©EPA/ JASON SZENES
©EPA/ JASON SZENES
Lifestyle

Η Victoria's Secret πουλήθηκε για 525 εκατ. δολάρια

Εν μέσω σκανδάλων και πτώσης πωλήσεων

Το διεθνές brand Victoria's Secret πουλήθηκε για 525 εκατ. δολάρια στην εταιρεία Sycamore Brands.

Όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο μετά από τις πτώσεις των πωλήσεων και την κριτική που ασκήθηκε στο δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της για το καθεστώς μισογυνισμού, η Victoria's Secret πουλήθηκε. Ο Λέσλι Βέξνερ είχε δεχθεί επίσης έντονη κριτική για την στενή φιλική και επαγγλεματική σχέση που διατηρούσε με τον χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε λίγο αφότου μπήκε στην φυλακή με τις κατηγορίες της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης ανηλίκων.

Η Sycamore Brands αγόρασε το 55% της εταιρείας για περίπου 525 εκατ. δολάρια, ενώ πριν ένα μήνα η αξία της φαίνεται να άγγιζε το 1 δισ. Παρόλο που ο κ.Βέξνερ θα παραιτηθεί από CEO και πρόεδρος, η L Brands θα κρατήσει το 45% των μετοχών ώστε να «επιτρέψει στους μετόχους της να συμμετάσχουν στην ανανέωση και αναβάθμιση του brand». Οι πωλήσεις της Victoria's Secret έπεσαν 12% τις γιορτές, ενώ το 4ο τρίμηνο του 2019, είχαν μια γενικότερη πτώση 10%. Το 2019 ήταν μια αρκετά κακή χρονιά αφού περισσότερα από 50 από τα καταστήματά του παγκοσμίως έκλεισαν και το διάσημο σόου της ματαιώθηκε.

Η Victoria's Secret δυσκολευόταν αρκετά τα τελευταία χρόνια αφού δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις ανάγκες και απαιτήσεις των καταναλωτών που ήθελαν καλύτερη εφαρμογή στα εσώρουχα και διαφημιστικές καμπάνιες με ρεαλιστικά πρότυπα. Το brand φαίνεται να έμεινε κολλημένο στον τρόπο σκέψης που το βοήθησε να κυριαρχήσει εξ αρχής στην βιομηχανία της μόδας: σουτιέν με ενίσχυση και διάσημα μοντέλα.

«Πιστεύουμε ότι, ως ιδιωτική πλέον εταιρεία*, η Victoria's Secret θα μπορεί να εστιάσει καλύτερα σε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα», δήλωσε ο κ.Βέξνερ στην επίσημη ανακοίνωση του brand. 

Υπάρχει ακόμη χρόνος για τη Victoria's Secret να ανοίξει τις πόρτες της στο diversity και να ακολουθήσει την παγκόσμια τάση που θέλει τις γυναίκες δυνατές και με αυτοπεποίθηση και όχι αγχωμένες να μεταμορφωθούν σε κάτι που δεν είναι; Θα δείξει.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice