Πικνίκ

3 οάσεις μέσα στη πόλη για πικνίκ με στιλ και άποψη

Ο ωραιότερος τρόπος για να απολαύσετε ηλιόλουστες μέρες και χαλαρά Σαββατοκύριακα χωρίς να ξοδευτείτε σε διόδια, βενζίνες και κίνηση είναι να βρεθείτε σε εξοχικά σημεία μέσα στη πόλη.

1) Πρώην βασιλικά κτήματα στο Πάρκο Τατοίου: Εδώ μπορείτε να περιηγηθείτε στο θερινό ανάκτορο της πρώην βασιλικής οικογένειας, απέχει μόλις 15 χλμ βόρεια της Αθήνας και είναι ανοιχτό για το κοινό από την Ανατολή του ηλίου. Περπατήστε σε φανταστικά πεζοπορικά μονοπάτια, διασχίστε πλαγιές και μία καταγάλανη λίμνη ακριβώς δίπλα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. 

2) Αναφιώτικα: Ξεκινήστε τον περίπατο σας από το «Σινέ Θησείο» όπου απέναντι ακριβώς θα βρείτε ένα χωμάτινο αλλά βατό δρομάκι που θα σας οδηγήσει «μυστικά» μέσα 20-25 λεπτά στις απόλήξεις της Ακρόπολης. Βγάλτε μία αναμνηστική φωτογραφία με θέμα τουρίστας-στην-πόλη μου στο πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου και με θέα την Ακρόπολη. Συνεχίστε τη διαδρομή σας προς την Πνύκα και το λόφο Φιλοπάππου απλώνοντας το γεύμα σας περικυκλωμένοι από καταπληκτικά αρχαία μνημεία. (Ύπατο Φιλοπάππου)

3) Σούνιο: Κατεβείτε νότια στο «Χάος», ένα καταπράσινο μέρος από κάθετα βράχια, στρωθείτε για πικνίκ μέσα στα πεύκα, όπου μάλιστα θα βρείτε πηγές και τραπεζάκια. 

image

Ετοιμάζοντας το σκηνικό. Τι θα χρειαστείτε

Μια κουβέρτα ή μία υφασμάτινη κουρελού για να στρώσετε στο χώμα ή το γρασίδι.

Ένα καλάθι που θα το εφοδιάσετε με ένα νερό, τσιμπητά φαγητά τύπου tapas ένα μπουκάλι κρασί, μερικά φρούτα, ποτήρια και χαρτοπετσέτες. 

Ιδανικά διαβάστε στο ήμισι, αποσπάσματα απο ένα ωραίο αγαπημένο σας βιβλίο.. να μιλήσετε, να επικοινωνήσετε.

Τι να αποφύγετε;

Τα ζουμερά φαγητά με σάλτσες δεν ενδείκνυνται για κουβάλημα όπως επίσης και τα γυάλινα σκεύη. Για να μην κοπείτε αλλά και για να μην τα κλαίτε φυσικά. 

Τα πολυ στενά ρούχα και κυρίως τα παντελόνια καθώς δεν θα μπορείτε να ευχαριστηθείτε το οκλαδόν κάθισμα. 

Τα έξυπνα κινητά σας μην τα πάρετε μαζί, δεν είναι απαραίτητο να μάθουν #όλοι #οι #followers #σας #που #είσαστε #κυριακάτικο.

image

Υ.Γ Προτείνω να πάρετε μαζί σας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή μία τράπουλα και να στρώσετε μία φυσιολατρική μπιρίμπα σε πραγματικό πράσινο-τσόχινο φόντο. 

Υ.Γ2 Ένα απλό σύνολο με τζινς είναι ιδανική επιλογή. Η Jane Birkin δίνει διαχρονική έμπνευση με το breezy boho στυλ της.

image

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice