Η Βασιλική Ρούσσου, δημιουργός και σχεδιάστρια αξεσουάρ του fashion brand Marivee
ΒΑσιλική Ρούσσου
Lifestyle

Η Βασιλική Ρούσσου μένει σπίτι και το απολαμβάνει

Να μια καλή στιγμή για να μάθεις να μαγειρεύεις και να φτιάξεις επιτέλους τη ντουλάπα σου

Η Βασιλική Ρούσσου, δημιουργός και σχεδιάστρια αξεσουάρ του fashion brand Marivee, γράφει πώς περνάει τις μέρες της τώρα που #μένουμεσπίτι.

Είναι η πέμπτη μέρα (αλλά ποιος μετράει;) που παραμένω οικειοθελώς κλεισμένη στο σπίτι και νιώθω όμορφα. Αρχικά γιατί νιώθω ότι με αυτό τον τρόπο συνεισφέρω στο κοινό καλό κι αυτό από μόνο του μου προσφέρει ικανοποίηση και ηρεμία. Κάνω αυτό που θεωρώ σωστό για την χώρα, την οικογένεια και τους συνανθρώπους μου.

Εννοείται ότι φοβάμαι, υπήρχαν στιγμές που άκουγα τις ειδήσεις και ένιωθα τρομοκρατημένη. Έχω αγωνία και άγχος για το αύριο, για το άγνωστο, έχω την ανάγκη να προστατέψω τους ανθρώπους που αγαπώ. Από μέρα σε μέρα τα συναισθήματά μου διαφοροποιούνται και όντας κλεισμένη στο σπίτι, έρχομαι πιο συχνά και βαθιά σε επαφή μαζί τους.

Φωτογραφία από το Instagram της Βασιλικής Ρούσσου
©www.instagram.com/vassiliki_roussou

Θα είμαι ειλικρινής όμως, η παραμονή στο σπίτι είναι κάτι που μου έλειπε πολύ... Είχα πολλά χρόνια να χαλαρώσω, να μη βάλω ξυπνητήρι, να μην τρέχω να προλάβω χίλια πράγματα, να αναπνέω χαλαρά, να σκέφτομαι με ηρεμία, να απολαμβάνω στιγμές μπροστά στο τζάκι, να κάνω περισσότερα πράγματα που με ευχαριστούν.

Φωτογραφία από το Instagram της Βασιλικής Ρούσσου με το σκυλάκι της, Τίτε
©www.instagram.com/vassiliki_roussou

Τι κάνω μέχρι τώρα στο σπίτι; Αγκαλιάζω συνέχεια το σκυλάκι μου την Τίτε και παίζω μαζί της ώρες ατελείωτες, όταν χρειάζεται την βγάζω μια βόλτα εδώ γύρω και επιστρέφουμε σπίτι μας. Ένα ακόμη σπορ που είχα καιρό να πιάσω είναι η μαγειρική! Τώρα δοκιμάζω επιτέλους τις συνταγές που είχα βάλει στο μάτι και εξερευνώ τη σεφ μέσα μου.

Φωτογραφία από το Instagram της Βασιλικής Ρούσσου
©www.instagram.com/vassiliki_roussou

Τώρα που έχω ξεμείνει από τη βασική μου δικαιολογία –έλλειψη χρόνου- κάνω εντατικά γυμναστική στο σπίτι. Με την Τίτε ή χωρίς. Μερικές ασκήσεις το πρωί αρκούν για να πάρω ενέργεια και να συνεχίσω στο άλλο τιτάνιο project που ανέβαλλα καιρό τώρα… Να ξεκαθαρίσω και να τακτοποιήσω αυτή την ατελείωτη και χαοτική ντουλάπα με ρούχα και παπούτσια. Είναι βέβαια μια δουλειά που θα χρειαστεί αρκετές μέρες, αλλά δεν παραπονιέμαι, χρόνο έχω!

Φωτογραφία από το Instagram της Βασιλικής Ρούσσου
©www.instagram.com/vassiliki_roussou

Ακόμα και η οργάνωση των προμηθειών και του σπιτιού για τις επόμενες ημέρες, με κρατάει στο ON. Ίσως καταφέρω να τελειώσω κι εκείνο το βιβλίο που ήθελα καιρό να διαβάζω και δεν έβρισκα χρόνο. Όπως και να έχει, χρησιμοποιώ αυτές τις ημέρες που βρίσκομαι αναγκαστικά στο σπίτι για να σκεφτώ, να κάνω μια ανασκόπηση και να δρομολογήσω όλες τις ιδέες και εμπνεύσεις μου ώστε όταν επιστρέψω στην καθημερινότητά μου να είμαι πιο δυνατή από ποτέ.

Όσο περνούν οι ημέρες και ξεκουράζομαι, σωματικά και ψυχολογικά, συνειδητοποιώ ότι ζούμε μια ζωή με τρομερά έντονους ρυθμούς που πρέπει να έρθει μια καραντίνα να μας κάνει να δούμε τι αγαπάμε, να ακούσουμε το σώμα μας, να οργανώσουμε τις σκέψεις μας.

Φωτογραφία από το Instagram της Βασιλικής Ρούσσου

Πιστεύω ότι η παραμονής το σπίτι είναι μια ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στον εαυτό μας, να αξιολογήσουμε καταστάσεις και πρόσωπα, να αλλάξουμε προτεραιότητες. Μέχρι και την παλιά μου κιθάρα θέλω να ξαναπιάσω, που πάλι ποτέ δεν είχα χρόνο. Περνάω ώρες μιλώντας με τα κοντινά μου άτομα και κλαίω από τα γέλια με όλα αυτά τα memes που κυκλοφορούν -είναι απίστευτα. Ας περάσουμε επιτέλους το χρόνο μας όπως θέλουμε, δεν χρειάζεται να είμαστε με το ζόρι δημιουργικοί. Πιτζάμες ή όχι, γυμναστική ή καναπές, υγιεινή διατροφή ή χαζοσνακ, ό,τι δουλεύει για τον καθένα. 

Η απομόνωση για λίγες ημέρες δεν είναι τίποτα μπροστά στην απομόνωση που βάζουμε τον εαυτό μας καθημερινά. Να τώρα δεν είναι η στιγμή να εκτιμήσεις όσα έχεις; Να εστιάσεις στην ανθρωπιά, να μάθεις να αγαπάς βαθιά, να διώξεις τους χαζοεγωισμούς και να φροντίσεις τον εαυτό σου για να έχεις την υγεία σου; Νομίζω αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο όταν περνάμε δύσκολες καταστάσεις όπως αυτή, είναι αλληλεγγύη και αγάπη!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice