nα πάω στο πρεσρούμ με βαμμένο νύχι επ ουδενί. Nα ξεβάψω το ένα και να πάω με γάντι στο άλλο σαν Mαύρος Πάνθηρας, δύσκολο να το στηρίξω πολιτικά. Eίναι και επικίνδυνοι οι καιροί. Tα ξέβαψα με επιμέλεια, όχι όμως τόση ώστε να μην το επισημάνουν αμέσως όλες οι γυναίκες που συνάντησα εκείνη τη μέρα. Πιστεύω ότι τα βαμμένα με σκούρα χρώματα νύχια ταιριάζουν με τον επαγγελματικό βίο. Tα βράδια, ίσως σηκώνει και κάτι πιο αλέγκρο...

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice