Φόβοι ότι η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας έχει κορωνοϊό
Φόβοι ότι η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας έχει κορωνοϊό/ © EPA/JULIEN DE ROSA
Lifestyle

Η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας φίλησε υπουργό με κορωνοϊό

Έκανε το τεστ για τον Covid-19 μαζί με τον σύζυγό της, βασιλιά Φίλιππο Στ'

62224-137655.jpg
Newsroom |

Δείτε τη στιγμή που η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας φίλησε υπουργό με κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να κάνει άρον - άρον το τεστ για τον Covid-19.

Συναγερμός σήμανε στα βασιλικά ανάκτορα στην Μαδρίτη, όταν διαπιστώθηκε ότι η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας φίλησε υπουργό με κορωνοϊό. Όλα ξεκίνησαν όταν η σύζυγος του Φίλιππου Στ' χαιρέτησε εγκάρδια την υπουργό Ιρένε Μοντέρο, η οποία στη συνέχεια βρέθηκε θετική στον επικίνδυνο ιό. Η συνάντηση είχε γίνει την περασμένη Παρασκευή 6 Μαρτίου και όπως φαίνεται και στο βίντεο η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας κάνει χειραψία και δίνει φιλί στο μάγουλο στην υπουργό. Τεστ για τον κορωνοϊό έκανε και ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος Στ'. Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός της ημέρας.

Η Ιρένε Μοντέρο είναι η πρώτη υπουργός της ισπανικής κυβέρνησης που έχει κορωνοϊό. Τόσο η ίδια όσο και ο σύντροφός της, Πέδρο Ιγκλέσιας, έχουν τεθεί σε καραντίνα. Στην Ισπανία τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τα 2.000, με τους νεκρούς έχουν φθάσει τους 55.

Coronavirus: los Reyes se hacen las pruebas tras coincidir con Irene Montero y Pablo Iglesias

Κορωνοϊός στην Ισπανία: Κλείνουν σχολεία - Σε καραντίνα ολόκληρες πόλεις

Και ενώ η αγωνία κορυφώνεται για τη βασίλισα Λετίθια, τα εκπαιδευτικά κέντρα σε ορισμένες περιοχές όπως η Καταλονία και η Γαλικία δεν άνοιξαν σήμερα, Παρασκευή 13 Μαρτίου, ενώ τα υπόλοιπα θα κλείσουν τη Δευτέρα 16 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία της Μαδρίτης και της Λα Ριόχα έκλεισαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Η διάρκεια κλεισίματος πρόκειται να κρατήσει 15 ημέρες, αν και οι αρχηγοί των περιφερειακών κυβερνήσεων έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι το μέτρο θα μπορούσε να παραταθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πορτογαλία τα σχολεία θα κλείσουν επίσης από τη Δευτέρα μέχρι το τέλος του μήνα. Η Ισπανία έθεσε τέσσερις πόλεις σε καραντίνα και ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας, την οποία οι ξενοδόχοι της χώρας χαρακτήρισαν ως «τσουνάμι» που απειλεί την επιβίωση των επιχειρήσεων τους.

Τέσσερις πόλεις γύρω από το χωριό Igualada -49 χλμ. βόρεια της Βαρκελώνης- μπήκαν σε καραντίνα, μετά από ένα σημαντικό ξέσπασμα του κορωνοϊού στην περιοχή, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ένας αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, ο Εντουαρντ Σάλλεντ. Είναι ο πρώτος περιορισμός που επιβλήθηκε στην Ισπανία από τότε που ξεκίνησε η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice