Η επίδειξη μόδας που συζητήθηκε στη Νέα Υόρκη
Η επίδειξη μόδας που συζητήθηκε στη Νέα Υόρκη © Bennett Raglin/Getty Images for Fashion Institute Of Technology/Ideal Images
Lifestyle

«Καταφανώς» ρατσιστική επίδειξη μόδας στη Νέα Υόρκη

Μοντέλο αρνήθηκε να φορέσει τα αξεσουάρ της «ντροπής» - Η σχολή ζήτησε συγνώμη

62224-137655.jpg
Newsroom |

Μία από τις γνωστότερες σχολές μόδας της Νέας Υόρκης παρουσίασε μια «ξεκάθαρα ρατσιστική» επίδειξη και αναγκάστηκε να ζητήσει «συγνώμη».

Σχολή μόδας στη Νέα Υόρκη αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για την «καταφανώς ρατσιστική» επίδειξη σε εκδήλωση στο Μανχάταν. Από τα μοντέλα ζητήθηκε να φορέσουν υπερμεγέθη προσθετικά αυτιά, χείλη και πυκνά φρύδια για ένα ντεφιλέ με δημιουργίες των σπουδαστών της σχολής.

Ένα από τα μοντέλα, η Αφροαμαρικανή Amy Lefevre  αρνήθηκε να εμφανισθεί με τα ρατσιστικά αξεσουάρ και καταγγέλλει πως δέχθηκε πιέσεις για να εμφανισθεί με αυτά στην πασαρέλα. «Μόλις είδα τα κομμάτια, άρχισε να τρέμω. Ένιωσα πως ήταν πολύ ρατσιστικό. Ήταν ξεκάθαρο πως δεν αισθανόμουν άνετα», είπε το μοντέλο στην New York Post.

Σε ανακοίνωσή της η Σχολή διαβεβαιώνει ότι το όλο περιστατικό διερευνάται. «Προς το παρόν», αναφέρει η πρόεδρος του Ινστιτούτου Μόδας, Joyce F Brown, «δεν φαίνεται πως ο αρχικός στόχος του ντιζάν, των αξεσουάρ και όλης της καλλιτεχνικής διεύθυνσης να ήταν κάποια δήλωση πάνω στο θέμα των φυλών».

gettyimages-1204679417.jpg
Προσθετικά αυτιά και πυκνά φρύδια © Bennett Raglin/Getty Images for Fashion Institute Of Technology/Ideal Images


Ωστόσο, σημείωσε «η τελική έκβαση απεδείχθη ότι ήταν αυτή και γι' αυτό οφείλουμε μια συγνώμη από τους παρευρισκόμενους στην επίδειξη, από τους σπουδαστές και προς όσους προσβλήθηκαν από αυτό που είδαν».Το 25χρονο μοντέλο, όπως ανέφερε στη New York Post, ενημέρωσε το προσωπικό του ντεφιλέ πως δεν αισθανόταν άνετα να φορέσει τα αντικείμενα, ωστόσο εκείνοι της είπαν πως «για 45 δευτερόλεπτα δεν πειράζει να μη νιώθεις άνετα».  

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice