©Getty Images/ Christian Vierig
©Getty Images/ Christian Vierig
Lifestyle

Πώς ο κορωνοϊός έγινε μόδα

Από τις πασαρέλες στο Instagram, ο χώρος της μόδας βρήκε τρόπο να κάνει trend τον Covid 19

Κορωνοϊός: Η αντίδραση των Εβδομάδων Μόδας και τα trends στο Instagram

Η σχεδιάστρια Marine Serre συνηθίζει να ενσωματώνει μάσκες προσώπου στα show της ως αισθητική, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού όμως, οι μάσκες είχαν κατακλύσει έτσι κι αλλιώς τα front row και τους δρόμους. Υπό το φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού, fashionistas, fashion editors και αγοραστές πόζαραν στους φακούς των φωτογράφων με βασικό αξεσουάρ τη μάσκα.

Από το show της Marine Serre ©Getty Images/  Estrop
Από το show της Marine Serre ©Getty Images/ Estrop

Λίγες ημέρες πριν, στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, η επιρροή της επιδημίας ήταν εμφανής με τον Armani να πραγματοποιεί το show του κεκλεισμένων των θυρών με livestream και αρκετά άλλα να ακυρώνονται -National Chamber of Italian Fashion, Michael Kors και άλλοι. Η εξαιρετικά γρήγορη εξάπλωση της ασθένειας στην Ιταλία προκάλεσε πανικό στην Ευρώπη με χιλιάδες κόσμο να ακυρώνει ταξίδια από και προς τα εκεί.

©Getty Images/ Edward Berthelot
©Getty Images/ Edward Berthelot

Κι αν πολλοί επίλεξαν να μην παρακολουθήσουν τις πασαρέλες στο Παρίσι, η Bella Hadid δε το έβαλε κάτω. Ταξιδεύοντας από το Μιλάνο στο Παρίσι, ανέβασε μια φωτογραφία της από το αεροπλάνο όπου φοράει μια κάπως πιο κομψή προστατευτική μάσκα, χωρίς να γράψει λεζάντα -σε μια προσπάθεια ίσως να φανεί cool εν μέσω της παράνοιας που επικρατεί για τον ιό.

Έξω από το show του Dior, κάποιος φορούσε μια μάσκα σκισμένη, προφανώς ως fashion statement. Μέσα όμως, η δημιουργική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri δήλωσε ότι «οι σκέψεις μας είναι με τις ομάδες, τους πελάτες, τους φίλους και τους συνεργάτες στην Ασία, την Ιταλία και όλο τον κόσμο». Την επόμενη μέρα, στο show του Dries Van Noten, το προσωπικό πρόσφερε δωρεάν μάσκες στην είσοδο, για όσους ήθελαν και στο εσωτερικό υπήρχαν απολυμαντικά χεριών.

Dries Von Noten ©Getty Images/  Victor Boyko
Dries Von Noten ©Getty Images/ Victor Boyko

Το ντόμινο εξελίξεων συνεχίζεται με την ακύρωση κι άλλων fashion shows και της Εβδομάδας Μόδας της Σεούλ, τους μεγάλους οίκους να χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια και τους συντάκτες να ανησυχούν πώς θα ταξιδέψουν πίσω στην πατρίδα τους σε λίγες ημέρες.

Το Instagram είναι γνωστό φυσικά ότι δεν χρειάζεται περισσότερο από κάποιες ώρες για να αναδείξει ένα trend, οπότε τις τελευταίες 24 ώρες, οι selfies με μάσκες αυξάνονται διαρκώς. Ήδη η Kate Hudson και η Gwyneth Paltrow ανέβασαν τις δικές τους από τα αεροπλάνα που ταξίδευαν, με την Paltrow να αναφέρει ότι κατευθύνεται στο Παρίσι.

Kate Hudson on Instagram: “Travel. 2020. #?”

Gwyneth Paltrow on Instagram: “En route to Paris. Paranoid? Prudent? Panicked? Placid? Pandemic? Propaganda? Paltrow’s just going to go ahead and sleep with this thing on…”

«Παράνοια; Σύνεση; Πανικός; Ησυχία; Πανδημία; Προπαγάνδα; Η Paltrow απλά θα συνεχίσει και θα κοιμηθεί με αυτό στο αεροπλάνο. Έχω ήδη παίξει σε αυτή την ταινία. Μείνετε ασφαλείς. Μην δίνετε χειραψίες. Πλένετε συχνά τα χέρια σας», έγραψε στη λεζάντα, κάνοντας μια αναφορά στην ταινία Contagion. Φυσικά, έχοντας κάνει την έρευνά της, θα προσέξετε ότι δε φοράει μια απλή χειρουργική μάσκα αλλά μία με μεγαλύτερο δείκτη ασφαλείας.

© Getty Images/  Christian Vierig
© Getty Images/ Christian Vierig

Υποπτευόμαστε ότι τις επόμενες ημέρες θα βαρεθούμε να βλέπουμε μάσκες εντός και εκτός Instagram. Οκ, μπορεί να μην είναι ακριβώς αποτελεσματικές αλλά τουλάχιστον γράφουν καλά στην κάμερα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice