20 φεμινιστικές φράσεις που θα εμπνεύσουν κάθε γυναίκα

Γίνε η γυναίκα που θα θαύμαζες

20 φεμινιστικές φράσεις διάσημων αντρών και γυναικών που θα εμπνεύσουν κάθε γυναίκα.

Όχι ότι δεν έχουμε πετύχει αρκετά πράγματα μέχρι σήμερα για την ισότητα των δύο φύλων, όμως η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλά ακόμα να διεκδικήσουμε. Στον δυτικό κόσμο οι γυναίκες εξακολουθούν να πληρώνονται λιγότερο για τις ίδιες δουλειές με τους άντρες και να παρενοχλούνται σεξουαλικά σε χώρους εργασίας. Σε άλλες πάλι χώρες οι γυναίκες δεν έχουν καν δικαίωμα στο ίδιο τους το σώμα. Μέσα σε όλα αυτά ξεφυτρώνουν κινήματα που θέλουν τις γυναίκες νοικοκυρές στο σπίτι με ποδιά. Όσο η μάχη του φεμινισμού κρατά, διαβάστε αυτά τα quotes για να εμπνευστείτε.

«Η πιο θαρραλέα πράξη είναι ακόμα το να σκέφτεσαι για τον εαυτό σου. Φωναχτά».
Coco Chanel, γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας

«Προς όλα τα μικρά κορίτσια που το διαβάζουν αυτό: Μην αμφιβάλλετε ποτέ ότι είστε δυνατές και αξίζετε κάθε τύχη και ευκαιρία στον κόσμο για να κυνηγήσετε και να πετύχετε τα όνειρά σας».
Hillary Clinton, αμερικανίδα πολιτικός

«Ύψωσα τη φωνή μου -όχι για να φωνάξω, αλλά για να ακουστούν όσοι δεν έχουν φωνή. Δεν μπορούμε να επιτύχουμε όλοι όταν οι μισοί κρατιούνται πίσω».
Malala Yousafzai, πακιστανή ακτιβίστρια για την εκπαίδευση των γυναικών

«Αν θες κάτι να ακουστεί, πες το σε έναν άντρα. Αν θες κάτι να συμβεί, πες το σε μια γυναίκα».
Margeret Thatcher, βρετανίδα πολιτικός

«Είμαι σκληρή, φιλόδοξη και ξέρω ακριβώς τι θέλω. Αν αυτό με κάνει "σκύλα", οκ».
Madonna, αμερικανίδα τραγουδίστρια

«Δεν θα έπρεπε να φοβόμαστε τη λέξη φεμινιστής. Άνδρες και γυναίκες θα έπρεπε να τη χρησιμοποιούν για να περιγράψουν τον εαυτό τους».
Justin Trudeau, καναδός πολιτικός

«Ο φεμινισμός δεν αφορά το να γίνουν οι γυναίκες πιο δυνατές. Οι γυναίκες είναι ήδη δυνατές, το θέμα είναι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο κόσμος αυτή τη δύναμη».
G. D Anderson, αυστραλή συγγραφέας, ακτιβίστρια, ιδρύτρια του The Cova Project

«Δε μου αρέσει ο τζόγος, αλλά αν υπάρχει κάτι στο οποίο θα στοιχημάτιζα είναι ο εαυτός μου».
Beyonce, αμερικανίδα τραγουδίστρια

«Μου αρέσει να βλέπω μια νεαρή κοπέλα να βγαίνει και να αρπάζει τον κόσμο από το γιακά. Η ζωή είναι "σκύλα". Πρέπει να βγεις εκεί έξω και κόψεις κώ***ς».
Maya Angelou, αμερικανίδα ποιήτρια και ακτιβίστρια

«Δεν χρειάζεται να είσαι χαριτωμένη. Δεν το χρωστάς σε κανέναν. Ούτε στο αγόρι/σύντροφο/σύζυγό σου, ούτε στους συναδέλφους σου και ιδιαίτερα ούτε σε τυχαίους άντρες στο δρόμο. Δε το χρωστάς στη μητέρα σου, στα παιδιά σου, στον πολιτισμό γενικά. Το να είσαι χαριτωμένη δεν είναι ένα ενοίκιο που πληρώνεις για να υπάρχεις ως γυναίκα».
Erin McKean, αμερικανίδα λεξικογράφος

«Φεμινιστής είναι οποιοσδήποτε αναγνωρίζει την ισότητα και την πλήρη ανθρωπιά γυναικών και ανδρών».
Gloria Steinem, αμερικανίδα δημοσιογράφος

«Οι γυναίκες λειτουργούσαν για αιώνες σαν καθρέφτες με τη μαγική δύναμη να αντανακλούν τη φιγούρα ενός άντρα δυό φορές μεγαλύτερη από το πραγματικό της μέγεθος».
Virginia Woolf, βρετανίδα συγγραφέας

«Δε χρειάζεται να είμαστε σύζυγοι ή μητέρες για να είμαστε πλήρεις. Μπορούμε να καθορίσουμε το δικό μας "ευτυχισμένο τέλος" μόνοι μας».
Jennifer Aniston, αμερικανίδα ηθοποιός

«Υπάρχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο σε μια γυναίκα που κυριαρχεί σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Χρειάζεται ένα συγκεκριμένο είδος χάρης, δύναμης, νοημοσύνης, θάρρους και το θράσος να μην δέχεσαι το όχι σαν απάντηση».
Rihanna, τραγουδίστρια από τα Barbados

«Όσο περισσότερο μιλάω για φεμινισμό, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνομαι ότι το να παλεύεις για τα δικαιώματα των γυναικών γίνεται συνώνυμο του ότι μισείς τους άντρες. Αν ξέρω σίγουρα ένα πράγμα, είναι ότι αυτό πρέπει να σταματήσει».
Emma Watson, βρετανίδα ηθοποιός

«Σε καμιά γυναίκα δε θα έπρεπε να λένε ότι δεν μπορεί να αποφασίσει για το σώμα της. Όταν τα δικαιώματα των γυναικών δέχονται επίθεση, κάνουμε το ίδιο».
Kamala Harris, αμερικανίδα δικηγόρος

«Δε θα περιορίσω τον εαυτό μου απλά και μόνο επειδή οι άνθρωποι δεν αποδέχονται το γεγονός ότι μπορώ να κάνω κάτι άλλο».
Dolly Parton, αμερικανίδα τραγουδοποιός

«Στο μέλλον δεν θα υπάρχουν γυναίκες ηγέτες. Θα υπάρχουν απλά ηγέτες».
Sheryl Sandberg, αμερικανίδα συγγραφέας και COO του Facebook

«Μορφώνεις έναν άντρα, μορφώνεις έναν άντρα. Μορφώνεις μια γυναίκα, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά»
Brigham Young, αμερικανός πολιτικός

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από μια κατεστραμένη γυναίκα που έχει ξαναχτίσει τον εαυτό της»
Hannah Gadsby, αυστραλή κωμικός